Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΣυμπληρώματα ΔιατροφήςΤο απόλυτο συμπλήρωμα για αποτοξίνωση

Το απόλυτο συμπλήρωμα για αποτοξίνωση

Print Friendly, PDF & Email

Το ισχυρότερο αποτοξινωτικό για το οργανισμό

 

 

 

Ο φυσικός ζεόλιθος

Οι ζεόλιθοι είναι μικροπορώδη, αργιλοπυριτικά ορυκτά που χρησιμοποιούνται, συνήθως, ως  προσροφητικά. Με την ταχεία θέρμανση του υλικού στιλβίτη,  παράγονται μεγάλες ποσότητες ατμού από νερό που έχει προσροφηθεί από το υλικό.

Το όνομά του προέρχεται από τις αρχαίες λέξεις ”Ζέω” (Βράζω) και ‘‘Λίθος” (Πέτρα). 


Χρήσεις ζεόλιθου

Οι ζεόλιθοι χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία για τον καθαρισμό του νερού, ως καταλύτες για την παρασκευή προηγμένων υλικών και στην πυρηνική επανεπεξεργασία.

Χρησιμοποιούνται για την εκχύλιση του αζώτου από τον αέρα για να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε οξυγόνο και στην παραγωγή των απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων. Χρησιμοποιούνται, επίσης, στην γεωργία.

Οι ζεόλιθοι έχουν μια πορώδη δομή και δεσμεύουν μια μεγάλη ποικιλία από κατιόντα, όπως Na +, Κ +, Ca2 +, Mg2 + και άλλα.

Οι φυσικοί ζεόλιθοι απατώνται, όπου ηφαιστειακά πετρώματα και στρώματα στάχτης αντιδρούν με αλκαλικά υπόγεια ύδατα.

Οι ζεόλιθοι χρησιμοποιούνται ευρέως σε οικιακές και εμπορικές καθαρισμού του νερού, για τον  διαχωρισμό των αερίων, για την αφαίρεση του αζώτου από πεπιεσμένο αέρα με σκοπό την παροχή οξυγόνου για τα πληρώματα σε μεγάλα υψόμετρα, στην πυρηνική βιομηχανία, στη βιομηχανία παραγωγής βιοαερίου, στη θέρμανση και ψύξη, στην παραγωγή απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων, στη διεργασία παραγωγής θερμού ασφαλτικού σκυροδέματος, σε συμπυκνωτές οξυγόνου  για την παραγωγή ιατρικού οξυγόνου. Ο ζεόλιθος χρησιμοποιείται ως  κόσκινο για να παράγει καθαρό οξυγόνο από τον αέρα με προσρόφηση του αζώτου, αφήνοντας καθαρό οξυγόνο και έως 5 % αργόν. Ασβέστιο φορτωμένο με ζεολίθο σε πηλό καολίνης σταματά την σοβαρή αιμορραγία. Οι ζεόλιθοι μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως συντονιστές των υδάτων και μπορούν να απορροφήσουν μέχρι και το 55 % του βάρους τους σε νερό και σιγά-σιγά να το απελευθερώνουν σε περιόδους ξηρασίας. Επίσης, χρησιμοποιούνται σε φίλτρα σε ενυδρεία και για τις ακαθαρσίες στις γάτες.

Ο φυσικός ζεόλιθος έχει την ικανότητα δέσμευσης βακτηρίων, αερίων, ανόργανων, οργανικών και οργανομεταλλικών ενώσεων, ρυθμίζει προς το ουδέτερο το ph των υδάτων και εμπλουτίζει τα ύδατα με οξυγόνο. Η ορυκτολογική σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες καθιστούν τον φυσικό ζεόλιθο το καταλληλότερο υλικό για πολυάριθμες και πολύμορφες περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές.


Ο Ζεόλιθος ως συμπλήρωμα διατροφής

Ο Ζεόλιθος διαθέτει τεράστια ιοανταλλακτική ικανότητα κι έτσι είναι ισχυρό αποτοξινωτικό για τον οργανισμό.

Η ιατρική χρήση του ζεόλιθου αφορά την κρυσταλλική μορφή του. Η δομική του μονάδα που είναι το πυριτίο είναι ηλεκτρικά ουδέτερη και με το δομικό αλουμίνιο παρουσιάζουν αρνητικό φορτίο σε όλη την κρυσταλλική δομή. Ένα σημαντικό στοιχείο που αφορά την δομή του είναι ότι είναι πορώδες και τα συνδεόμενα στοιχεία του δημιουργούν κενά μεταξύ τους ή αφήνουν κενά οπότε δημιουργούνται κατά κάποιο τρόπο ειδικοί πόροι σαν κλουβιά τα οποία εγκλωβίζουν άλλα μόρια.

Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα πλούσια πηγή εξαιρετικού ζεόλιθου είναι όλη η περιοχή της Θράκης, η καθαρότητα του οποίου αγγίζει το 95% , που τον κατατάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας ο ζεόλιθος μπορεί να βρει αρκετές εφαρμογές αλλά το μεγάλο του ατού είναι η χρήση του, έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία, σαν φυσικό συμπλήρωμα της ανθρώπινης διατροφής. Η συνήθης περιεκτικότητά του είναι Πυρίτιο έως 68%, Αργίλιο έως 11%, Κάλιο έως 4%, Ασβέστιο έως 1% και σε μικρότερα ποσοστά Μαγνήσιο, Σίδηρο και Μαγγάνιο. Όλα τα στοιχεία αυτά υπάρχουν στην δομή του υπό μορφή οξειδίων.

Είναι ένα φυσικό προιόν με πολλές υποσχέσεις χάρη της μοναδικής του κρυσταλλικής δομής, όπου αντιγράφει την δομή ενός «τυπικού κυττάρου με τεράστια θα λέγαμε χυμοτόπια που παγιδεύουν μέταλλα και οργανικές ενώσεις τις οποίες αποσύρει με ασφάλεια από το σώμα. και αυτό επειδή ο Ζεόλιθος είναι ένα από τα λίγα αρνητικά φορτισμένα ορυκτά στη φύση.

Μπορεί να λειτουργήσει ως ένας φυσικός αποτοξινωτής του οργανισμού μας

Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνές τους σχετικά με τον ζεόλιθο.

Συγκεκριμένα φαίνεται ο Ζεόλιθος:

1. Να εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες μην αφήνοντας να λειτουργήσουν, λειτουργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και να μπορεί να δώσει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα.

2. Να βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως του μόλυβδου, υδράργυρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, βοηθά στο να αποβάλλονται από τον οργανισμό τα ραδιενεργά μέταλλα όπως του καισίου και στροντίου-90, τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τα αέρα που αναπνέουμε κ.ά.)

3. Παγιδεύει τα αλλεργιογόνα από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό, μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες.

4. Βελτιώνει την ηπατική λειτουργία αφού αποτοξινώνει το σώμα.

5. Αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν, όπως κατά του έρπητα ζωστήρα, καθώς και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη και την ηπατίτιδα C.

6. Μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και την σκλήρυνση κατά πλάκας.

7. Δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (μεταξύ 7,35 και 7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό.

8. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και ευφορίας, κυρίως, λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό.

9. Επίσης, φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση, καούρα.

10. Πολύτιμος σύμμαχος στις δίαιτες αδυνατίσματος. Οι δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορο αδυνάτισμα προκαλούν μια κατάσταση στον οργανισμό που ονομάζεται τοξίνωση, και αυτό γιατί σε κανονικές συνθήκες οι λιπόφιλες τοξίνες, όπως οι διοξίνες, είναι αποθηκευμένες στο λίπος του οργανισμού και απελευθερώνονται και αποβάλλονται αργά, αλλά σταθερά. Αν κάποιος χάσει μεγάλη ποσότητα λίπους απότομα τότε τεράστιες ποσότητες λιπόφιλων τοξινών απελευθερώνονται στον οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Επομένως, πριν κάποιος ξεκινήσει την προσπάθειά του για απώλεια βάρους, πρεπει να λαμβάνει ζεόλιθο ώστε να αποβάλλονται οι βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό, και να αδυνατίσει με ασφάλεια.

11. Τέλος, είναι αποτοξινωτικό μετά από  πλούσια σε πρωτεΐνες και λιπαρά γεύματα.

12. Έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση, αφού συμβάλλει στην αλκαλοποίηση του οργανισμού.

Πώς το όξινο pH στο σώμα συνδέεται με τον καρκίνο

Συμπερασματικά ο Ζεόλιθος

Απορροφάει τις ελεύθερες ρίζες και δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα, τις τοξίνες και άλλες οργανικές ενώσεις:

 • Βελτιώνει την λειτουργία των ζωτικών οργάνων
 • Δημιουργεί αίσθημα ευεξίας
 • Αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τον πεπτικό σωλήνα
 • Λειτουργεί ως φυσικό ισοτονικό
 • Επειδή ο οργανισμός αποθηκεύει τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα στο λίπος, ο ζεόλιθος είναι χρήσιμος για όσους αθλούνται ή κάνουν δίαιτα, γιατί δεσμεύει τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα που απελευθερώνονται από το κάψιμο λίπους και δεν παιρνούν στην κυκλοφορία
 • Είναι κατάλληλο για όλους γιατί δεσμεύει και αποβάλλει τις βλαβερές ουσίες που μπαίνουν στον οργανισμό από την τροφή, το νερό και τον αέρα

Υγρός ζεόλιθος

Για τον υγρό ζεόλιθο συνιστάται να τοποθετήσετε τις σταγόνες σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό για ενυδάτωση και απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα μέσω των κανονικών διαδικασιών της αποβολής (ούρα, κόπρανα, ιδρώτας και βλέννα).

Ο υγρός ζεόλιθος μπορεί να λαμβάνεται με ή χωρίς τροφή. Ο ζεόλιθος μένει  στο σώμα 5 έως 7 ώρες και απαιτείται να λαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δόση Αποτοξίνωσης: 10 σταγόνες 3 φορές την ημέρα

Δόση συντήρησης: Μόλις το σώμα αποτοξινωθεί διατηρείται μία δόση συντήρησης 3 έως 5 σταγόνες 3 φορές την ημέρα με άφθονο νερό

Ειδική υψηλή δόση: Για τα άτομα με σοβαρά νοσήματα  η πιο αποτελεσματική δόση αποτοξίνωσης είναι δύο ή τρεις σταγόνες σε νερό κάθε ώρα

Δόσεις για παιδιά: 2 ή 3 σταγόνες 3 φορές την ημέρα, ανάλογα με το σωματικό βάρος και την κατάσταση, και στη συνέχεια 1-2 σταγόνες για συντήρηση τρεις φορές την ημέρα.

Υπάρχει και σε σκόνη!!!


Ειδικές χρήσεις του ζεόλιθου

 • Για ογκίδια πάνω ή κάτω από το δέρμα: Βάλτε μια σταγόνα υγρού ζεόλιθου στην προσβεβλημένη περιοχή και καλύψτε με μια γάζα 3 ή 4 φορές την ημέρα. Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές σταγόνες στη λοσιόν σας. Βάλτε άμεσα σε τσιμπήματα εντόμων ή άλλους ερεθισμούς.
 • Μάτια: Ψεκάστε με υγρό ζεόλιθο το δέρμα και τα μάτια, το οποίο αραιώνεται με καθαρό νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για προβλήματα στα μάτια και στα βλέφαρα.
 • Αυτιά: Ο υγρός ζεόλιθος μπορεί να χρησιμοποιηθεί  για πόνο και προβλήματα στο αυτί.
 • Δόντια και ούλα: Ο ζεόλιθος προσφέρει ανακούφιση της δυσφορίας των ούλων/των δοντιών βάζοντας μερικές σταγόνες στα ούλα και δίπλα στο δόντι που έχει το πρόβλημα. Χρησιμοποιείται και στα μωρά που βγάζουν δόντια για ανακούφιση από τον πόνο.
 • Πόνος: Προκαλεί ανακούφιση της δυσφορίας, κάνοντας μασάζ με υγρό ζεόλιθο σε επώδυνα σημεία. Όταν, ειδικά, χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα τοπικά προϊόντα φαίνεται να ενισχύεται η αποτελεσματικότητα.
 • Ζώα: Τοποθετήστε 2 ή 3 σταγόνες στην ξηρή τροφή του ζώου για αποτοξίνωση. Τα ζώα πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό.
 • Ανοσοδιέγερση: Ο κλινοπτιλόλιθος που έχει βελτιωμένες φυσικοχημικές ιδιότητες, προκαλεί αύξηση των CD4+, CD19+ και HLA-DR+ λεμφοκυττάρων,αύξηση των CD3+ κυττάρων και αισθητή μείωση των CD56+ κυττάρων.
 • Αιμοστατικός παράγοντας: Υπό την εμπορική ονομασία QuikClot® (Z-Medica LLC, Wallingford, CT), χρησιμοποιείται για να σταματήσει τη σοβαρή αιμορραγία και περιέχει μια μορφή ζεόλιθου με ασβέστιο. O ζεόλιθος λειτουργεί με απορρόφηση νερού από την περιοχή του τραύματος, σε μια εξώθερμη αντίδραση που αυξάνει την συγκέντρωση των παραγόντων πήξης και αιμοπεταλίων, ώστε να σχηματιστεί θρόμβος. Το υλικό αυτό, ωστόσο, έχει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) μόνο για εξωτερική χρήση, προς το παρόν.
 • Εγκαύματα: Σε ασθενείς με εγκαύματα, επιπρόσθετα με την φαρμακευτική αγωγή, χορηγείται συμπλήρωμα ζεόλιθου. Οι ασθενείς αυτοί έχουν υψηλό ρυθμό αποδόμησης κατιονικών πρωτεϊνών, μειωμένη αποτελεσματικότητα ουδετερόφιλων και αυξημένη υπεροξείδωση λιπιδίων. Ο Ζεόλιθος προκαλεί ομαλοποίηση των ανωτέρων παραμέτρων, προκαλεί πιο άμεση υπαναχώρηση στη θερμοκρασία του σώματος, στην παραγωγή πύου από τις πληγές και μειώνει τη συχνότητα και έκταση της λύσης των μοσχευμάτων.
 • Βαρέα Μέταλλα: Τα αποτελέσματα μελετών δείχνουν σημαντική αποτελεσματικότητα, με χορήγηση συμπληρώματος κλινοπτιλόλιθου, στην απέκκριση βαρέων μετάλλων, η οποία μετριέται σε ούρα, σάλιο και τρίχες.
 • Αθλητές: Μικρότερο αίσθημα πόνου κατά τον αγώνα, αυξημένη αντοχή στην προπόνηση και ταχύτερη αποκατάσταση μετά την προπόνηση και τον αγώνα.
 • Αλκαλοποίηση: Η  χορήγηση Ζεόλιθου κάνει τα επίπεδα του pH (πιο αλκαλικά) σε σάλιο και στον ορό αίματος, τόσο σε υγιείς όσο και σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς. Να σημειωθεί ότι το μικρό/όξινο pH σε αίμα και σάλιο σχετίζεται σε διάφορες νόσους, όπως π.χ. καρκίνος, αρθρίτιδα, καρδιαγγειακή νόσος, οστεοπόρωση, νεφρολιθίαση, χολολιθιάση, τερηδόνα κ.α.

Αντενδείξεις και ανεπιθύμητες ενέργειες ζεόλιθου

 • Ο υγρός ζεόλιθος μπορεί να αφαιρέσει το λίθιο, την σισπλατίνη και την καρμποπλατίνη (παράγοντες χημειοθεραπείας), που περιέχουν λευκόχρυσο, από το σώμα, έτσι δεν θα πρέπει να λαμβάνεται παράλληλα με αυτά τα φάρμακα. Μπορείτε να συνεχίσετε τη λήψη ζεόλιθου 3 ημέρες μετά τη χρήση σισπλατίνης και  καρμποπλατίνης, και 2 ημέρες μετά την χρήση άλλων φαρμάκων χημειοθεραπείας.
 • Εάν είστε διαβητικός εξαρτώμενος από ινσουλίνη, ο υγρός ζεόλιθος μπορεί να μειώσει την ανάγκη σε ινσουλίνη.
 • Λόγω της αλκαλοποίησης ο υγρός ζεόλιθος, μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις από Candida, βακτήρια και παράσιτα.
 • Μπορείτε να παρατηρήσετε κάποια συμπτώματα αποτοξίνωσης, όπως πονοκέφαλο, διάρροια και υπνηλία. Πειραματιστείτε με την δόση του υγρού περιορίζοντας τις σταγόνες που παίρνεται καθημερινά.

Ο ζεόλιθος απορροφά μια τοξίνη και δεν την αφήνει να απορροφηθεί από τους ιστούς του σώματος.

Αυτό κάνει την αποτοξίνωση πολύ πιο εύκολη από ό, τι με άλλα προϊόντα.

Επίσης, ο υγρός ζεόλιθος δεν απομακρύνει τα ωφέλιμα άλατα, όπως το ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και τα υγιή ιχνοστοιχεία από το σώμα.

Ο υγρός ζεόλιθος προσελκύει υδράργυρο, μόλυβδο, κάδμιο, αρσενικό πρώτα και στη συνέχεια τραβά άλλες τοξίνες. Εάν υπάρχουν πολλά από αυτά τα μέταλλα και άλλες τοξίνες στο σώμα μπορεί αρχικά να χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα ζεόλιθου.


Δοσολογία

Καλό είναι να ξεκινά κάποιος με χαμηλή δοσολογία ώστε να φτάσει το 1-1,5 γραμμάριο την ημέρα.
Προσοχή για αποφυγή αφυδάτωσης που δημιουργείται με την αποβολή των τοξινών. Πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα.


Βοηθά στην αποτοξίνωση του αίματος

Παραγγείλετε το σταθεροποιημένο αεροβικό οξυγόνο πατώντας εδώ

Διαβάστε, επίσης,

Μολυβδίαση

Μόλυνση του περιβάλλοντος και διατροφή

Τι μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι για τον μόλυβδο

Μήπως έχετε μαύρα σφραγίσματα;

Δηλητηρίαση από υδράργυρο

Οι καλύτερες τροφές αποτοξίνωσης

Πώς το όξινο pH στο σώμα συνδέεται με τον καρκίνο

Αλκαλοποίηση οργανισμού για απώλεια βάρους

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σαλάτα ζυμαρικών με κοτομπουκιές

Νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με κοτομπουκιές Σπιτική σαλάτα ζυμαρικών με κοτομπουκιές ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του «άσπρου κρέατος» θεωρείται ως μια από τις καλύτερες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ