Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΟμοιοπαθητικήΓνωρίστε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα

Γνωρίστε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα

Διάφορα ομοιοπαθητικά φάρμακα και οι ιδιότητές τους

Echinacea purpurea: Μια μελέτη δείχνει ότι η E. purpurea έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες αυξάνοντας την διεγερτική δράση της LDOPA. Η Echinacea χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

-Echinacea augustifolia: Ανακούφιση πόνου και ανακούφιση από κρυώματα και πονόδοντο.

-Aconitum napellus: Θεραπεία κρυώματος, για την γενική αδυναμία (κατάχρηση των φαρμακευτικών συστατικών που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το καρδιαγγειακό και στο κεντρικό νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα το θάνατο).

Sanguinaria canadensis: Ενίσχυση του αναπνευστικού, ως θεραπεία κονδυλωμάτων, για τον καρκίνο.

Sulfur: ουσιαστικό στοιχείο για όλη τη ζωή και χρησιμοποιείται ευρέως σε βιοχημικές διεργασίες. Σε οργανικό θείο βρίσκονται οι βιταμίνες βιοτίνη και θειαμίνη. Το θείο είναι σημαντικό μέρος πολλών ενζύμων και αντιοξειδωτικών μορίων, όπως γλουταθειόνη και θειορεδοξίνη. Οι δισουλφιδικοί δεσμοί είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για την μηχανική αντοχή και αδιαλυτότητα της πρωτεϊνης κερατίνης, στο δέρμα και στα μαλλιά και το στοιχείο αυτό  συμβάλλει στη διαπεραστική οσμή τους όταν καίγονται.

Baptisia tinctoria: Αποκαθιστά του οργανισμό, καθαρίζει το λεμφικό σύστημα αντιμετωπίζει τις έμμονες λοιμώξεις.

Lachesis mutus: Είναι  ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο που επηρεάζει το αίμα και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Είναι κατασκευασμένο από ένα πολύ αραιό διάλυμα του δηλητηριώδους δηλητηρίου του φιδιού Bushmaster. Η πιο σημαντική ιδιότητα της Lachesis mutus  είναι η αντιπηκτική. Η δράση αυτή ενισχύει την ροή του αίματος και διευκολύνει τη διαδικασία επούλωσης και την απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα. Το Lachesis mutus χρησιμοποιείται ως ομοιοπαθητική θεραπεία για πολλές αιμορραγικές διαταραχές, όπως αιμορραγία από το ορθό, ρινορραγίες, αιμορραγία των ούλων, παρατεταμένη έμμηνο ρύση  και για να ανακουφίσει την κατάθλιψη, το αίσθημα παλμών, τις ημικρανίες και άλλους πονοκεφάλους, την  αμυγδαλίτιδα, τις ραγάδες του πρωκτού, τις αιμορροΐδες, την κακή κυκλοφορία, τα κρύα άκρα, το οίδημα ή τη φλεγμονή της γλώσσας, καθώς και όλα τα είδη των δερματικών ελκών και πληγών. Επίσης,   μερικές φορές χρησιμοποιείται για ανακούφιση από τα  εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα.

Bryonia cretica:  Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη ρίζα για την ιατρική. Χρησιμοποιείται ως καθαρτικό για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας και ως ένα εμετικό. Εμετικά είναι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν εμετό. Η Bryonia χρησιμοποιείται επίσης, για τη θεραπεία των ασθενειών του στομάχου, του εντέρου και των πνευμόνων, της αρθρίτιδας, νόσων του ήπατος και σε μεταβολικές διαταραχές. Επίσης, χρησιμοποιείται για την πρόληψη των λοιμώξεων και αυξάνει τη διούρηση σε κατακράτηση υγρών.

Eupatorium perfoliatum: Χρησιμοποιήθηκε στην παραδοσιακή ιατρική των ιθαγενών Αμερικανών και τα εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται πλέον  για τον πυρετό και το κρυολόγημα. Έχει αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις και είναι δραστικό κατά του Plasmodium falciparum, που προκαλεί την ελονοσία. 

Pulsatilla pratensis: Έχει θεραπευτικές χρήσεις, στα έλκη και στη φλεγμονή στα μάτια. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη θεραπεία των παιδιών και των βρεφών. 

-Hydrargyrum bichloratum: Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιείται για έλκη εντέρου, όπως στην ελκώδη κολίτιδα, αλλά έχει δράση και στην ουροδόχο κύστη. Δίδεται, επίσης, για έλκη  στο λαιμό, το στόμα και  τα μάτια. 

-Thuja occidentalis:  Το φύλλωμα του Thuja occidentalis είναι πλούσιο σε βιταμίνη C κι έτσι βελτιώνει την άμυνα, αλλά χρησιμοποιείται και για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας και τον πονοκέφαλο. Λέγεται ότι εξαφανίζει τα  κονδυλώματα και μειώνει την διόγκωση των λεμφαδένων.

-Grippe-Nosode: Βοηθάει στην προσωρινή ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκιτιακό ιό (RSV).

-Phosphorus: Ο φώσφορος είναι απαραίτητος για τη ζωή και είναι  συστατικό του DNA, RNA, ΑΤΡ και επίσης των φωσφολιπιδίων που σχηματίζουν όλες τις κυτταρικές μεμβράνες. 

-Cortisonacetat: Η Οξική Κορτιζόνη είναι μια στεροειδής ορμόνη και χρησιμοποιείται για να παρέχει ανακούφιση στο οίδημα, την ερυθρότητα, την φαγούρα  και τις αλλεργικές αντιδράσεις. Συχνά χρησιμοποιούνται ως μέρος της θεραπείας για έναν αριθμό διαφορετικών ασθενειών, όπως σοβαρές αλλεργίες ή δερματικά προβλήματα, άσθμα, αρθρίτιδα.

Streptococcus haemolyticus-Nosode: Για την απευαισθητοποίηση, σε ρινικά συμπτώματα.

-Phytolacca americana: Η φυτολάκκα είναι αποτελεσματική κατά των ιών και κατά του ιού του AIDS, όπως και στον  καρκίνο και στην  λευχαιμία. 

Pyrogenium: Το ομοιοπαθητικό αυτό φάρμακο μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα, όπως τον υψηλό πυρετό, τον κρύο ιδρώτα, τον μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό και την ανησυχία. Μπορεί να προσφέρει ανακούφιση και από τον πόνο. Επίσης χρησιμοποιείται για τους μώλωπες και τα έλκη.

Zincum metallicum: Ο ψευδάργυρος χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μυρμηκίασης,το λήθαργο, τη μελαγχολία, τους μυϊκούς σπασμούς, τη νευρική εξάντληση, τον τρόμο, την αδυναμία, τις αιμορραϊδες και την κόπωση.

Gelsemium sempervirens:  Είναι χρήσιμο για τη θεραπεία της ιλαράς, τη νευραλγική ωταλγία, την  αμυγδαλίτιδα, την οισοφαγίτιδα, τη δυσμηνόρροια, τους  μυϊκούς ρευματισμούς και τους πονοκεφάλους.

Hepar sulfuris: Χρησιμοποιείται σε πονόλαιμο, πόνο στα αυτιά, λαρυγγίτιδα, δερματικές λοιμώξεις, λεμφαδενοπάθεια και ακμή.

Toxicodendron quercifolium: Έχει αντικαρκινική και αντιική ιδιότητα.

-Rhus toxicodendron: Χρησιμοποιείται σε δερματικές παθήσεις, σε ρευματικούς πόνους, παθήσεις των βλεννογόνων και στον τυφοειδή πυρετό.  

Arnica montana: Μειώνει το οίδημα και τους μώλωπες και διεγείρει την επούλωση.

-Acidum arsenicosum: Χρησιμοποιείται σε εξάντληση, σε εντερίτιδα, νεφρίτιδα. σπειραματονεφρίτιδα, εκφυλιστικές αλλοιώσεις του νεφρικού παρεγχύματος, δερματίτιδα και άλλες λοιμώξεις. 

-Euphorbium: Έχει καθαρτικές και εμετικές ιδιότητες.

Διαβάστε, επίσης,

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις ημικρανίες

Scrophularia nodosa

Haematoxylum campechianum

Ομοιοπαθητική και αϋπνία

Echinacea Compositum

Άρνικα

Ο ψευδάργυρος θεραπεύει το κρυολόγημα

Thuja occidentalis

Lachesis mutus

www.emedi.gr

 

 

Προηγούμενο άρθροEchinacea Compositum
Επόμενο άρθροΌνειρα και υγεία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών

Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια υπερβολική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ