Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΚαρδιολογίαΗ ομάδα αίματος δείχνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια

Η ομάδα αίματος δείχνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια

Η ομάδα αίματος δείχνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια

 

Οι άνθρωποι από τις ομάδες αίματος Α, Β και ΑΒ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής νόσου από ό, τι εκείνοι με την ομάδα αίματος Ο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Εκείνοι με την ομάδα αίματος ΑΒ, είναι οι πιο ευάλωτοι με 23% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από καρδιακή νόσο, από ό, τι τα άτομα με ομάδα αίματος Ο.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά εξετάζουν πώς οι ομάδες αίματος μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του τρόπου ζωής.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο American Heart Association Journal.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι  στα άτομα με ομάδα αίματος Β, ο κίνδυνος καρδιακής νόσου αυξάνεται κατά 11%, και για την ομάδα αίματος Α, κατά 5%.

Ενώ οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν τον τύπο του αίματός τους, τα ευρήματα μπορεί να βοηθήσουν τους γιατρούς να κατανοήσουν καλύτερα για το ποιοί είναι σε κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακή νόσο. Έτσι,υγιε αν κάποιος εγνωρίζει ότι είναι σε υψηλότερο κίνδυνο, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, όπως η σωστή διατροφή, η  άσκηση και η αποφυγή του καπνίσματος.

Βέβαια όλοι πρέπει να φροντίζουν για τη μείωση του κινδύνου καρδιακών νόσων.

Η μελέτη δεν εξέτασε γιατί διαφορετικοί τύποι του αίματος φαίνεται να έχουν διαφορετικούς κινδύνους των καρδιακών παθήσεων αν και  υπάρχουν πολλοί πιθανοί μηχανισμοί.

Η ομάδα αίματος ΑΒ έχει συνδεθεί με φλεγμονή, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καταστροφή αρτηρίας.

Υπάρχουν, επίσης, αποδείξεις ότι η ομάδα αίματος Α συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης,  των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL), μία κηρώδη ουσία που μπορεί να φράξει τις αρτηρίες.

Ενώ εκείνοι με ομάδα αίματος Ο μπορούν να επωφεληθούν από τα αυξημένα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που βοηθά τη ροή του αίματος και την πήξη.

Τα ευρήματα βασίζονται σε δύο μεγάλες αμερικανικές μελέτες ανάλυσης  με 62.073 γυναίκες από τη μελέτη Nurses ‘Health και 27.428 ενήλικες από το Health Professionals Follow-up Study. Ήταν μεταξύ των ηλικιών 30 και 75 και παρακολουθήθηκαν για 20 χρόνια. Δεδομένου ότι αυτή η ομάδα μελέτης ήταν κυρίως Καυκάσιοι, οι ερευνητές λένε ότι δεν είναι σαφές αν τα ευρήματά τους θα πρέπει να ισχύουν και σε άλλες εθνοτικές ομάδες.

Η ομάδα εξετάζει τώρα κατά πόσο οι άνθρωποι με διαφορετικές ομάδες αίματος αντιδρούν διαφορετικά στις αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η διατροφή, η άσκηση, η πρόσληψη χοληστερόλης.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Δίαιτα ανάλογα με την ομάδα αίματος

Τι είναι ο αθηρωματικός δείκτης;

Νόσος των Καρωτίδων

Αθηροσκλήρωση

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ