Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΟργανικά τρόφιμα ως φάρμακα για πρόληψη ασθενειών

Οργανικά τρόφιμα ως φάρμακα για πρόληψη ασθενειών

Print Friendly, PDF & Email

Είναι πιο υγιεινά τα οργανικά τρόφιμα;

Οι επιστήμονες συνέχεια διερευνούν αν τα οργανικά λαχανικά και τρόφιμα (που παράγονται με συγκεκριμένους τρόπους και χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων, φαρμάκων και εντομοκτόνων) είναι περισσότερο ωφέλιμα από εκείνα που αναπτύσσονται με συμβατικό τρόπο.

Έρευνα που έγινε στη Σκωτία και αφορούσε τη δράση των οργανικών τροφίμων που περιέχουν φυσικές χημικές ουσίες στην πρόληψη σημαντικών ασθενειών.

Σύμφωνα με αυτήν, λοιπόν, η κατανάλωση οργανικών τροφίμων μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, για εγκεφαλικά επεισόδια και για καρκίνο. Οι έρευνες στη Σκωτία έδειξαν ότι οι σούπες με οργανικά λαχανικά (με ποσότητες βιταμίνης C, μαγνησίου και σιδήρου), περιέχουν 6 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σαλικυλικού οξέως σε σχέση με άλλες σούπες. Μάλιστα, υψηλότερη περιεκτικότητα σε σαλικυλικό οξύ βρέθηκε σε σούπες με καρότα ή κολίανδρο.

Το σαλικυλικό οξύ, η γνωστή ασπιρίνη, είναι μια χημική ουσία που έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη, αναλγησιακή και αντιπυρετική δράση. Συστήνεται και χορηγείται για τη πρόληψη της σκλήρυνσης των τοιχωμάτων των αρτηριών (αθηροσκλήρυνση) και για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Επίσης, χορηγείται προληπτικά σε ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικά ισχαιμικά επεισόδια.

Το συγκεκριμένο οξύ παράγεται από τα φυτά, όταν προσβληθούν από παθογόνους οργανισμούς. Ίσως, επειδή τα οργανικά λαχανικά αναπτύσσονται χωρίς φάρμακα, παράγουν περισσότερο σαλικυλικό οξύ για την άμυνά τους.

Διαβάστε, επίσης,

Οι κίνδυνοι από τα μεταλλαγμένα

Τροφές που οι ειδικοί δεν θα έτρωγαν ποτέ

www.emedi.gr

 

Προηγούμενο άρθροΌραση του μωρού
Επόμενο άρθροΟι πέντε φάσεις του οργασμού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου

Το σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου είναι μια διαταραχή των μυών και των μαλακών ιστών που σχετίζονται με αυτό. Το σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου είναι μια διαταραχή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ