Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά θέματαGadgetsΕμφυτεύσιμη συσκευή για την οστεοπόρωση

Εμφυτεύσιμη συσκευή για την οστεοπόρωση

Print Friendly, PDF & Email

Μικροτσίπ για την θεραπεία της οστεοπόρωσης

Μια εμφυτεύσιμη συσκευή η οποία ελέγχεται από ένα ασύρματο μικροτσίπ, είναι η λύση που προτείνουν Αμερικανοί γιατροί για τη θεραπεία ασθενών με οστεοπόρωση που δεν παρουσιάζουν καλή συμμόρφωση στη θεραπεία. Το μικροτσίπ θα εμφυτεύεται στον οστεοπορωτικό ασθενή και θα του παρέχει αυτόματα το φάρμακό του, ελεγχόμενο από κάποιο ειδικό πρόγραμμα που θα είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή του γιατρού του.

Η συγκεκριμένη συσκευή λύνει οριστικά δύο καθημερινά θεραπευτικά προβλήματα:

• την χορήγηση κάποιων ιδιαίτερα ισχυρών αντιοστεοπορωτικών φαρμάκων στη σωστή δόση και χρόνους που απαιτούνται για τη μέγιστη αποτελεσματικότητά τους και

• την βελτίωση της συμμόρφωσης των ασθενών κατά 100%.

Το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε ήταν η Τεριπαρατίδη, ένα ισχυρότατο αναβολικό φάρμακο, που τώρα χορηγείται σε υποδόριες ενέσεις καθημερινά και η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται άμεσα από την συμμόρφωση του ασθενούς σε μια τέτοιας μορφής θεραπεία.

Η εμφυτευμένη συσκευή που ελέγχεται από ένα ασύρματο μικροτσίπ και περιέχει λυοφιλοποιημένη Τεριπαρατίδη, εμφυτεύθηκε σε 8 γυναίκες που έπασχαν από μετεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση για 4 μήνες και προγραμματίστηκε έτσι ώστε να παρέχει τις αντίστοιχες δόσεις που θα έπαιρναν οι γυναίκες αυτές εάν ελάμβαναν υποδορίως την Τεριπαρατίδη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσες είχαν την εμφυτευμένη συσκευή είχαν την ίδια αύξηση των βιοχημικών αναβολικών οστικών δεικτών ή αντίθετα την μείωση των βιοχημικών οστεολυτικών δεικτών, όπως και οι ασθενείς που έλαβαν την Τεριπαρατίδη με τον παραδοσιακό τρόπο. Δεν υπήρξαν ανεπιθύμητες ενέργειες από την χρήση του εμφυτεύματος οι δε ασθενείς τόνισαν ότι η συσκευή δεν επηρέασε καθόλου την ποιότητα ζωής τους.

Η συσκευή αναμένεται να βγει στην κυκλοφορία μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Διαβάστε, επίσης,

Απορροφήσιμα ηλεκτρονικά gadgets

Ιατρικά εμφυτεύματα για παρακολούθηση της υγείας

Νευροτροποποίηση για τον χρόνιο πόνο

Εμφυτεύματα εγκεφάλου για την θεραπεία της επιληψίας

Βιονική όραση

Homo Antalacticus

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ