Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΘεραπεύονται οι ουλές στο τριχωτό της κεφαλής;

Θεραπεύονται οι ουλές στο τριχωτό της κεφαλής;

Print Friendly, PDF & Email

Μπορούν να καλυφθούν οι ουλές στο τριχωτό της κεφαλής;

Και βέβαια μπορούν να καλυφθούν οι ουλές στο τριχωτό της κεφαλής.

Σε περιοχές με τριχοφυΐα, με την τριχοφυτική σύγκληση τραύματος, οι ουλές γίνονται αόρατες, ενώ τα μαλλιά ξαναφυτρώνουν μέσα στην ουλή, βελτιώνοντας αισθητικά την περιοχή.

Υπάρχουν τρεις βασικές τεχνικές για την αποκατάσταση των ουλών του τριχωτού κεφαλής.

Αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό μεταξύ τους, ανάλογα με το ειδικό πρόβλημα κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Η σωστή εξέταση και διάγνωση του προβλήματος από τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό αποτελεί το κλειδί για την κατάλληλη και μόνιμη αντιμετώπιση της κάθε ουλής.

  1. Αποκατάσταση με εκτομή της ουλής και συρραφή του τραύματος με ειδική τεχνική πλαστικής χειρουργικής (W-plasty).
  2. Αποκατάσταση της ουλής με μεταμόσχευση τριχοθυλακίων με την τεχνική FUE.
  3. Κάλυψη της ουλής με μόνιμο ιατρικό tattoo στην ουλή.

Αποκατάσταση με εκτομή της ουλής και συρραφή του τραύματος με ειδική τεχνική πλαστικής χειρουργικής (W-plasty).

Με την τεχνική αυτή, γίνεται εκτομή της παλιάς ουλής μετά από strip ή FUT με μορφή ζιγκ ζαγκ (W-plasty) και στη συνέχεια, αφού κινητοποιηθούν με κατάλληλο τρόπο τα χείλη του τραύματος, εφαρμόζεται συρραφή του τραύματος κατά στρώματα, από το βάθος προς την επιφάνεια, με τη χρήση ειδικής τεχνικής που ονομάζεται τριχοφυτική σύγκλιση τραύματος (trichophytic closure).

 Η τεχνική αυτή ενδείκνυται σε περιπτώσεις ουλών με μέτριο ή μεγάλο πλάτος, εφόσον υπάρχει αρκετή ελαστικότητα στο υγιές δέρμα που περιβάλλει την ουλή.

Το τελικό αποτέλεσμα μετά την αποκατάσταση της ουλής αναμένεται 8-12 μήνες μετά την επέμβαση και μπορεί να επιτευχθεί σημαντική μείωση του πλάτους της ουλής έως και 80%, κάνοντας την ουλή πρακτικά μη εμφανή.

Σε ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με μεταμόσχευση τριχοθυλακίων με την τεχνική FUE για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.


Αποκατάσταση της ουλής με μεταμόσχευση τριχοθυλακίων με την τεχνική FUE

Η αποκατάσταση μετεγχειρητικών ουλών μετά από μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική strip ή FUE, με τοποθέτηση υγιών τριχοθυλακίων με την τεχνική FUE, αποτελεί σήμερα μια εξαιρετική μέθοδο αποκατάστασης με πολύ καλά και απολύτως φυσικά αποτελέσματα, που κερδίζει συνεχώς έδαφος λόγω του ελάχιστα επεμβατικού χαρακτήρα της τεχνικής FUE και των πλεονεκτημάτων που αυτή συνεπάγεται (γρήγορη ανάρρωση, ελάχιστος πόνος, γρήγορη επάνοδος στην εργασία κλπ).

Η αποκατάσταση των μετεγχειρητικών ουλών με την τεχνική FUE καθίσταται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα λόγω του γεγονότος ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία τριχοθυλάκια όχι από το τριχωτό της κεφαλής, αλλά από άλλες περιοχές του σώματος, συνήθως από το στήθος ή την πλάτη (body hair) ή ακόμη και από το πρόσωπο (facial hair).

Η μεταμόσχευση μεμονωμένων τριχοθυλακίων με την τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction) ενδείκνυται όχι μόνο για την αποκατάσταση μετεγχειρητικών ουλών μετά από strip, αλλά και για οποιαδήποτε μετεγχειρητική ή συγγενή ουλή η σημάδι του τριχωτού της κεφαλής, ειδικά αν έχει περιορισμένο μέγεθος.

Η κάλυψη κάθε είδους ουλής του τριχωτού της κεφαλής με μεταμόσχευση τριχοθυλακίων με την τεχνική FUE γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εξαιρετικά, δίνοντας οριστική λύση σε προβλήματα χρόνιων, παλιών ουλών που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με άλλο τρόπο.

Το τελικό αποτέλεσμα μετά από μια συνεδρία αποκατάστασης ουλής του τριχωτού με μεταμόσχευση τριχοθυλακίων με την τεχνική FUE μπορεί να αναμένεται 10-12 μήνες μετά τη συνεδρία, δεν είναι όμως σπάνια η φύτρωση νέων τριχών ακόμη και μετά από 18 μήνες, ειδικά στην περίπτωση που έχουν χρησιμοποιηθεί σωματικά τριχοθυλάκια (body hair).


Κάλυψη της ουλής με μόνιμο ιατρικό tattoo στην ουλή.

Σε περιπτώσεις που δεν ενδείκνυται εκτομή της μετεγχειρητικής ουλής από strip-FUT και αποκατάσταση της ουλής με τεχνική πλαστικής χειρουργικής W-plasty ή με τοποθέτηση τριχοθυλακίων στην ουλή με την τεχνική FUE, μπορεί εναλλακτικά να εφαρμοστεί μόνιμο tattoo στην ουλή. Το tattoo, αν και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ουλής αλλά απλά το συγκαλύπτει, αποτελεί μια ακόμη επιλογή για τη βελτίωση της αισθητικής εμφάνισης μιας ουλής του τριχωτού της κεφαλής.

Τα κυριότερα μειονεκτήματα του ιατρικού tattoo για την κάλυψη μετεγχειρητικών ουλών του τριχωτού είναι ότι το χρώμα μπορεί να ξεθωριάζει σταδιακά και να χρειαστεί επανάληψη, μπορεί να είναι εμφανές σε περίπτωση που η κάλυψη της περιοχής με τρίχες δεν είναι επαρκής και δεν παρέχει ιδιαίτερα φυσικά αποτελέσματα.

Διαβάστε, επίσης,

Η ιατρική χρήση του τατουάζ

Πώς αφαιρείται το τατουάζ

Η τριχόπτωση στις γυναίκες

Μήπως σας πέφτουν τα μαλλιά;

Τα εξτένσιονς δημιουργούν προβλήματα

Τριχόπτωση

H λοσιόν του EMEDI για την τριχόπτωση

Θεραπείες φαλάκρας

Διάγνωση μιας νόσου από το τριχωτό της κεφαλής

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ