Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟδοντιατρικήΠώς η ουλίτιδα προκαλεί προβλήματα στη στύση

Πώς η ουλίτιδα προκαλεί προβλήματα στη στύση

Οι άντρες με ουλίτιδα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM).

Όπως έδειξε η μελέτη, όσοι παρουσιάζουν αίμα στα ούλα τους όταν τα βουρτσίζουν ή δαγκώνουν ένα μήλο, διατρέχουν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα στύσεως.

Το εύρημα αυτό υποστηρίζει την θεωρία πως τα βακτήρια που προκαλούν ουλίτιδα και γενικότερα περιοδοντική νόσο έχουν την ικανότητα να μπαίνουν στο αίμα και να εξαπλώνονται σε όλο το σώμα, επηρεάζοντας τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλώντας τους σκληρύνσεις και στενώσεις.

Οι επιδράσεις των βακτηρίων στα αγγεία μπορεί να εξηγούν την εκδήλωση στυτικής δυσλειτουργίας, η συχνότερη αιτία της οποίας είναι τα αγγειακά προβλήματα.

Ωστόσο αυτό είναι σοβαρό, διότι ολοένα περισσότερες μελέτες υποδηλώνουν πως η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αποτελεί «προάγγελο» καρδιοπάθειας.

Και αυτό, διότι για να επιτευχθεί η στύση το πέος χρειάζεται πολύ καλή παροχή αίματος και επειδή τα αγγεία που το τροφοδοτούν είναι μικρότερα απ’ ό,τι εκείνα της καρδιάς, αποφράσσονται πιο γρήγορα.

Επιπλέον, αρκετές προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει απ’ ευθείας την ουλίτιδα και με καρδιολογικά προβλήματα.

Στην μελέτη, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Inonu, στην Τουρκία, μελέτησαν ομάδα πασχόντων από στυτική δυσλειτουργία και ομάδα υγιών συνομηλίκων τους. Όπως διαπίστωσαν, το 53% των ανδρών με προβλήματα στύσεως έπασχαν από σοβαρή ουλίτιδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες δίχως στυτική δυσλειτουργία ήταν μόνο 23%. Η  κακή στοματική υγιεινή και τα προβλήματα που επιφέρει, όπως η ουλίτιδα, φαίνεται πως επηρεάζουν με πολλούς αρνητικούς τρόπους την υγεία.

Για να αποφύγει κάποιος αυτές τις συνέπειες πρέπει να καθαρίζει καλά τα δόντια του. Το βούρτσισμα μόνο του καθαρίζει μόνο το 60% της επιφάνειας των δοντιών, οπότε χρειάζεται και καθαρισμός των υπολοίπων με οδοντικό νήμα.

Ο καθαρισμός των δοντιών πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα.

Διαβάστε, επίσης,

Πώς θεραπεύει το μπλε χρώμα

Η περιοδοντίτιδα έχει μεγάλη σχέση με την αθηροσκλήρωση

Γιατί ματώνουν τα ούλα;

Echinacea Compositum

Ενδοκαρδίτιδα

Το βούρτσισμα δοντιών προστατεύει από την πνευμονία

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ