Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ουλοπλαστική

Print Friendly, PDF & Email

Η ουλοπλαστική διαρκεί για πάντα και χαρίζει ωραίο χαμόγελο

Οι παρεμβάσεις πλαστικής στα ούλα προσφέρουν νέες δυνατότητες διόρθωσης κι αποκατάστασης του χαμόγελου που μειονεκτεί, γιατί η γραμμή των ούλων είναι ασύμμετρη, όταν φαίνονται τα ούλα με το χαμόγελο.

Με την ουλοπλαστική βελτιώνεται η γενική εμφάνιση των δοντιών ενός ατόμου. Είναι μία απλή σχετικά χειρουργική επέμβαση στο περιοδόντιο. Είναι η αφαίρεση τμήματος των ούλων που περιβάλλουν ένα η περισσότερα δόντια. Αφαιρούνται ιστοί που πάσχουν ή μπορεί να είναι αναγκαίο για να “καθίσει” σωστά μία ακίνητη προσθετική εργασία. Βέβαια χρησιμοποιείται, επίσης και για τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του ασθενούς.

Η ουλοπλαστική είναι μία μικροεπέμβαση με μικρές τομές και ράμματα, που ολοκληρώνεται σε ένα ραντεβού, αλλά το αποτέλεσμα διαρκεί για πάντα. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται μόνο τοπικό αναισθητικό και πραγματοποιείται σε μία συνεδρία. Η διαδικασία της επούλωσης είναι γρήγορη και απλή και οι τρόποι πραγματοποίησής της είναι με νυστέρι, ηλεκτροτόμο ή lazer.

Ουλοπλαστική γίνεται και σε περίπτωση που έχουν απογυμνωθεί οι ρίζες των δοντιών με μοσχεύματα που λαμβάνονται από τη στοματική κοιλότητα του ασθενούς.

Μπορεί να έχουμε τα τέλεια δόντια άλλα άμα τα ούλα που τα περιβάλουν δεν είναι σε συμμετρία το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, γιατί δεν αναδεικνύεται η οδοντοστοιχία μας όπως πρέπει.

Για να πραγματοποιηθεί η ουλοπλαστική πρέπει πρώτα να έχει προηγηθεί θεραπεία ουλίτιδας – περιοδοντίτιδας.

Διαβάστε, επίσης,

Πώς η ουλίτιδα προκαλεί προβλήματα στη στύση

Πώς θεραπεύει το μπλε χρώμα

Η περιοδοντίτιδα έχει μεγάλη σχέση με την αθηροσκλήρωση

Γιατί ματώνουν τα ούλα;

Το βούρτσισμα δοντιών προστατεύει από την πνευμονία

Εμφυτεύματα δοντιών

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ