Η συνταγή για τις πιο νόστιμες γυαλιστερές
Γυαλιστερές τηγανητές
- Βάζετε τις γυαλιστερές σε ένα μπολ με κρύο νερό κάτω από τη βρύση, το οποίο θα φροντίζετε να ανανεώνετε συνεχώς και τις αφήνετε μία μέρα για να καθαρίσουν.
- Αφαιρείτε την ψίχα από το κέλυφος.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και τις σοτάρετε ελαφρά μέχρι να ροδίσουν.
- Αν θέλετε ρίχνετε πιπέρι.
- Σερβίρονται με μπόλικο λεμόνι…. και με σκορδαλιά δυνατή αν θέλετε.
Συνοδεύονται με ούζο!
Διαβάστε, επίσης,
Ταραμοσαλάτα με πατάτες και κρεμμύδια
Υπάρχουν κίνδυνοι από τα θαλασσινά;
Χρήσιμες πληροφορίες για τα ψάρια
Αν έχετε πιει πολύ και ξυπνάτε χάλια
Παραδοσιακά εδέσματα από τη Θράκη
www.emedi.gr