Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τοκετός στο νερό

Εξαιρετικά θετική ανάμνηση εμπειρίας

Ο τοκετός στο νερό αποτελεί μία από τις μεθόδους φυσικού τοκετού, συνηθισμένες και αναγνωρισμένες επιστημονικά τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη.

Τοκετός στο νερό σημαίνει ότι η διαδικασία των ωδινών, αλλά και της γέννησης όταν είναι δυνατόν, εξελίσσεται μέσα στο νερό  θερμοκρασίας 37οC βαθμών, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα στην επίτοκο, να βρίσκεται μέσα στο νερό, να κινείται ελεύθερα χωρίς χορήγηση φαρμάκων.

Ο χώρος πρέπει να διαθέτει ειδικό απαλό φωτισμό, μουσική και αρωματικά αιθέρια έλαια.

Η παρουσία εξειδικευμένων μαιών και του συζύγου δημιουργούν ένα φιλικό, ήρεμο περιβάλλον, που διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για έναν τοκετό, χωρίς άγχος σε χώρο που χαλαρώνει και διώχνει την ένταση.

Ταυτόχρονα εξασφαλίζει συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για την επίτοκο και το αναμενόμενο βρέφος, με την παρουσία του Θεράποντος Μαιευτήρα – Γυναικολόγου και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό σε πρώτη ζήτηση.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η θέληση της γυναίκας, η καλή της σχέση με το νερό, η φυσιολογική εξέλιξη της κύησης και η προετοιμασία πριν από τον τοκετό με μαθήματα και χρήση πισίνας.

Περιορισμοί για τον τοκετό στο νερό αποτελούν οι περιπτώσεις ανώμαλων προβολών και πολύδυμων κυήσεων,  η πρόωρη ρήξη των υμένων, η υπέρταση ή προεκλαμψία και όταν η ηλικία κυήσεως  είναι μικρότερη των 37 εβδομάδων.


Πλεονεκτήματα του εναλλακτικού τοκετού

•     Η διαδικασία του τοκετού στο νερό έχει εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις  στη διαχείριση του πόνου και στη διάρκεια του τοκετού.

•     Η άνωση του νερού δίνει μεγάλη ευκολία στην κίνηση και στις αλλαγές θέσης της επιτόκου, αποφεύγοντας την καθήλωση στο κρεβάτι.

•     Εξαιρετική δυνατότητα χαλάρωσης και μείωσης του άγχους.

•     Μεγαλύτερη διατατότητα των μαλακών μορίων, ευκολότερη έξοδος του εμβρύου, λιγότερος πόνος και μικρή πιθανότητα τραυματισμών – ρήξεων.

•     Δεν γίνεται χρήση φαρμάκων.

•     Εξαιρετικά θετική ανάμνηση της εμπειρίας.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την εγκυμοσύνη

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την εγκυμοσύνη

Διαβάστε, επίσης,

Τι να διαλέξετε καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό;

Επισκληρίδιος αναλγησία ή γενική αναισθησία

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική

Τοκετός με επισκληρίδιο

Είναι ασφαλής η γέννα στο σπίτι;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ