Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕξαρτήσειςΠόσο πίνουν οι Έλληνες

Πόσο πίνουν οι Έλληνες

Οι  Έλληνες λένε «άσπρο πάτο»

 

Πάνω από το 40% των Ελλήνων,  καταναλώνουν αλκοόλ 2 – 3 φορές την εβδομάδα, ενώ πάρα πολλοί  κάνουν ακόμα καθημερινή χρήση οινοπνευματωδών ποτών.

Σύμφωνα με στοιχεία, μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δεν γνωρίζει τη βλαπτική δράση και τη διαφορά μεταξύ μπίρας, κρασιού και ουίσκι, καθώς και την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα των αεριούχων αλκοολούχων ποτών σε φιάλες. Από την άλλη, αρκετοί φαίνονται ενημερωμένοι για την επίδραση που έχουν τα σφηνάκια, ότι δηλαδή προκαλούν γρήγορη μέθη.

Παρ’ όλα αυτά, μεγάλο ποσοστό, ιδιαίτερα νεαρών, θεωρεί τα σφηνάκια  απαραίτητα για να κάνει κέφι. Επίσης, λιγότεροι από τους μισούς ξέρουν πως το αλκοόλ αποτελεί εξαρτησιογόνο ουσία  και  το 30,2% δεν γνωρίζει αν επιτρέπεται να καταναλώνουν αλκοόλ παιδιά και έφηβοι.

Τέλος, το 50% πιστεύει ότι η έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση είναι αδυναμία χαρακτήρα και μόνο το 30% αναγνωρίζει ότι η έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση αλκοόλ χαρακτηρίζεται «αλκοολισμός».

Διαβάστε, επίσης,

Οδηγέ… Πρόσεχε!

Τα οφέλη της τσικουδιάς στην υγεία

Τα οφέλη του ούζου

Πώς να υπολογίζετε την κατανάλωση αλκοόλ

Τρόποι για να μην πονοκεφαλιάζετε από το ποτό

Πόσο πρέπει να πίνουν οι γυναίκες με καρκίνο μαστού

Μέθοδος απεξάρτησης

Μυστικά για το κρασί

Τεστ για να διαπιστώσετε αν κινδυνεύετε από τον αλκοολισμό

100 λόγοι να είμαστε Έλληνες

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους

Εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους. Εγκεφαλικά εμφυτεύματα που θα επιτρέπουν στους ανορώπους να ελέγχουν συσκευές μέσω της σκέψης τους Το τσιπ εγκεφάλου Neuralink του Elon Musk Η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ