Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Οικιακά φίλτρα νερού

Τα φίλτρα νερού, σήμερα. θεωρούνται μια απαραίτητη συσκευή στην κουζίνα μας

 

Μας εξασφαλίζουν με αξιόπιστο τρόπο το νερό που εμείς και η οικογένειά μας πίνουμε από τη βρύση χωρίς επικίνδυνες μολυσματικές ενώσεις.

Υπάρχουν διάφορα είδη φίλτρων νερού:

  • Φίλτρα που παρακρατούν κολλώδη υλικά όπως λάσπη, άμμο κ.α.
  • Χημικά φίλτρα, όπως φίλτρα ενεργού άνθρακα που παρακρατούν διάφορα αέρια, βαριά μέταλλα, σωματίδια και κυρίως την οσμή του χλωρίου που προστίθεται στο νερό για την καταπολέμηση των βακτηριδίων.
  • Φίλτρα που βασίζονται στην αρχή της όσμωσης και αφαιρούν βαρέα μέταλλα, μόλυβδο, χλώριο, χημικά, λιπάσματα, παθογόνους μικροοργανισμούς, βακτηρίδια, νιτρικά άλατα, αμμωνιακά άλατα, και άλλες επιβλαβείς προσμίξεις.
  • Φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας και ενεργού άνθρακα, που χρησιμοποιούν φυσίγγια ενεργού άνθρακα και θάλαμο με φωτισμό υπέρυθρης ακτινοβολίας.
  • Βακτηριοστατικά φίλτρα με ενεργό άνθρακα εμβαπτισμένο σε άργυρο.
  • Φίλτρα αποστείρωσης, που συνδυάζουν φίλτρα ρητίνης και ενεργό άνθρακα.
  • Κεραμικά φίλτρα που περιλαμβάνουν κεραμικό φίλτρο και ενεργό άνθρακα.
  • Ηλεκτροστατικά φίλτρα.
  • Μαγνητικά φίλτρα.
  • Αποσκληρυντές νερού, που αφαιρούν την σκληρότητα.

Οι συσκευές αυτές είναι εξοπλισμένες με ισχυρά φίλτρα άνθρακα που όχι μόνο περιορίζουν τα μικρόβια αλλά και αποβάλλουν τις ακαθαρσίες.

Τα δημόσια δίκτυα ύδρευσης παρέχουν κάποιο επίπεδο προστασίας, αλλά και αυτό δεν είναι απόλυτο, ακόμη και σε αυτά με το καλύτερο νερό.

Δυστυχώς οι βρύσες φέρνουν στο σπίτι μας μαζί με το νερό μιας ή περισσότερες ανθυγιεινές χημικές ουσίες ακόμα και πολλές μολυσματικές ενώσεις, όπως το χλώριο, ο μόλυβδος και επιβλαβή βακτηρίδια.

Ακόμη και τα μικρά επίπεδα έκθεσης σε τέτοιες ουσίες στο πόσιμο νερό και στο νερό που λούζονται τα παιδιά μπορούν να είναι επιβλαβή.

Τα φίλτρα νερού μπορούν να δώσουν την λύση ξέροντας ότι δεν εκτίθεστε πλέον στα πολύ επιβλαβή αποτελέσματα του χλωρίου και τα υποπροϊόντα χλωρίου.

Επιστήμονες θεωρούν ότι οι μολυσματικές ενώσεις που βρίσκονται στο αφιλτράριστο προς κατανάλωση πόσιμο νερό μπορούν να είναι επιβλαβείς στην υγεία, αυξάνοντας ακόμη και τον κίνδυνο του καρκίνου.

Η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούμε έχει μια άμεση επίδραση στην υγεία μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ενήμεροι τώρα για τα οφέλη στην υγείας που προσφέρει το πόσιμο νερό είτε καταναλώνουν εμφιαλωμένο η φιλτραρισμένο νερό

Η κατανάλωση καθαρού νερού είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μείνουμε υγιείς.

Υπάρχουν διάφορα είδη φίλτρων νερού διαθέσιμα στην αγορά, όπως τα φίλτρα νερού, που τοποθετούνται πάνω στη βρύση, τα φίλτρα που τοποθετούνται στον κεντρικό αγωγό και φιλτράρουν ολόκληρο το σύστημα ύδρευσης του σπιτιού, τα φίλτρα που τοποθετούνται επάνω ή κάτω από το νεροχύτη και φιλτράρουν το νερό τοπικά στην κουζίνα.

Ακόμα υπάρχουν και τα φίλτρα κανάτες, τα οποία γεμίζοντας την κανάτα με νερό παράλληλα αυτό φιλτράρεται και είναι μια οικονομική λύση.

Τα συστήματα φιλτραρίσματος νερού ολοκλήρου του σπιτιού είναι ο καλύτερος, αλλά και ακριβότερος τρόπος γιατί εξασφαλίζουν υψηλά ποσοστά σε ποιότητα νερό.

Η εγκατάσταση για αυτά τα είδη συστήματος διήθησης νερού απαιτούν συνήθως και τις υπηρεσίες ενός υδραυλικού για τη σωστή εγκατάσταση.

Η επιλογή σας μπορεί να εξαρτηθεί κατά ένα μεγάλο μέρος από την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου φίλτρου και τον προϋπολογισμό σας.

Είναι καλύτερο να επιλεχτεί το φίλτρο που ο προϋπολογισμός σας θα επιτρέψει να εξασφαλίσετε σε εσάς και την οικογένειά σας να έχετε το καθαρό νερό.

Τα φίλτρα νερού είναι ο απλούστερος, ο οικονομικότερος και πιο αποδοτικός τρόπος να βελτιωθεί η ποιότητα νερού.

Σήμερα, τα φίλτρα νερού είναι μια ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

Τα φίλτρα είναι σχετικά ανέξοδα και βελτιώνουν τη ποιότητα του νερού και είναι μια πιο οικονομική εναλλακτική λύση για αυτούς που αγοράζουν συνεχώς εμφιαλωμένο νερό.

Εάν ψάχνετε ένα φτηνότερο και ευκολότερο στην εγκατάσταση φίλτρο, είναι ο τύπος φίλτρων με ενεργό άνθρακα που προσαρμόζονται στη βρύση του νεροχύτη ή τα φίλτρα κανάτα.

Ένα καλό φίλτρο νερού ενεργού άνθρακα πρέπει να εξαφανίζει σε ποσοστό 99% χλώριο, χλωρίνη, χλωροφόρμιο, βακτήρια, μικροοργανισμούς, βαρέα μέταλλα, μόλυβδο, χαλκό, αμίαντο, φαρμακευτικά κατάλοιπα, υπολείμματα φυτοφαρμάκων κλπ. Επίσης, πρέπει να  επιτρέπει κατά 100% τη διέλευση των χρήσιμων μεταλλικών ιχνοστοιχείων που έχουν ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Διαβάστε, επίσης,

Μόλυνση του περιβάλλοντος και διατροφή

Τι μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι για τον μόλυβδο

Οι καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές

Το απόλυτο συμπλήρωμα για αποτοξίνωση

Το καλύτερο νερό

Μολυβδίαση

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Αφυδάτωση και υπερυδάτωση

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ