Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΠαιδιατρικήΕίδη παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου

Είδη παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου

Print Friendly, PDF & Email

Ένα σωστά τοποθετημένο κάθισμα αυτοκινήτου μπορεί να σώσει τη ζωή του παιδιού σας

 

Το κάθισμα που θα αγοράσετε πρέπει να ταιριάζει με το σωματότυπο του παιδιού, αλλά και με το αυτοκίνητό σας, ώστε το παιδί σας να κάθεται πιο άνετα.

Επιλέξτε το με βάση το βάρος και το ύψος του παιδιού, ενώ οι ιμάντες του καθίσματος πρέπει να περνάνε πάνω από το κεφάλι του και να καταλήγουν πάνω από τους ώμους του.

Τα διάφορα είδη παιδικών καθισμάτων:
1. Καθίσματα στραμμένα προς τα πίσω για παιδιά με βάρος μέχρι 9 κιλά. Με αυτά μπορείτε να μεταφέρετε το μωρό τόσο με το αυτοκίνητο, αλλά να το χρησιμοποιήσετε και ως ριλάξ, αλλά θα τα χρησιμοποιήσετε για μικρό χρονικό διάστημα.

2. Καθίσματα διπλής κατεύθυνσης για παιδιά με βάρος μέχρι 18 κιλά.  Θα τα χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιούνται στραμμένα προς τα πίσω τους πρώτους μήνες και στραμμένα προς τα εμπρός αργότερα.

3. Καθίσματα στραμμένα προς τα εμπρός για παιδιά με βάρος από 8-25 κιλά.

4. Ανυψωτικά καθίσματα. Κατάλληλα για παιδιά 15 έως 36 κιλά, χρησιμοποιούνται για να ανυψώσουν τα παιδιά, έτσι  ώστε να δεθεί με τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου.

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή που περιέχονται μέσα στη συσκευασία τους και ακολουθήστε τις πιστά για τη σωστή τοποθέτηση.

Διαβάστε, επίσης,

Τα παιδιά έχουν εθισμό στην τεχνολογία

Κινητό, παιδί και ασφάλεια

Ασφαλείς διακοπές για τα παιδιά

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ