Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠρέπει όλοι να έχουμε πίστη

Πρέπει όλοι να έχουμε πίστη

Print Friendly, PDF & Email

Η πίστη κάνει καλό στην υγεία

Η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, φαίνεται, να βελτιώνει τη διανοητική υγεία και να «θεραπεύει» την κατάθλιψη, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Νοσοκομείο McLean στο Belmont της Μασαχουσέτης, η πίστη φαίνεται να έχει θετικό αποτέλεσμα στη θεραπεία ανθρώπων που υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ασθενείς που δεν πιστεύουν στον Θεό έχουν διπλάσιες πιθανότητες να μην ανταποκριθούν στη θεραπεία σε σχέση με τους ασθενείς που έχουν βαθιά πίστη.

Επιπλέον, πάνω από το 30% των ασθενών που υποστήριξαν ότι δεν έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με μια συγκεκριμένη θρησκεία, αλλά η πίστη τους στο Θεό ήταν από μέτρια έως δυνατή, παρουσίασαν ανάλογα οφέλη στη θεραπεία τους.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η πίστη σχετίζεται, όχι μόνο με την ψυχολογική ισορροπία, αλλά και με τη μείωση της κατάθλιψης και της πρόθεσης αυτοκαταστροφής.

Διαβάστε, επίσης,

Η Εκκλησία μας κάνει καλό

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομίχλη εγκεφάλου

Η ομίχλη εγκεφάλου ή ο χήμειο-εγκέφαλος περιγράφεται ως μια ομιχλώδη σκέψη, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη εστίασης και αδυναμία συγκέντρωσης. Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ