Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Προπόνηση Tabata

Μία άκρως ικανοποιητική προπόνηση

 

Η Tabata είναι μια τεχνική προπόνησης υψηλής έντασης

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αθλητές που χρησιμοποίησαν αυτή τη σύντομη μέθοδο προπόνησης υψηλής έντασης είχαν πολύ μεγαλύτερα κέρδη στο σύνολο της μυϊκής τους μάζας από εκείνους που επιλέγουν τεχνικές χαμηλότερης έντασης.

Η ένταση, επίσης, βοηθά και στο γρηγορότερο χάσιμο λίπους, καθώς αυξάνεται η αερόβια αντοχή με τα σύντομα διαλείμματα και τις γρήγορες εναλλαγές ασκήσεων. Αυτό το μοναδικό μείγμα έντασης και ταχύτητας δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα και εξηγεί γιατί η μέθοδος αυτή αυξάνεται σε δημοτικότητα με το χρόνο. 

Αν λαμβάνετε μέρος σε οποιοδήποτε άθλημα που απαιτεί εκρηκτική δύναμη και άμεση δράση, τότε η Tabata μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή για εσάς.

Οι αερόβιες προπονήσεις χρειάζονται πάνω από 20 λεπτά για να αυξήσουν το βασικό μεταβολικό ρυθμό σας. Το ίδιο ισχύει (αν και λίγο συντομότερα) με τα βάρη. Η Tabata ουσιαστικά συνδυάζει και τα δύο, οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι… επιπτώσεις μπορεί να έχει στην καύση λίπους, η οποία μπορεί να  γίνει εμφανής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!

Αν ζητάτε μεγαλύτερη ροή του αίματος και καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου, αν θέλετε να είστε γεμάτοι ενέργεια και ζωντάνια όλη μέρα δοκιμάστε την Tabata.

Παρακολουθήστε το βίντεο στα πολυμέσα και κάνετε μαζί μας 10 λεπτά προπόνηση Tabata.

Διαβάστε, επίσης,

Όταν κολλάει η ζυγαριά παρά τη δίαιτα

Γυμνάστε την καρδιά σας

Ποια βιταμίνη αυξάνει την αντοχή στην άσκηση;

Η σημασία της προθέρμανσης στην άσκηση

Είναι αποτελεσματική η αερόβια άσκηση στην αλλαγή του μεταβολισμού;

H θεωρία της μυϊκής σύγχυσης

www.emedi.gr

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/PutmjSp0Qk8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΠρόπολη
Επόμενο άρθροΠροπόνηση για αρχάριους
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ασύρματος έξυπνος επίδεσμος για την επούλωση χρόνιων πληγών

Ασύρματος έξυπνος επίδεσμος για την επούλωση χρόνιων πληγών. Ταχύτερη επούλωση των πληγών με έναν έξυπνο ηλεκτρονικό επίδεσμο Ο ασύρματος έξυπνος επίδεσμος παρακολουθεί την επούλωση πληγών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ