Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠρόληψη του διαβήτη με την διατροφή

Πρόληψη του διαβήτη με την διατροφή

Print Friendly, PDF & Email

Διατροφικές προτάσεις για την πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη

 

Στατιστικές μελέτες ανεβάζουν τον αριθμό των ατόμων με διαβήτη στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως φύλου στο 8%. Άρα ο διαβήτης στην χώρα μας φαίνεται να μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης αλλά και την ποιότητα ζωής σε 1.000.000 περίπου ανθρώπους.

Όμως ακόμη πιο υψηλά είναι τα ποσοστά του προδιαβήτη που είναι μια αναστρέψιμη κατάσταση, για μεγάλο τουλάχιστον χρονικό διάστημα.

Σήμερα το 1/4 των ενήλικων ανδρών  έχουν μεταβολικό σύνδρομο. Οι άνδρες αυτοί είναι σε μεγάλο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη. Βασικό χαρακτηριστικό του μεταβολικού συνδρόμου είναι η κοιλιακή παχυσαρκία (σωματότυπος μήλο). Αυτή η κεντρική εναπόθεση λίπους οδηγεί στην ανάπτυξη του φαινομένου της ινσουλινοαντίστασης που αργά αλλά σταθερά θα εξαντλήσει όλες τις εφεδρείες του οργανισμού σε ινσουλίνη και δεν θα μπορεί να αντιμετωπίζει τις αυξήσεις σακχάρου.

Το συγκλονιστικότερο από όλα είναι η εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ σε εφήβους, λόγω της παιδικής παχυσαρκίας, ενώ παλαιότερα αυτός εμφανιζόταν μετά τα 40 έτη.

Άρα κλειδί στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη είναι καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του συνοδού συνδρόμου της ινσουλινοαντίστασης.

Η σόγια αποτελεί διαδεδομένη διατροφή στους ασιατικούς πληθυσμούς. Η σόγια παρέχει πρωτεΐνες ισοδύναμες με αυτά του κρέατος όσον αφορά την τροφοδότηση του οργανισμού με τα απαραίτητα αμινοξέα.  Περιέχει όμως και ισοφλαβόνες που έχουν πολλές ευεργετικές βιολογικές δράσεις.

Οι μελέτες που έχουν γίνει κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σόγια μειώνει τα αθηρωματικά λιπίδια. Έτσι η κατανάλωση 40 γραμ. σόγιας την ημέρα μειώνει 5-10% την LDL-χοληστερόλη αλλά και τα τριγλυκερίδια, αλλά και άλλους ενδοθηλιακούς παράγοντες, αλλά συγχρόνως βοηθά και στην ελάττωση του σωματικού βάρους.

Συμπερασματικά η σόγια βοηθά στην πρόληψη εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη, μέσω της μείωσης βάρους και μέσω λιποτοξικότητας.

 

Παραγγείλετε τα συμπληρώματα διατροφής για τη φυσική ρύθμιση του σακχάρου του αίματος:

 

 

 

Ρυθμίστε το σάκχαρο του αίματος σας με:

 

 

 

OMEGA-3 FISH OIL (ΜΟΡΙΑΚΩΣ ΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΑ ΩΜΕΓΑ-3) 910mg 120caps

 

 

 

ή

 

 

 

OMEGA-3 FISH OIL (ΜΟΡΙΑΚΩΣ ΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΑ ΩΜΕΓΑ-3) 910mg 240caps

 

 

 

και

 

 

 

GLUCOPROTECTIVE 90caps 

 

 

 

και

 

 

 

​SUPER L-CARNOSINE (ΚΑΡΝΟΣΙΝΗ) 600mg 90caps

 

Διαβάστε, επίσης,

Διαλύστε το λίπος στο σώμα σας με βιταμίνες

Οι πιο δυνατοί συνδυασμοί τροφίμων

Το πιο υγιεινό γάλα για εσάς

Γλυκαιμικός Δείκτης

Πόσο λίπος πρέπει να έχετε;

Πρέπει οι παχύσαρκοι να παίρνουν ω-3 λιπαρά οξέα;

Κόλπο για να μειώσετε την αύξηση του σακχάρου μετά το γεύμα

Πηγή ασπίδας για τον διαβήτη οι ξηροί καρποί

Γιατί η κανέλα είναι κατάλληλη για τον διαβήτη

Κόλπο για να απαλλαγείτε από το μεταβολικό σύνδρομο

Κόλπο για να αυξήσετε την καλή χοληστερόλη

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία

Τι είναι ο αθηρωματικός δείκτης;

Μεταβολικό σύνδρομο

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ