Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΡομποτική νευροχειρουργική

Ρομποτική νευροχειρουργική

Print Friendly, PDF & Email

Το ρομποτικό χέρι είναι απαραίτητο στη Νευροχειρουργική

 

Η ρομποτική νευροχειρουργική επιτρέπει στους νευροχειρουργούς να επιστρατεύουν, την ώρα της κρίσιμης και λεπτεπίλεπτης επέμβασης, ένα ρομποτικό χέρι, που κάνει κινήσεις δέκα φορά πιο σταθερές από το ανθρώπινο χέρι.

Ο ρομποτικός χειρουργικός βραχίονας υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού, μπορεί να εκτελέσει 13 διαφορετικά είδη κινήσεων σε σχέση με μόλις τέσσερα που μπορεί να κάνει το χέρι του γιατρού στη διάρκεια μιας όσο γίνεται λιγότερο επεμβατικής χειρουργικής επέμβασης σε ένα κρανίο.

Το ρομπότ μπορεί να αξιοποιηθεί για επεμβάσεις σε διάφορες ασθένειες, όπως όγκους εγκεφάλου, επιληψία, Πάρκινσον, σύνδρομο Tourette κ.α. Ο χειρουργός ρομπότ  διαθέτει ακόμα και «απτική ανάδραση», που του επιτρέπει να δέχεται ερεθίσματα, όπως και το χέρι ενός γιατρού, ανάλογα με την πίεση που ασκεί κατά την επέμβαση, το είδος του ιστού στο οποίο επεμβαίνει κλπ.

Τα ρομπότ μπορούν να μειώσουν μέχρι δέκα φορές το τρέμουλο του νευροχειρουργού, πράγμα που τα καθιστά ιδιαιτέρως χρήσιμα για την προστασία της ευάλωτης και σημαντικής εγκεφαλικής ουσίας.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για το νευρικό σύστημα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για το νευρικό σύστημα

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό

Διαβάστε, επίσης,

Ρομποτική Χειρουργική στην Γυναικολογία

Ρομποτική ακτινοχειρουργική

Ρομποτική Da Vinci προστατεκτομή

Τι εξελίξεις περιμένουμε στην Καρδιοχειρουργική

Εγχείρηση καρδιάς ενώ η καρδιά λειτουργεί

Πώς οι παράλυτοι μπορούν να ξαναπερπατήσουν

Εγέρθητι

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ