Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠρωτοβουλία για τη χαρτογράφηση του ανθρωπίνου εγκεφάλου

Πρωτοβουλία για τη χαρτογράφηση του ανθρωπίνου εγκεφάλου

Στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των νευροεκφυλιστικών παθήσεων

 

Σχέδιο «BRAIN»

Είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία για την χαρτογράφηση του ανθρωπίνου εγκεφάλου, ώστε να υπάρξουν πρόοδοι στην αντιμετώπιση νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον και η επιληψία.

Το σχέδιο με την ονομασία BRAIN (Brain Research Through Advancing Innovative Neurotechnologies – Έρευνα Εγκεφάλου Μέσω Προωθημένων Καινοτομικών Νευροτεχνολογιών) υλοποιείται με τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών ερευνητικών φορέων.

Η πρωτοβουλία ακολουθεί τη λογική παλαιότερων ανάλογων σχεδίων, όπως αυτό για την χαρτογράφηση του ανθρωπίνου γονιδιώματος (Human Genome Project), που έδωσε σημαντική ώθηση στη γενετική και βιοϊατρική έρευνα. 

Μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες, υπό την εποπτεία μιας επιτροπής βιοηθικής, θα ρίξουν περισσότερο φως στον τρόπο που ο εγκέφαλος καταγράφει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται την πληθώρα των πληροφοριών και με ποιo τρόπο οι λειτουργίες του εγκεφάλου συνδέονται με τις διάφορες ανθρώπινες συμπεριφορές.

Η Ευρώπη προχωρά στην υλοποίηση της χαρτογράφησης του ανθρωπίνου εγκεφάλου στο πλαίσιο του έργου «Human Brain Project».

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το νευρικό σύστημα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το νευρικό σύστημα

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Δίκτυο αγάπης

Κάντε γυμναστική για τον εγκέφαλο

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μιας γυναίκας όταν γεννάει αγόρι;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ