Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Σημείο G

Μύθος ή πραγματικότητα;

Μπορεί οι επιστήμονες να διαφωνούν για το αν υπάρχει ή όχι γυναικείο σημείο G, όμως αντρικό σημείο G σίγουρα υπάρχει!


Το Σημείο G στην γυναίκα

Το σημείο G στη γυναίκα είναι ένα πλέγμα από απολήξεις νεύρων, αδένες, πόρους και αιμοφόρα αγγεία γύρω από την ουρήθρα. Η περιοχή αυτή γίνεται αντιληπτή μόνο όταν ερεθιστεί έντονα ο κόλπος. Αρχίζει τότε να διογκώνεται, συχνά σχεδόν αστραπιαία, και εμφανίζεται στο κολπικό τοίχωμα ως μια μικρή μάζα με ευδιάκριτο σχήμα. Ο προορισμός της είναι να ενισχύει τη σεξουαλική ηδονή της γυναίκας. Κατά τον οργασμό “εκσπερματώνει” ένα διαυγές υγρό, παρόμοιο σε σύνθεση με εκείνο που παράγει ο προστάτης, γι’ αυτό και ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν πως το σημείο G στη γυναίκα είναι μια μη εξελιγμένη μορφή του ανδρικού αδένα.

Ο ευκολότερος τρόπος να εντοπίσει μια γυναίκα το σημείο G στο σώμα της, είναι να καθίσει κανονικά ή οκλαδόν.

Απαιτείται πίεση με τα δάχτυλα σταθερά και προς τα επάνω στο πρόσθιο τοίχωμα του κολπικού τοιχώματος. Ταυτόχρονα, με το άλλο χέρι πάνω στην κοιλιά γίνεται πίεση προς τα κάτω. Με τη διέγερση, το σημείο G θα αρχίσει να διογκώνεται σαν ένα σβολαράκι μέσα και έξω από τον κόλπο. Στη μήτρα μπορεί να αρχίσουν τότε ηδονικές συσπάσεις, προκαλώντας ένα βαθύ οργασμό, ασύγκριτα πιο έντονο από εκείνον που προέρχεται από την κλειτορίδα. Μπορεί ακόμα και να γίνει εκσπερμάτιση από την ουρήθρα με ένα διαυγές υγρό, που δεν είναι ούρα.

Η διέγερση θα είναι πιο αποτελεσματική, αν την αναλάβει ο παρτενέρ. Η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα σε ένα κρεβάτι, με δύο μαξιλάρια κάτω από τους γοφούς, με τα πόδια λίγο ανοιχτά και τα οπίσθιά ανασηκωμένα. Ο σύντροφος μπορεί τότε να γείρει επάνω και με την παλάμη στραμμένη προς τα κάτω να περάσει δύο δάχτυλα στον κόλπο και να αρχίσει να χαϊδεύει το πρόσθιο τοίχωμα. Οι ερωτικές στάσεις που ερεθίζουν το σημείο G είναι εκείνες στις οποίες είτε η γυναίκα είναι από πάνω είτε η διείσδυση γίνεται από πίσω. Στη δεύτερη περίπτωση, το πέος τρίβεται απευθείας πάνω στο πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου, όπου εδρεύει το περίφημο σημείο. Όταν πάλι η γυναίκα βρίσκεται από πάνω, ελέγχει αποτελεσματικότερα την κατεύθυνση του πέους και το βάθος του, ώστε μπορεί με μικρές μετακινήσεις προς τα εμπρός ή στα πλάγια να το οδηγήσει στο σημείο που την ευχαριστεί περισσότερο. Ο άνδρας συμβάλλει επίσης στη διέγερση της συντρόφου του μετακινώντας το σώμα του κατάλληλα και πιέζοντας τη βάση του πέους, ώστε η κεφαλή του οργάνου του να συμπέσει ακριβώς με το σημείο G. Το αποτέλεσμα για το ζευγάρι θα είναι πιθανότατα διαδοχικοί και έντονοι οργασμοί.


Το Σημείο G στον άνδρα

Το σημείο G στον άνδρα είναι ο αδένας του προστάτη ο οποίος, όπως το αντίστοιχο σημείο στη γυναίκα, βρίσκεται γύρω από την ουρήθρα στον αυχένα της ουροδόχου κύστης. Ο αδένας αυτός παράγει ένα υγρό που κατά τη συνουσία βοηθά την κίνηση των σπερματοζωαρίων προς τον κόλπο. Πολλοί άνδρες υποστηρίζουν ότι η διέγερσή του, πριν από ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, οδηγεί σε έναν έντονο οργασμό και σε μια εκσπερμάτιση μάλλον ήρεμη παρά ορμητική.

Είναι πολύ δύσκολο να ανακαλύψει κάποιος το σημείο G, δηλαδή τον αδένα του προστάτη που βρίσκεται μέσα στο σώμα. Ο μόνος τρόπος, είναι από τον πρωκτό. Η καλύτερη θέση είναι ο άντρας να ξαπλώσει ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπούν με όλη τους την επιφάνεια στο δάπεδο ή με τα γόνατα λυγισμένα έως το στήθος. Περνάει τον αντίχειρα στον πρωκτό και πιέζει το πρόσθιο τοίχωμα. Θα αισθανθεί τότε μια στερεή μάζα, μεγάλη όσο ένα καρύδι, τον προστάτη.

Αν προτιμάει να τον διεγείρει η παρτενέρ του, ξαπλώνει μπρούμυτα και την αφήνει  να περάσει το δάχτυλό της στον πρωκτό, αφού τοποθετήσει βαζελίνη. Ύστερα αυτή προσπαθεί να ψηλαφίσει το πρόσθιο τοίχωμα, ώσπου να αγγίξει τον προστάτη. Μπορεί τότε να αρχίσει τις μαλάξεις και στη συνέχεια να τον χαϊδεύει πάνω κάτω. Διευκολύνει αν ο άνδρας τραβήξει τα γόνατα  πίσω, προς το στήθος. Ακόμα και αν η σύντροφος δεν αγγίξει το πέος, το πιθανότερο είναι ότι και στύση θα συμβεί και οργασμός. Πολλές γυναίκες προτιμούν να χρησιμοποιούν πλαστικά γάντια μιας χρήσεως, τα οποία προστατεύουν από τη μετάδοση του ιού του ΑΙDS.

Διαβάστε, επίσης,

Χρήσιμες συμβουλές για το γρήγορο σεξ

Πρόωρη εκσπερμάτιση

Μυστικά για πρόστυχο σεξ

Πώς μια γυναίκα μπορεί να πετύχει πολλαπλούς οργασμούς

Οργασμός με γιόγκα

Σαν οργασμός

Οι πέντε φάσεις του οργασμού

Το περπάτημα δείχνει το είδος του γυναικείου οργασμού

Πώς προτιμούν το πέος οι γυναίκες

Όταν κάποιος δεν ελέγχει τις σεξουαλικές του επιθυμίες

Χρήσιμες συμβουλές για τις ανοργασμικές γυναίκες

Πώς θα πετύχετε καλό συντονισμό στο σεξ

Τι είναι οργασμός

Εισπνεόμενα για παρατεταμένο οργασμό

Σύνδρομο των ανήσυχων των γεννητικών οργάνων

Συγκλονιστικό το σεξ την πρώτη φορά

Κόλπο για να πετύχετε ταυτόχρονο οργασμό

Αυνανισμός

Η αναλογία δείκτη και παράμεσου αποκαλύπτει πολλά μυστικά

Ο πρόδρομος του κόλπου

Μεγάλα χείλη αιδοίου

Οι αγαπημένες στάσεις στο σεξ

Ερωτογενείς ζώνες

Μικρά χείλη αιδοίου

Γιατί η κλειτορίδα είναι η κορυφή;

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακουφιστείτε από τη χρόνια δυσκοιλιότητα

Ανακουφιστείτε από τη χρόνια δυσκοιλιότητα. Οι περισσότεροι ασθενείς με δυσκοιλιότητα την αντιμετωπίζουν, επιτυχώς, με μερικά απλά βήματα. Η δυσκοιλιότητα ορίζεται ως λιγότερες από τρεις κενώσεις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ