Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟδοντιατρικήΤα μυστικά μιας οδοντόβουρτσας

Τα μυστικά μιας οδοντόβουρτσας

Και οι οδοντόβουρτσες έχουν τα μυστικά τους…

Τα μυστικά μιας οδοντόβουρτσας

Σύμφωνα με έρευνες, η οδοντόβουρτσα διαθέτει 10 εκατομμύρια μικρόβια. Αιτία η ζέστη και η υγρασία του μπάνιου και οι σταγόνες νερού που εκτοξεύονται από το καζανάκι.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να κρατάμε τις οδοντόβουρτσες σε κλειστό ντουλάπι ή σε ειδική θήκη, να τις απολυμαίνουμε 1 φορά την εβδομάδα βουτώντας τις σε οξυζενέ, να κρατάμε το καπάκι της τουαλέτας πάντα κλειστό και να τις αλλάζουμε κάθε 3 μήνες. Όσον αφορά τις ειδικές θήκες, θα πρέπει να γνωρίζετε πως επειδή το δοχείο  στο εσωτερικό του διατηρεί και την υγρασία, αυτό αποτελεί γόνιμο έδαφος για αυξημένη βακτηριακή ανάπτυξη και κατά συνέπεια είναι καλό να καθαρίζεται και να στεγνώνεται κι αυτό κάθε φορά που βάζετε την οδοντόβουρτσα μέσα..

Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες μπορούν μεν να συμβάλουν στην άρση των λεκέδων από την επιφάνεια των δοντιών, δεν μπορούν, όμως σε καμιά περίπτωση να αντικαταστήσουν τις επαγγελματικές θεραπείες γιατί περιέχουν ήπια λευκαντικά συστατικά.

Για να καθαρίσετε τα δόντια σας χρειάζεστε ποσότητα οδοντόπαστας στο μέγεθος ενός μπιζελιού. Με αυτή την ποσότητα γίνεται και αποτελεσματικός καθαρισμός και αφαίρεση της πλάκας, των λεκέδων και των υπολειμμάτων τροφών και διαρκεί περισσότερο το σωληνάριο.

-Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών γίνεται ως εξής: Τοποθετήσετε την λαβή σε γωνία 45 μοιρών ώστε να μπορείτε να περνάτε μερικές από τις τρίχες ανάμεσα στο δόντι και τα ούλα και να την μετακινείτε με μικρούς κύκλους.


Συμβουλές για σωστή στοματική υγιεινή:

• Αλλαγή οδοντόβουρτσάς κάθε 3-4 μήνες.

• Δεδομένου ότι μια νέα οδοντόβουρτσα δεν βρίσκεται σε αποστειρωμένη συσκευασία, μια καλή ιδέα είναι να καθαρίσετε τη βούρτσα καλά πριν τη χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά.

• Αν πραγματικά ανησυχείτε για την οδοντόβουρτσά σας, μπορείτε κάθε φορά μετά την χρήση της να την ξεπλένετε με αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα βακτηρίδια.

• Ποτέ μα ποτέ μην χρησιμοποιείτε οδοντόβουρτσα ενός άλλου ατόμου.

Διαβάστε, επίσης,

Πάντα να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα

Κανόνες στοματικής υγιεινής για τα παιδιά

Θέλετε να έχετε συνεχώς ολόλευκα δόντια;

Ποιες είναι καλύτερες οδοντόβουρτσες;

Η περιοδοντίτιδα επηρεάζει την καρδιά

Στοματική υγιεινή εγκύων

Σε τι ηλικία πρέπει να γίνεται η ορθοδοντική θεραπεία

Οικολογική οδοντόκρεμα από σοκολάτα

Έχετε ευαίσθητα δόντια;

Τι κρύβει ο πάτος της οδοντόκρεμάς σας

Το βούρτσισμα δοντιών προστατεύει από την πνευμονία

Στοματικό διάλυμα για την περιοδοντίτιδα

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ