Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΚάθε πότε πρέπει να τρώμε τηγανητά

Κάθε πότε πρέπει να τρώμε τηγανητά

Τα τηγανητά αυξάνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό

 

Όταν η διατροφή περιλαμβάνει πολλά τηγανητά, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος του εγκεφαλικού, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα σε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους σε 48 πολιτείες μεταξύ του 2003 και του 2007.

Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν τηγανητά, όπως κοτόπουλο και τηγανητές πατάτες, αλλαντικά και αλμυρά λαχανικά σχεδόν καθημερινά είχαν κατά 30% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό συγκριτικά με εκείνους που δεν ακολουθούσαν αυτή τη διατροφή. Μάλιστα,  σε αυτούς που τρώνε πολλά τηγανητά παρατηρούνται διπλάσια ποσοστά εγκεφαλικών σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Τα τηγανητά πρέπει να καταναλώνονται δυο φορές τον μήνα και το τηγάνισμα να γίνεται με ελαιόλαδο, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα το 80% των εγκεφαλικών μπορεί να προληφθούν, με περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Όσοι καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν κατά 15-26% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού, συγκριτικά με εκείνους που καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά μια φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε, επίσης,

Τα επικίνδυνα φαγητά για τις καούρες

Χολοκυστίτιδα

Χολολιθίαση και πολύποδες της χοληδόχου κύστεως

Χρήσιμες πληροφορίες για τα ψάρια

Μήπως έχετε βαρύ στομάχι;

Διατροφή για το έλκος

Δίαιτα χολοκυστίτιδας

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Μεταβολικό σύνδρομο

Πώς θα καταλάβετε αν κάποιος έπαθε εγκεφαλικό

Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε από αύριο το περπάτημα

Η ομάδα αίματος δείχνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό

Ο καφές χαρίζει χρόνια ζωής

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα οφέλη της βιταμίνης D

Τα οφέλη της βιταμίνης D. Μπορείτε να αυξήσετε τη βιταμίνη D από την ηλιοθεραπεία και από την κατανάλωση αυγών, λιπαρών ψαριών και εμπλουτισμένων τροφών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ