Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠώς η τηλεόραση επηρεάζει την γονιμότητα στους άντρες

Πώς η τηλεόραση επηρεάζει την γονιμότητα στους άντρες

Τηλεόραση και γονιμότητα

Ολέθριες επιπτώσεις για το σπέρμα φαίνεται να έχουν οι ώρες που οι άνδρες περνούν μπροστά στην τηλεόραση και γενικότερα η καθιστική ζωή.

Στην μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine, συμμετείχαν 189 υγιείς νεαροί άνδρες, από 18-22 ετών, φοιτητές στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Οι συμμετέχοντες που παρακολουθούσαν περισσότερες ώρες τηλεόραση (20 ώρες ή και παραπάνω εβδομαδιαίως) είχαν 44% χαμηλότερα επίπεδα σπέρματος, σε σχέση με τους άνδρες που παρακολουθούσαν λίγο ή καθόλου τηλεόραση.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι ένας πιο υγιής τρόπος ζωής με μπόλικη δόση άσκησης, συμβάλλει στην ποιότητα του σπέρματος, αφού οι άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα και ασκούνταν για 15 ή περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως (παίζοντας ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή μπέιζμπολ) είχαν 73% υψηλότερα επίπεδα σπέρματος από εκείνους που ασκούνταν λιγότερο από 5 ώρες την εβδομάδα.

Στα αποτελέσματα συνυπολογίστηκαν παράγοντες, όπως το κάπνισμα και ο δείκτης μάζας σώματος που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του σπέρματος.

Χρειάζεται ωστόσο προσοχή. Άλλες μελέτες επισημαίνουν ότι υπάρχουν τύποι άσκησης, όπως π.χ. η πολύωρη ποδηλασία ή το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων με στενά ρούχα- που μπορούν να έχουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, μειώνοντας τα επίπεδα του σπέρματος.

Διαβάστε, επίσης,

Πώς οι άντρες μπορούν να βελτιώσουν το σπέρμα τους

Το κινητό μειώνει την παραγωγή σπερματοζωαρίων

Αιτίες ανδρικής υπογονιμότητας

Γονίδιο ένοχο για την ανδρική υπογονιμότητα

Έλεγχος γονιμότητας ανδρών

Οξεία επιδιδυμίτιδα

Η σάουνα μπορεί να καταστρέψει το σπέρμα

L-αργινίνη, το θαυματουργό αμινοξύ

Κιρσοκήλη

Το ποδήλατο επικίνδυνο για το σπέρμα

Ανδρική υπογονιμότητα

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα οφέλη της βιταμίνης D

Τα οφέλη της βιταμίνης D. Μπορείτε να αυξήσετε τη βιταμίνη D από την ηλιοθεραπεία και από την κατανάλωση αυγών, λιπαρών ψαριών και εμπλουτισμένων τροφών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ