Πώς φτιάχνεται το αφέψημα βοτάνων;
Συνταγή για αφέψημα βοτάνων
Υλικά
- 3 κουταλιές βότανα φρέσκα, αποξηραμένα ή κατεψυγμένα
- 2 φλιτζάνια νερό
Συνταγή αφεψήματος βοτάνων
-Βράζουμε 5 λεπτά τα θρεπτικά μέρη του φυτού, αν είναι μαλακά, όπως τα φύλλα και τα άνθη και ψιλοκομμένα. Αν τα θεραπευτικά μέρη είναι σκληρά, όπως μίσχοι, ρίζες και σπόροι τα βράζουμε 10-20 λεπτά, για να απελευθερωθούν οι θρεπτικές ουσίες. Αρχικά αφήνετε το νερό να κοχλάζει ξεσκέπαστο μέχρι να μείνει στο δοχείο το μισό και μετά σκεπάζετε το δοχείο και το αφήνετε να βράσει την υπόλοιπη ώρα. Αν θέλετε να μην φύγουν οι αιθέριες ουσίες από την εξάτμιση σκεπάστε το δοχείο από την αρχή.
-Στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
-Πίνουμε το αφέψημα σε δόσεις, ανάλογα με την δοσολογία, στις επόμενες 12 ώρες.
Να πίνετε τα βότανα χωρίς ζάχαρη. Αν θέλετε να γλυκάνετε προσθέστε λίγο μέλι.
Χρησιμοποιήστε μη μεταλλικά δοχεία, αν είναι δυνατόν…
Διαβάστε, επίσης,
Πώς παρασκευάζεται το έγχυμα βοτάνου;
Φτιάξτε μόνοι σας εκχύλισμα βοτάνου
Σπάνιες παραδοσιακές συνταγές για όλες τις ασθένειες
Φτιάξτε μόνοι σας βάμμα εχινάκειας
Πώς θα απολαύσετε καλύτερα τα αφεψήματα βοτάνων