Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΣεξ και υγείαΤα λάθη που κάνουν οι άντρες στο σεξ

Τα λάθη που κάνουν οι άντρες στο σεξ

Print Friendly, PDF & Email

Ακόμα και οι άντρες που έχουν πολύ σεξουαλική εμπειρία με τις γυναίκες κάνουν λάθη

 Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άντρες στο σεξ με τις γυναίκες και πώς μπορούν να τα αποφύγουν…

Λάθος 1ο: Υποθέτουν πως ξέρουν πώς να ευχαριστήσουν μια γυναίκα

Μερικοί άνδρες θεωρούν ότι ο τρόπος που έχουν μάθει να κάνουν σεξ δουλεύει για όλες τις γυναίκες. Δεν είναι έτσι. Η κάθε σεξουαλική σύντροφος ευχαριστιέται διαφορετικά. Η σεξουαλικότητα των γυναικών είναι περίπλοκη, και είναι πραγματικά εξατομικευμένη!

Το σώμα της κάθε γυναίκας αντιδρά με διαφορετικούς τρόπους και η ανατομία κάθε γυναίκας είναι λίγο διαφορετική. Κάποια γυναίκα μία στάση μπορεί να την βρίσκει εκπληκτική και σε κάποια άλλη να φέρνει  δυσφορία. Η κάθε μία γυναίκα έχει διαφορετικά σεξουαλικά αποτυπώματα.

Όταν πρόκειται για την συνουσία, μια βασική μεταβλητή είναι η τεχνική διείσδυσης: Σε άλλες αρέσει η γρήγορη και σε άλλες η αργή. Σε άλλες αρέσει η βαθιά και άλλες την θέλουν επιφανειακή. Υπάρχουν και άλλες που στην άρχή την θέλουν αργή και επιφανειακή και στη συνέχεια, γρήγορη και βαθιά.

Επίσης, η κάθε γυναίκα προτιμά διαφορετική στάση για διάφορους λόγους. Διαφορετικές στάσεις επιτρέπουν διάφορες γωνίες της διείσδυσης, ανάλογα όχι μόνο με την ανατομία της γυναίκας, αλλά και με το μέγεθος και το σχήμα του πέους. Διαφορές μεταξύ της μορφής του σώματος και του ύψος των εταίρων μπορεί να κάνει κάποιες στάσεις να βολεύουν καλύτερα από άλλες. Και τέλος, για μερικές γυναίκες, είναι σημαντικό να έχουν επαφή πρόσωπο με πρόσωπο για να αποκτούν οικειότητα κατά τη συνουσία.

Λάθος 2ο: Δεν μιλούν ποτέ για το σεξ και στο σεξ

Τα περισσότερα ζευγάρια που αναζητούν παροχή συμβουλών από σεξοθεραπευτές δεν μιλούν μεταξύ τους για το σεξ. Συχνά, αυτό συμβαίνει επειδή δεν γνωρίζουν, ή δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση των ορθών όρων. Για παράδειγμα, όταν ένας άντρας λέει ” ο κόλπος”, συνήθως, εννοεί το αιδοίο. Μερικοί  άντρες δεν γνωρίζουν για την κολπική συνουσία, το στοματικό σεξ και άλλους όρους.

Οι άντρες δυσκολεύονται να ρωτήσουν τις συντρόφους τους τι θέλουν σεξουαλικά. 

Δοκιμάστε να κάνετε γενικές αντί συγκεκριμένες ερωτήσεις. “Τι σου αρέσει;” είναι μια γενική ερώτηση και σίγουρα θα πάρετε μια χρήσιμη απάντηση.

Υπάρχουν πάρα πολλοί άντρες και γυναίκες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις βασισμένες στη σιωπή. Αλλά και το πρόστυχο σεξ όταν κάποιος άντρας μιλάει βρώμικα μπορεί να είναι διασκέδαση. Και αν δεν σας αρέσει να μιλάτε βρώμικα, μπορείτε να μιλάτε ακόμα σέξι χωρίς άσεμνες κουβέντες.

Οι στεναγμοί, τα γρυλίσματα, και τα βογγητά αλλά και όλοι οι ήχοι του σεξ είναι σέξι!

Λάθος 3ο: Δεν είναι συναισθηματικοί

Συχνά οι άνδρες ξεχνάνε ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να ανοιχτεί σεξουαλικά με έναν άντρα, αν δεν αισθάνεται ασφαλής συναισθηματικά μαζί του.  Οι άνδρες πρέπει, επίσης, να θυμούνται ότι οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο από ό, τι οι άνδρες για να κάνουν σεξ με έναν άντρα. Οι άνδρες μπορούν να διεγερθούν και να θέλουν εδώ και τώρα να κάνουν σεξ. Αλλά για πολλές γυναίκες, η κατάλληλη στιγμή για σεξ δεν είναι κοντινή…

Λάθος 4ο: Οι άνδρες χρησιμοποιούν στο σεξ μόνο το κάτω κεφάλι

Οι άνδρες θεωρούν το σεξ σαν μια αποστολή. Στύση, ερωτικά παιχνίδια, διείσδυση – με στόχο την επίτευξη ενός κύριου στόχο: του οργασμού.

Αυτό μπορεί να είναι λάθος για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η σεξουαλική εμπειρία υπάρχει και πέρα από τα γεννητικά όργανα. Ολόκληρο το σώμα μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ερωτικό εργαλείο. Υπάρχουν γυναίκες που μπορούν να έχουν οργασμό με τη διέγερση των θηλών. Υπάρχουν γυναίκες που τρελαίνονται για αιδοιολειξία. 

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο είναι λάθος να επικεντρωθεί αποκλειστικά ένας άνδρας μόνο στον οργασμό είναι ότι μερικές φορές, αυτός μπορεί να μην έρθει. Έτσι το ζευγάρι μπορεί να καταλήξει να αισθάνεται άσχημα για το σεξ που μπορεί να ήταν καλό και με άλλους τρόπους.

Κάποιοι άνδρες εκνευρίζονται αν δεν μπορούν να κάνουν μια γυναίκα να φτάσει σε οργασμό. Οι γυναίκες μπορεί να λένε ότι είναι εντάξει – ότι εξακολουθούν να απολαμβάνουν το σεξ χωρίς οργασμό, και δεν χρειάζεται να έχουν οργασμό κάθε φορά. Αλλά οι άντρες δεν τις πιστεύουν, γιατί αυτοί είναι ταγμένοι σε ένα προσανατολισμό και έναν σκοπό: τον οργασμό!

Το σεξ θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια κυκλική διαδικασία, χωρίς κανένα στόχο!

Λάθος 5ο: Θεωρούν ότι αυτοί μόνο είναι απαραίτητοι στο σεξ

Πολλές γυναίκες ενδιαφέρονται για τα ερωτικά παιχνίδια (sex toys).

Ένας άντρας μπορεί να αισθάνεται ότι απειλείται από τη χρήση των παιχνιδιών στο σεξ και πιστεύει ότι τα δικά του μέρη του σώματος θα πρέπει να είναι αρκετά για να την ικανοποιήσουν. Οι άνδρες που απορρίπτουν τα ερωτικά παιχνίδια χάνουν μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία να διευρύνουν την ευχαρίστηση του συντρόφου τους.

Ένας δονητής μπορεί να προσφέρει εστιασμένη και έντονη διέγερση που μπορεί να είναι αδύνατο για έναν άντρα να παρέχει στη γυναίκα. Πολλές γυναίκες χρειάζονται αυτό το είδος της διέγερσης για να φτάσουν σε οργασμό και δεν είναι παράξενο.

Υπάρχουν, επίσης, και ερωτικά παιχνίδια που μπορούν να διεγείρουν και τους δύο συντρόφους ταυτόχρονα, για να μην μένει κανείς παραπονεμένος…

Λάθος 6ο: Δεν ξέρουν την ανατομία της γυναίκας

Οι περισσότεροι άντρες έχουν μια γενική ιδέα για το τι είναι η κλειτορίδα και πού να την βρουν. Αλλά πολλοί δεν ξέρουν την λειτουργία της. Η κλειτορίδα δεν είναι ένα μικρό κουμπί στο εξωτερικό του σώματος, το οποίο ο άντρας το πατάει και η γυναίκα έρχεται σε οργασμό!

Η κλειτορίδα έχει σχήμα ψαλιδιού, και τμήματά της υπάρχουν και εσωτερικά. Η βάλανος της κλειτορίδας είναι το “κουμπί” στη 12η ώρα στο αιδοίο. Το σώμα της κλειτορίδας εκτείνεται κάτω από το κουμπί αυτό και στη συνέχεια κάμπτεται πίσω και διακλαδώνεται σε δύο “σκέλη” πίσω από τα χείλη. Κάτω από τα σκέλη είναι δύο ιστοί που περιβάλλουν την ουρήθρα και τον κόλπο.

Η κλειτορίδα είναι ένας ιστός που, όπως το πέος ενός άνδρα, διογκώνεται με αίμα όταν μια γυναίκα έχει σεξουαλική διέγερση. Ολόκληρο το σώμα της κλειτορίδας, όχι μόνο η βάλανος, είναι γεμάτη με νεύρα που είναι πολύ ευαίσθητα. Για πολλές γυναίκες, η βάλανος της κλειτορίδας είναι πραγματικά πάρα πολύ ευαίσθητη στην αφή.

Πολλές γυναίκες δεν θέλουν διέγερση απευθείας στη βάλανο. Αντ ‘αυτού, προτιμούν διέγερση στο εσωτερικό σώμα της κλειτορίδας. Άλλες γυναίκες προτιμούν έμμεση πίεση ή δόνηση που διεγείρει την κλειτορίδα από άλλες περιοχές του αιδοίου.

Η πλειοψηφία των γυναικών χρειάζονται κάποια διέγερση της κλειτορίδας για να έχουν οργασμό. Και οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι σε θέση να έχουν οργασμό με το κολπικό σεξ και μόνο.

Λάθος 7ο: Οι άντρες κάνουν συγκρίσεις και απελπίζονται

Πολλοί άντρες έχουν μη ρεαλιστικές πεποιθήσεις για το πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ με βάση το τι πιστεύουν ότι οι άλλοι άντρες κάνουν. Αυτό μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους και δυστυχισμένους σε μια σχέση. Συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους συνομηλίκους τους, και είναι πεπεισμένοι ότι ο καθένας γύρω τους κάνει περισσότερο σεξ και καλύτερο σεξ από ότι αυτοί.

Το πόσο συχνά οι άνδρες κάνουν σεξ ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση της σχέσης που έχουν. Υπάρχουν διαφορές με βάση το αν οι άνδρες είναι ανύπαντροι, παντρεμένοι, ή έχουν μια μακροχρόνια σχέση εκτός γάμου.

Η ηλικία έχει σημασία, επίσης. Για παράδειγμα, οι παντρεμένοι άντρες έχουν την τάση να κάνουν σεξ λιγότερο συχνά κάθε δεκαετία μετά την ηλικία των 30. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η σεξουαλική τους ζωή χειροτέρεψε καθώς μεγάλωσαν. Πόσο συχνά κάνουν σεξ μπορεί να έχει να κάνει με το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι άντρες σεξουαλικά.

Πρέπει να αλλάξουν οι άντρες τις προσδοκίες τους και να αναγνωρίσουν ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, οι δυνάμεις τους αλλάζουν, και όλα είναι μια χαρά.

emedi sex education 

Διαβάστε, επίσης,

Τα πιο χρήσιμα μυστικά για τους άντρες

Γιατί η κλειτορίδα είναι η κορυφή;

Οι κοντοί άντρες είναι καλύτεροι στο σεξ

Ασκήσεις Κέγκελ για σεξουαλική υγεία

Κόλπο για να πετύχετε ταυτόχρονο οργασμό

Η διαφορετικότητα του ανδρικού και γυναικείου φύλου

Αποκλειστικά για άντρες

Βιολογικές αλλαγές των ανδρών στα 50

Για πέη μικρότερα του φυσιολογικού

BodyWork για καλύτερο σεξ

Σεξ για ηλικιωμένους

Φαντασιώσεις

Sex Shops

Θεραπεία με δονητή

Πώς να κάνετε κινέζικο σεξ

Οι πιο σεξουαλικοί άνθρωποι είναι αυτοί

Πώς θα πετύχετε καλό συντονισμό στο σεξ

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός δακρυϊκός πόρος

Στους ενήλικες ένας κλειστός δακρυϊκός πόρος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, μόλυνση ή πιο σπάνια σε όγκο. Όταν έχετε κλειστό δακρυϊκό πόρο, τα δάκρυά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ