Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΟμοιοπαθητικά φάρμακα για την δυσμηνόρροια

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για την δυσμηνόρροια

Print Friendly, PDF & Email

Η ομοιοπαθητική για την δυσμηνόρροια

Η δυσφορία κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης μπορεί να κυμαίνεται από ελαφρώς ενοχλητική έως πολύ επίπονη.

Πολλές γυναίκες παθαίνουν κράμπες, οσφυαλγία, έχουν ένα πόνο στα πόδια, ένα βαρύ συναίσθημα στην κοιλιά και τη λεκάνη, πεπτικές διαταραχές, διάρροια, πονοκέφαλο, αδυναμία, κατάθλιψη, και συναισθηματική πίεση που μπορεί να καταστρέψουν αρκετές ημέρες της ζωής τους κάθε μήνα.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν να απαλυνθούν τα συμπτώματα της εμμήνου ρύσεως.

Τα παρακάτω ομοιοπαθητικά φάρμακα ενδείκνυνται για τη δυσμηνόρροια

 • Belladonna:  Ενδείκνυνται για τα συμπτώματα που είναι πολύ έντονα και έρχονται και φεύγουν ξαφνικά και συνοδεύονται από ένα αίσθημα θερμότητας. Η ροή της περιόδου είναι συνήθως έντονα κόκκινη και άφθονη. Ο πόνος και κράμπες  χειροτερεύουν με την απλή αφή, αλλά εφαρμόζοντας σταθερή πίεση έρχεται ανακούφιση. Το περπάτημα ή το σκύψιμο μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα, και η καθιστική θέση είναι πιο ανακουφιστική.
 • Bovista: Οι γυναίκες που χρειάζονται αυτήν την θεραπεία τείνουν να έχουν προβλήματα με σακούλες κάτω από τα μάτια και οίδημα σε περιόδους εμμηνόρροιας στρες, και αισθάνονται πολύ άβολα. Ο πόνος είναι έντονος στην περιοχή της πυέλου και κοντά στο ηβικό οστό. Η ροή αίματος, συνήθως, αυξάνει το βράδυ και μπορεί ακόμη και να απουσιάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Caulophyllum: Οι γυναίκες με ιστορικό ακανόνιστων περιόδων μπορεί να βρει κάποια ανακούφιση από αυτό το φάρμακο. Υπάρχει έντονη δυσφορία κατά τη διάρκεια περιόδων, με  πόνους στους μηρούς και τα πόδια, καθώς και την πυελική περιοχή. Η δυσκαμψία ή η αρθρίτιδα, ιδιαίτερα στις αρθρώσεις των δακτύλων είναι ενδείξεις για αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο.
 • Chamomilla: Αυτή η θεραπεία ενδείκνυται όταν η διάθεση και τα νεύρα της γυναίκας είναι τόσο ευαίσθητα ώστε οι πόνοι φαίνονται σχεδόν αφόρητοι. Ο θυμός και η οξυθυμία μπορεί να είναι ακραίες και ο πόνος και κράμπες  έρχονται όταν η γυναίκα είναι θυμωμένη. Η έμμηνος ρύση μπορεί να είναι βαριά, και το αίμα είναι  σκούρο ή πηχτό. Ο πόνος συχνά εκτείνεται από την πυελική περιοχή των μηρών, και μπορεί να είναι χειρότερος τη νύχτα. Οι θερμοφόρες ή η έκθεση στον αέρα μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα.
 • Cimicifuga ή Actaea Racemosa: Ο πόνος και οι κράμπες χειροτερεύουν καθώς αυξάνει τη ροή. Επίσης, υπάρχει πόνος στην πλάτη και το λαιμό και ένταση των μυών, καθώς και οξύς πόνος,  κάτω από τους μηρούς, ή πάνω από τη λεκάνη. Τότε αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι η κατάλληλη θεραπεία.
 • Cocculus: Αυτή η θεραπεία ενδείκνυται όταν μια γυναίκα έχει κράμπες ή πόνο στην περιοχή της πυέλου ή στην  κοιλιακή περιοχή, μαζί με την αδυναμία ή ζάλη. Μπορεί να συνυπάρχει πονοκέφαλος ή ναυτία, και να νιώθει αιμωδίες.
 • Colocynthis: Κράμπες που γίνονται αισθητές σε ολόκληρη την περιοχή της πυέλου ή επικεντρώνονται κοντά στις ωοθήκες είναι ένδειξη για το ομοιοπαθητικό αυτό φάρμακο. Η γυναίκα αισθάνεται ανήσυχη από τον πόνο, αλλά είναι ξαπλωμένη και ασκώντας σκληρή πίεση και ζεστασιά στην περιοχή βελτιώνει την κατάσταση. Αυτή η θεραπεία είναι καλή εάν τα προβλήματα επιδεινώνονται από συναισθηματικές διαταραχές.
 • Lachesis: Οι γυναίκες που έχουν έντονη δυσφορία και ένταση πριν από την έμμηνο ρύση αρχίζουν και αισθάνονται πολύ καλύτερα όταν αρχίζει η ροή της περιόδου και τότε μπορεί να βοηθήσει αυτό το φάρμακο. Ένα άτομο που χρειάζεται αυτό το φάρμακο μπορεί να αισθάνεται ότι έχει ανάγκη για μια διέξοδο τόσο σωματική όσο και συναισθηματική.
 • Lilium tigrinum: Ενδείξεις για αυτό το φάρμακο είναι η έντονη προεμμηνορροϊκή ευερεθιστότητα, οι κράμπες, ο πόνος και η κακή συναισθηματική κατάσταση. Η γυναίκα μπορεί να αισθάνεται πίεση στη μήτρα, και μπορεί να χρειαστεί να καθίσει πολύ ή να σταυρώσει τα πόδια της.
 • Magnesia Phosphorica: Οι επώδυνες κράμπες και ο πόνος στην περιοχή της πυέλου, που ανακουφίζονται από την πίεση και τη ζεστασιά συχνά ανταποκρίνονται σε αυτό το φάρμακο. Η περίοδος έχει ένα σκοτεινό ]χρώμα και μια  υφή και ο πόνος είναι, συνήθως, χειρότερος στην δεξιά πλευρά του σώματος.
 • Nux vomica ή εμετικό: Αυτή η θεραπεία ενδείκνυται όταν μια γυναίκα έχει ακανόνιστη έμμηνο ρύση με ασφυκτικούς πόνους που επεκτείνονται έως το ορθό ή στην περιοχή πάνω από τον κόκκυγα.
 • Pulsatilla: Η καθυστέρηση ή η καταστολή της έμμηνου ρύσης που συνοδεύεται από ναυτία ή τάση λιποθυμίας και οι ορμονικές δυσλειτουργίες  για τα κορίτσια που έχουν πρόσφατα έμμηνο ρύση είναι ενδείξεις γι’ αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο.
 • Sepia: Ενδείκνυνται για την καταστολή της εμμήνου ρύσεως.
 • Veratrum album: Χορηγείται σε πολύ μεγάλη ροή και κράμπες, όταν υπάρχει τάση προς εμετό, εξάντληση, ρίγη, και ακόμη και διάρροια.

Επιλέξτε τη λύση που ταιριάζει περισσότερο με τα συμπτώματά σας.

Σε αυτοθεραπεία είναι κατάλληλη, επιλέξτε μια χαμηλότερη δραστικότητα (6Χ, 6C, 12X, 12C, 30X, ή 30C).

Οι οδηγίες χρήσης, συνήθως, αναγράφονται στην ετικέτα.

Πάρτε μία δόση και περιμένετε μια απάντηση. Αν δείτε βελτίωση περιμένετε να δράσει η θεραπεία. Αν δεν υπάρχει βελτίωση πάρτε άλλη δόση. Η συχνότητα της δοσολογίας ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση και το άτομο. Μερικές φορές μια δόση μπορεί να απαιτείται  αρκετές φορές την ημέρα ή σε άλλες περιπτώσεις μια δόση την ημέρα είναι επαρκής.

Εάν δεν υπάρχει ανταπόκριση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, επιλέξτε μια διαφορετική λύση.

Διαβάστε, επίσης,

Αν έχετε δυσμηνόρροια

Η λεβάντα

Φασκόμηλο

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές για την Αχιλλαία

Απήγανος

Άνηθος

Ανεμώνα η ηπατική

Προβλήματα εφηβείας γυναικών

Γνωρίστε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία

Μύρο

Μελισσόχορτο

Λευκή μελιά

Bupleurum kakiskalae

Χειροπρακτική

Αδίαντο

Τα πιο συχνά βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Ενδείξεις βελονισμού

Διατροφή για τη δυσμηνόρροια

Δυσμηνόρροια

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός δακρυϊκός πόρος

Στους ενήλικες ένας κλειστός δακρυϊκός πόρος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, μόλυνση ή πιο σπάνια σε όγκο. Όταν έχετε κλειστό δακρυϊκό πόρο, τα δάκρυά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ