Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΓιατί μας αρέσει να τρώμε το βράδυ

Γιατί μας αρέσει να τρώμε το βράδυ

Print Friendly, PDF & Email

Γιατί τσιμπολογάμε τα βράδια;

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obesity, το βιολογικό ρολόι του καθενός είναι η αιτία που αυξάνεται η πείνα και η λαχτάρα για γλυκά, υδατάνθρακες και αλάτι μετά το απόγευμα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το βιολογικό μας ρολόι ρυθμίζει την όρεξή μας ώστε να πεινάμε περισσότερο από το απόγευμα και μετά, ως μηχανισμό επιβίωσης για να προσλάβουμε και να αποθηκεύσουμε ενέργεια για τις ώρες του ύπνου που θα ακολουθήσουν.

Λόγω αυτής της βιολογικής ρύθμισης της όρεξής μας, στους περισσότερους υπάρχει η τάση για παράλειψη των γευμάτων της ημέρας (π.χ. του πρωινού), με προτίμηση στα απογευματινά και βραδινά γεύματα. 

Το γεγονός αυτό ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Το απόγευμα και το βράδυ πέφτουν οι ρυθμοί και η αυξημένη κατανάλωση λιπαρών γευμάτων μπορεί να επηρεάσει το βάρος μας.

Για το λόγο αυτό να τρώτε νωρίς το απόγευμα το τελευταίο γεύμα και προσπαθείτε να κοιμάστε νωρίτερα.

Να επιλέγετε να έχετε στο σπίτι λιγότερα παχυντικά σνακ, όπως κομμένα φρούτα και λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς, γάλα, γιαούρτι, ώστε όταν το βιολογικό σας ξυπνητήρι χτυπήσει, να μην καταφύγετε σε πατατάκια, αλλά σε πιο υγιεινές επιλογές, όπως ένα γιαούρτι με αποξηραμένα φρούτα ή λίγους ξηρούς καρπούς και μέλι.

Διαβάστε, επίσης,

Είναι καλό να τρώμε το βράδυ;

Βραδινή δίαιτα

Ποια είναι η καταλληλότερη ώρα για γυμναστική;

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ