Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑληθινό ή πλαστικό χριστουγεννιάτικο έλατο;

Αληθινό ή πλαστικό χριστουγεννιάτικο έλατο;

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το σύμβολο των Χριστουγέννων

 

Όλοι στόλισαν και φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο κατά τους ψυχολόγους φέρνει ευτυχία και χαρά.

Ο στολισμός του δένδρου συμβολίζει την ευτυχία των ανθρώπων και της φύσεως από τη Γέννηση του Χριστού.

Κατά πολλούς το πρώτο χριστουγεννιάτικο δένδρο στολίστηκε στην Γερμανία το 1539 με είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, είδη ρουχισμού και άλλα χρήσιμα είδη.

Κατά άλλους στην αρχαία Ελλάδα παρόμοιο έθιμο υπήρχε, μόνο που το φυτό δεν ήταν έλατο, αλλά η Ειρεσιώνη.

Διαβάστε, επίσης,

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της αρχαιότητας

Με το πέρασμα των χρόνων η βιομηχανία των Χριστουγέννων έγινε από τις πιο ενισχυμένες και δυνατές αγορές στον κόσμο.

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου έλατου ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά με τον βασιλιά Όθωνα το 1833. Μέχρι τότε στην Ελλάδα στόλιζαν το καραβάκι, που είναι συνδεδεμένο με τη θάλασσα, το εμπόριο και την ασφάλεια των ναυτικών.

Διαβάστε, επίσης,

Χριστουγεννιάτικo δέντρο ή καράβι;

Αλλά τι διαλέξατε να στολίσετε αληθινό ή πλαστικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο;

Το κόψιμο και το στόλισμα ενός αληθινού έλατου θεωρείται τελικά πιο πράσινη επιλογή σε σχέση με την κατασκευή και αγορά ενός πλαστικού. 

Γιατί;

Τα περισσότερα δένδρα που πουλιούνται τις ημέρες των Χριστουγέννων, δεν προέρχονται από τα άγρια δάση, αλλά από ειδικές δασικές φάρμες, όπου τα δένδρα προορίζονται για κοπή και μετά ξαναφυτεύονται οπότε δεν γίνεται αποψίλωση παράνομη και καταστροφική για το περιβάλλον.

Από την άλλη τα πλαστικά δένδρα κατασκευάζονται σε εργοστάσια που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, μεταφέρονται σε μακρινές αποστάσεις επιδεινώνοντας την κλιματική αλλαγή και η πρώτη ύλη τους δεν είναι βιοδιασπώμενη, ενώ το αληθινό δένδρο γρήγορα ανακυκλώνεται.

Όλοι οι λόγοι που τα πραγματικά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι καλύτερα από τα ψεύτικα

1. Η επιλογή ενός αληθινού δένδρου είναι διασκέδαση

Όταν αγοράζετε ένα ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το παίρνετε μέσα σε ένα μακρόστενο κομμάτι χαρτόνι. Επιλέγοντας ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μια πολύ πιο αξέχαστη εμπειρία, παρόμοια με την υιοθέτηση ενός κουταβιού. Μπορείτε να δείτε πολλά όμορφα δέντρα και να διαλέξετε το καλύτερο για εσάς.

2. Τα αληθινά δένδρα έχουν υπέροχη μυρωδιά

Η μυρωδιά τους έχει  θετική επίδραση στο μυαλό, μειώνει το άγχος, το στρες και την κατάθλιψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

3. Η διακόσμηση ένα πραγματικού δέντρου χαρίζει ικανοποίηση

Ένα πραγματικό δέντρο θέλει ικανότητα και τέχνη για να στολιστεί γιατί δεν είναι συμμετρικό, όπως το ψεύτικο.

4. Τα αληθινά δένδρα κλέβουν την παράσταση

Το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων είναι να έχετε το καλύτερο δυνατό δέντρο στο σαλόνι σας.  Ένα πραγματικό δέντρο θα προσελκύσει τον Άι Βασίλη να αφήσει τα δώρα περνώντας μέσα από την καμινάδα.

5. Ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο κάνει καλό στην υγεία σας

Οι άνθρωποι αναρρώνουν πιο γρήγορα από το άγχος και την ψυχική κόπωση όταν εκτίθενται σε φυσικό δένδρο, παρά σε ψεύτικο. Το αληθινό δένδρο έχει θετική επίδραση στην ευημερία και τη δημιουργικότητα των εργαζομένων. Τα φυτά που έχετε μέσα στο σπίτι σας πρέπει να είναι ζωντανά και όχι νεκρά, για να έχουν θετική επίδραση.

6. Δεν μπορείτε να κλαδέψετε ένα τεχνητό δέντρο

Αν το πραγματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο σας δεν ταιριάζει στη γωνία του δωματίου, απλά κλαδέψτε το. Αλλά αν είναι ψεύτικο δέντρο δεν ταιριάζει και θα πρέπει να το πάτε πίσω στο κατάστημα για να πάρετε κάτι σε μικρότερο μέγεθος.

7. Τα αληθινά δέντρα είναι καλύτερα για το περιβάλλον

Τα πραγματικά δέντρα για τα Χριστούγεννα καλλιεργούνται ως καλλωπιστική καλλιέργεια και δεν γίνεται αποψίλωση των δασών, στην πραγματικότητα, και μετά ξαναφυτεύονται. Οι φυτείες των χριστουγεννιάτικων δέντρων βελτιώνουν την ατμόσφαιρα, και μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα της ανθρωπότητας. Ένα τεχνητό δέντρο έχει ένα αποτύπωμα άνθρακα περισσότερο από το διπλάσιο του αληθινού δέντρου που καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής, και πάνω από δέκα φορές αν το πραγματικό δέντρο καίγεται. Ένα τεχνητό δένδρο θα πρέπει να επαναχρησιμοποιείται για τουλάχιστον δέκα εορταστικές σεζόν για να διατηρήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του σε σχέση με εκείνες ενός πραγματικού δέντρου.

8. Τα πραγματικά δέντρα είναι καλά για την οικονομία

Τα πραγματικά δένδρα παρέχουν απασχόληση στον γεωργικό τομέα, παρέχουν καταφύγιο για τα πουλιά και την άγρια ​​ζωή, ενώ τα δέντρα αυξάνονται.

9. Ένα ψεύτικο δέντρο δεν μπορεί να μετατραπεί σε λίπασμα

Όταν δεν θα χρειάζεστε άλλο το πραγματικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο, το ανακυκλώνετε ως πράσινο απόβλητο που γίνεται λίπασμα.

Άλλοι στολίζουν πεύκο και άλλοι έλατο…

Στην Ελλάδα υπάρχουν 3 είδη ελάτης: Κεφαλληνιακή Ελάτη ή Abies Cephalonica, Λευκή Ελάτη ή Abies Alba και Υβριδογενής Ελάτη (Abies Borisii Regis). Η Ελάτη είναι δένδρο που φθάνει τα 20 μέτρα, απαντάται στα 800-1600 μέτρα υψόμετρο, ζει 300-500 χρόνια, είναι ευπαθές στα χιόνια και προσβάλλεται από τον ιξό (Viscus album) και από σηψηρριζία από armelaria melea, agrobacterium tumefaciens και τα τρώνε τα γίδια, τα πρόβατα, τα ζαρκάδια, και οι σκίουροι (τρώνε τους σπόρους των κουκουναριών).

Ότι, πάντως και να στολίσατε φέτος χαρείτε το, γιατί οι εορταστικές ημέρες γρήγορα περνούν!

Καλή χρονιά να έχουμε, ευτυχισμένο το 2016 και πάντα με Υγεία!!!

Διαβάστε, επίσης,

Φόρος Προστιθέμενης Αξίας

Κουμαριά

Πώς να μετατρέπετε το αρνητικό σε θετικό

Viscum album

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ