Διαλέξτε βιολογικές κατεψυγμένες μπάμιες
Μπάμιες κοκκινιστές
Υλικά συνταγής
450 γραμμάρια μπάμιες (κατεψυγμένες) Ροδόπης
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή
4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
1/2 κουταλιά σούπας βιολογικός πελτές ντομάτας
Λίγη καυτερή πιπεριά, όσο αντέχετε
Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
Προσθέτετε τις μπάμιες, όπως είναι από την κατάψυξη και τις σοτάρετε κι αυτές για 4 λεπτά.
Προσθέτετε τις ντομάτες, μισό φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και ανακινείτε την κατσαρόλα.
Δεν ανακατεύετε ξανά τις μπάμιες για να μην λιώσουν.
Σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό το φαγητό και πασπαλίζετε με μαϊντανό.
Οι μπάμιες Ροδόπης είναι νόστιμες μπάμιες
Τα κατεψυγμένα λαχανικά τα μαγειρεύετε, χωρίς να τα ξεπαγώσετε και σε λιγότερο χρόνο
by Savvi Diet
Οι καλύτερες βιολογικές μπάμιες
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τις καλύτερες βιολογικές μπάμιες
Διαβάστε, επίσης,
Οι εναλλακτικές θεραπείες στο άσθμα
Τα οφέλη που έχουν οι φυτικές ίνες για την υγεία
Είναι υγιεινά τα κατεψυγμένα λαχανικά;
Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά
Γιατί σε όλο τον κόσμο προτιμούν την ελληνική κουζίνα