Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014 17:10

Λέιζερ για τη διάγνωση του καρκίνου μαστού

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το λέιζερ αποτελεσματικό στη διάγνωση και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού
Η νέα μέθοδος θα σώσει εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο από την ταλαιπωρία και το άγχος που συνεπάγεται η χρονοβόρος αναμονή της τελικής διάγνωσης, καθώς και τα συστήματα υγείας από περιττά κόστη που συνδέονται με άχρηστες βιοψίες, αφού από πολλούς επιστήμονες, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο διασποράς των καρκινικών κυττάρων κατά τη βιοψία. 

Πολλές «περιττές» βιοψίες
Σήμερα οι γυναίκες υποβάλλονται σε υπερήχους στους μαστούς ή σε μαστογραφία και αν τα αποτελέσματα δεν είναι φυσιολογικά τότε υποβάλλονται, συνήθως σε βιοψία, κατά την οποία λαμβάνεται δείγμα κυττάρων με μια λεπτή βελόνα από τον μαστό. Ωστόσο, ποσοστό ως και 90% αυτών των βιοψιών δίνουν τελικώς αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά και η εξέταση του δείγματος που γίνεται από τους παθολογοανατόμους, πολλές φορές έχει υποκειμενικά στοιχεία και η διάγνωση δεν είναι πάντα σωστή.
Η νέα τεχνική που αναπτύχθηκε από ειδικούς του Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογιών στο Οξφορντσάιρ βασίζεται στη χρήση λέιζερ για την ανίχνευση επικίνδυνων αλλαγών στον ιστό του μαστού. Το λέιζερ «σαρώνει» τον μαστό χωρίς να «σπάει» το δέρμα...
Η μέθοδος του λέιζερ θα μπορεί να διεξάγεται ταυτοχρόνως με τη μαστογραφία σώζοντας τις γυναίκες από χρόνο αναμονής και άγχος.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας οι ειδικοί στοχεύουν με το λέιζερ μια περιοχή του μαστού και αναλύουν το φως που ανακλάται - η χημική σύσταση του ιστού επιδρά στην «υπογραφή» του φωτός, για παράδειγμα οι κακοήθεις όγκοι έχουν διαφορετική «υπογραφή φωτός» σε σύγκριση με τους καλοήθεις.
Το λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού...
Παρακολουθήστε τη θεραπεία καρκίνου του μαστού με λέιζερ στα πολυμέσα
Διαβάστε, επίσης,
www.emedi.gr
Διαβάστηκε 2258 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014 17:48
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αμμωνία ορού Αμυλάση »