Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 11:23

Octreoscan με In111

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μελέτη εντοπισμού όγκου δύο ημερών

 

Το σπινθηρογράφημα με In111 είναι ένα σπινθηρογράφημα που χρησιμοποιείται για την διάγνωση καρκινοειδών όγκων, νευροενδοκρινών όγκων του παγκρέατος, καθώς και για τον εντοπισμό της σαρκοείδωσης.

Η οκτρεοτίδη, είναι ένα φάρμακο που είναι παρόμοιο με τη σωματοστατίνη και είναι ραδιοσεσημασμένο με ίνδιο-111, και ενίεται σε φλέβα και ταξιδεύει μέσω του αίματος. Η ραδιενεργό οκτρεοτίδη αποδίδει σε καρκινικά κύτταρα που έχουν υποδοχείς σωματοστατίνης. Μία συσκευή μέτρησης ακτινοβολίας ανιχνεύει τη ραδιενεργό οκτρεοτίδη και δίνει εικόνες που δείχνουν που είναι τα κύτταρα όγκου στο σώμα.

Καλείται, επίσης, σπινθηρογράφημα υποδοχέων σωματοστατίνης. Έχει ευαισθησία 75%-100% για την ανίχνευση νευροενδοκρινών όγκων του παγκρέατος.

Το octreoscan με ίνδιο-111 χρησιμοποιείται για την διάγνωση, την σταδιοποίηση, την θεραπεία και την παρακολούθηση όγκων με υποδοχείς σωματοστατίνης (νευροενδοκρινούς όγκους και καρκινοειδή, γαστρεντεροπαγκρεατικούς όγκους, για τον μυελοειδή κσρκίνο του θυρεοειδούς και το νευροβλάστωμα).

Διαβάστε, επίσης,

Συρίγγια γαστρεντερικού συστήματος

 

Νευροενδοκρινείς όγκοι

Καρκινοειδείς όγκοι

Καρκίνος ήπατος

Μεγαλακρία

Σύνδρομο Zollinger-Ellison

Σαρκοείδωση

Καρκίνος θυρεοειδούς

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 6349 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλσιτονίνη Να κάνετε την εξέταση για ηπατίτιδα Β »