Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 18:50

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη θεραπεία του καρκίνου

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Ολοκληρωμένη, συμπληρωματική θεραπεία για τον καρκίνο με Ορθομοριακή Ιατρική

 

 

 

Γράφει η

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD

Η χρήση υψηλών δόσεων θρεπτικών ουσιών για τη θεραπεία του καρκίνου 

Η ορθομοριακή θεραπεία βελτιώνει την ποιότητα της ζωής. Μειώνει, επίσης, τις παρενέργειες άλλων θεραπειών.

Η ορθομοριακή θεραπεία στη μάχη κατά του καρκίνου

Ένας μεγάλος αριθμός από ειδικές δίαιτες με νηστεία (νερό μόνο ή χυμούς), δίαιτες με χαμηλά λιπαρά και δίαιτες χωρίς ζάχαρη  χρησιμοποιούνται. 

Σχεδόν όλες οι δίαιτες που χρησιμοποιούνται είναι φτωχές σε ζωικές πρωτεΐνες, χορτοφαγικές, με έμφαση στα λαχανικά που είναι πλούσια σε βιοφλαβονοειδή.

Οι τρεις κανόνες για τη διατροφή στον καρκίνο:

(1) Δεν πρέπει να καταναλώνονται επεξεργασμένα τρόφιμα. Το πρόχειρο φαγητό, τα τρόφιμα που περιέχουν απλά σάκχαρα όπως η επιτραπέζια ζάχαρη πρέπει να αποφεύγονται.

(2) Προκειμένου να μειωθούν τα επίπεδα λίπους,τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ιδίως στον καρκίνο του μαστού πρέπει να αποφεύγονται. Το γάλα είναι πολύ πλούσιο σε οιστρογόνα από την αγελάδα. Βέβαια, περιέχουν και χρήσιμα φυτοοιστρογόνα από τα χόρτα που τρώνε οι αγελάδες.

(3) Πρέπει να αποφεύγονται όλα τα τρόφιμα στα οποία ο καρκινοπαθής είναι αλλεργικός. 


Τα ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο

  • Βιταμίνη C

Η δόση κυμαίνεται από 3 έως 40 γραμμάρια ημερησίως σε τρεις διαιρεμένες δόσεις. Αν η δόση είναι πολύ υψηλή, δεν θα απορροφηθεί από το έντερο, θα παραμείνει στο έντερο και θα ενεργήσει σαν καθαρτικό με χαλαρά κόπρανα και αέρια. Είναι ένα καλό καθαρτικό. Η καλύτερη δόση δεν δρα σαν καθαρτικό. Οι μορφές της βιταμίνης C περιλαμβάνουν το καθαρό ασκορβικό οξύ, καθώς και τα ανόργανα άλατα όπως το ασκορβικό νάτριο (ελαφρώς αλμυρή γεύση), το ασκορβικό ασβέστιο (ελαφρώς πικρή) και άλλα άλατα που βρίσκονται συχνά σε συνδυασμούς με το ασκορβικό οξύ. Σε μεγάλες δόσεις είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται ως σκόνη διαλυμένη  σε νερό ή  χυμούς. Οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C  δεν προκαλούν πέτρες στα νεφρά, κακοήθη αναιμία και στειρότητα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι.

  • Βιταμίνη Β3

Υπάρχουν δύο μορφές. Η νιασίνη μειώνει τη χοληστερόλη, αυξάνει την υψηλής πυκνότητας χοληστερόλη και μειώνει τις καρδιακές παθήσεις, αλλά προκαλεί έξαψη όταν ληφθεί για πρώτη φορά. Οι εξάψεις μέσα σε λίγες εβδομάδες σταματούν. Το νιασιναμίδιο, η άλλη μορφή, δεν έχει καμία επίδραση επί των λιπιδίων του αίματος, αλλά δεν είναι ένα αγγειοδιασταλτικό. Αυτή η βιταμίνη είναι ένα απαραίτητο συστατικό στοιχείο των ενζύμων που επισκευάζουν τα σπασμένα μόρια DNA. Η δόση κυμαίνεται από 100 mg τρεις φορές την ημέρα έως 1000 χιλιοστόγραμμα τρεις φορές ημερησίως. Πολύ σπάνια η νιασίνη θα προκαλέσει αποφρακτικό ίκτερο που σταματά όταν η νιασίνη διακόπτεται.

  • Βιταμίνη Ε

Η υδατοδιαλυτή μορφή έχει αποτελεσματικότητα στον έλεγχο της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων. Η δόση κυμαίνεται 400 έως 1.200 Διεθνείς Μονάδες καθημερινά. Η βιταμίνη Ε είναι το κύριο λιποδιαλυτικό αντιοξειδωτικό στο σώμα και παίζει ένα ρόλο δια μειώσεως της συγκεντρώσεως των ελευθέρων ριζών οι οποίες πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην δημιουργία του καρκίνου. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

  • Καροτενοειδή

Το β-καροτένιο και τα καροτενοειδή βρίσκονται σε χρωματιστά λαχανικά και φρούτα, όπως στα καρότα, παντζάρια, ντομάτες και πράσινα λαχανικά. Ο χυμός καρότου με  β-καροτένιο είναι η καλύτερη μορφή. Μόνο ένα μικρό μέρος μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.

  • Φυλλικό οξύ

Χρήσιμο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του πνεύμονα στους καπνιστές.  Οι γυναίκες θα πρέπει να λαμβάνουν επαρκή ποσά για να αποτρέψουν τις νευρικές διαταραχές, όπως η δισχιδής ράχη στα έμβρυα. Η δόση κυμαίνεται από 1 έως 30 χιλιοστόγραμμα ημερησίως. 

  • Συνένζυμο Q 10

Μεγάλες δόσεις έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες ειδικά για καρκίνο του μαστού. Αυτές κυμαίνονται από 300 χιλιοστόγραμμα έως 600 χιλιοστόγραμμα ημερησίως.

  • Μεταλλικά συμπληρώματα σεληνίου

Η παρουσία ή η απουσία του ιχνοστοιχείου αυτού έχει τη σαφέστερη σχέση με την παρουσία του καρκίνου. Οι άνθρωποι που ζουν σε εδάφη που είναι πλούσια σε σελήνιο εμφανίζουν μικρότερη συχνότητα καρκίνου. Δόσεις 200 έως 1000 μικρογραμμάρια, αλλά και 2000 είναι χωρίς παρενέργειες.

  • Ασβέστιο και μαγνήσιο

Αυτά είναι γενικά πολύ χρήσιμα συμπληρώματα για τη διατήρηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και στο αίμα. Είναι χρήσιμα σε περιπτώσεις καρκίνου του εντέρου. Οι γυναίκες θα πρέπει να λαμβάνουν 1.500 mg ασβεστίου καθημερινά από τις τροφές και τα συμπληρώματα και τη μισή ποσότητα μαγνησίου. Υπάρχουν διάφορες μορφές αυτών των μετάλλων διαθέσιμες. Συνήθως, ένα άτομο θα απορροφήσει στο σώμα 25-50% του ασβεστίου.

  • Ψευδάργυρος και χαλκός

Υπάρχει μια αμοιβαία σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο. Αν τα επίπεδα ψευδαργύρου στο αίμα είναι υπερβολικά υψηλά τα επίπεδα του χαλκού θα είναι πολύ χαμηλά. Επειδή, ο ψευδάργυρος μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση των αδένων του προστάτη μπορεί να είναι χρήσιμος για τη θεραπεία αυτού του καρκίνου. 

  • Άλλες ουσίες 

Ένας μεγάλος αριθμός βοτάνων χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου, όπως βιοφλαβονοειδή, η σόγια, και τα μανιτάρια, το εμβόλιο Coley, η 714-X, το Iscador, ο χόνδρος καρχαρία, η αμυγδαλίνη (Laetril), το τσάι Esiac, και πολλά βότανα. 


Χρήσιμες συμβουλές για όσους έχουν καρκίνο:

(1) Διατροφή: Διατήρηση του βάρους, ακριβώς κάτω από το μέσο βάρος για την ηλικία, δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες, πλούσια σε ψάρια, φρούτα, λαχανικά και με συμπληρωματικές βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Μην χρησιμοποιείτε πρόσθετα και ραφιναρισμένο αλάτι.

(2) Αποφύγετε τον καπνό.

(3) Αποφύγετε το αλκοόλ (ένα ποτό την εβδομάδα επιτρέπεται).

(4) Αποφύγετε την ακτινοβολία. Κάνετε απεικονιστικές εξετάσεις μόνο όταν είναι απαραίτητο.

(5) Κρατήστε το περιβάλλον, τον αέρα, το νερό, και τον τόπο εργασίας σας καθαρό.

(6) Αποφύγετε τις ορμόνες και τα τυχόν περιττά φάρμακα.

(7) Μάθετε τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου, όπως ένα εξόγκωμα στο στήθος.

(8) Κάντε άσκηση και να χαλαρώσετε τακτικά.

(9) Κάντε ετήσιο τσεκάπ.

(10) Κρατήστε αισιόδοξη στάση.

Ο Dr. Otto Warburg, νομπελίστας ιατρός, στην μελέτη του για τον καρκίνο που του χάρισε το νόμπελ σημειώνει: "Ο καρκίνος έχει μόνο μία κύρια αιτία. Πρόκειται για την αντικατάσταση της κανονικής αναπνοής των κυττάρων του σώματος από την αναερόβια κυτταρική αναπνοή".

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής, το υποβαθμισμένο περιβάλλον, ο μολυσμένος αέρας, το κάπνισμα, η ανισόρροπη και ανθυγιεινή διατροφή, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε γενικευμένη ένδεια οξυγόνου το σώμα μας.

Παραγγείλετε το σταθεροποιημένο αεροβικό οξυγόνο πατώντας εδώ

Διαβάστε, επίσης,

Ιατρικές συνταγές με τη μαγειρική σόδα

Προγνωστικοί παράγοντες στον καρκίνο

Τα τριπεπτίδια είναι το μέλλον

Ασπιρίνη για τον καρκίνο παχέος εντέρου

Το χασίς φάρμακο για τον καρκίνο μαστού

Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Είναι κατάλληλη η σόγια για τον καρκίνο του μαστού;

Το γανόδερμα στη θεραπεία του καρκίνου

Η Ιατρική του emedi

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Viscum album

Ένα τσάι από βότανα για τον καρκίνο

Οι καλύτεροι χυμοί για τον καρκίνο

Η στροφή στην Εναλλακτική Ιατρική

Η μεγάλη αλήθεια για τη θεραπεία του καρκίνου

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της κουρκουμίνης

Κουκούτσια από βερίκοκα για τον καρκίνο

Γιατί οι χημειοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές

Είναι η σόδα φάρμακο για τη θεραπεία του καρκίνου;

Λετρίλη

Υψηλές δόσεις βιταμινών για τη θεραπεία καρκίνου

Οι καλύτερες συμβουλές διατροφής από την EMEDI

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

Διατροφή και καρκίνος

Η διατροφή για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα

Για όσους έχουν κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου

www.emedi.gr

Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD

 

 

Διαβάστηκε 15727 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 19:58
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.