Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 18:27

Τα τριπεπτίδια είναι το μέλλον

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Τα πεπτίδια είναι τα καλύτερα φάρμακα για ευεξία, αντιγήρανση και πρόληψη όλων των ασθενειών

Είναι γνωστό, ότι η ζωή υπάρχει χάρη σε δύο μόρια: το DNA που είναι η μήτρα και τα μόρια των πεπτιδίων, που στοχευμένα ενεργοποιούν ένα συγκεκριμένο σημείο του DNA για να το κάνουν ενεργό. Όταν τα πεπτίδια κάνουν σύζευξη με ένα συγκεκριμένο τμήμα του DNA, δηλαδή με ένα τμήμα του γονιδίου, αρχίζει η σύνθεση ειδικών πρωτεϊνών κι έτσι γεννιέται ζωή. 


Τι είναι τα πεπτίδια;

Τα πεπτίδια είναι τα πολύ μικρά τμήματα των πρωτεϊνών. Έχουν μέγεθος 1 nm και είναι νανοπροϊόντα. 

Η τεχνολογία αυτή εφευρέθηκε το 1971 από τους Βλαντιμίρ Χάβινσον και Βιατσεσλάβ Μορόζοβ στην Στρατιωτική Ακαδημία της Ρωσίας.

Οι πρωτεϊνες αποτελούνται από αμινοξέα και σχηματίζονται αλυσίδες διαφορετικού μήκους άλλοτε μακρές που αποτελούνται από δεκάδες αμινοξέα και άλλοτε κοντές από 2 έως 20 αμινοξέα. Τα κύτταρα παράγουν πρωτεϊνες ορισμένων τύπων. Ένας αριθμός από αυτά εμπλέκεται στην παραγωγή πεπτιδίων που ρυθμίζουν την καλή λειτουργία των κυττάρων. Το κάθε όργανο στο ανθρώπινο σώμα διαθέτει ένα απόθεμα βλαστικών κυττάρων που επηρεάζονται από τα πεπτίδια. Αν το απόθεμα αυτών των βλαστικών κυττάρων είναι κατανεμημένο ομοιόμορφα, τότε ο άνθρωπος ζει υγιής μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Στον ανθρώπινο οργανισμό τα πεπτίδια δρουν σαν κλειδιά πληροφοριών και μεταδίδουν και αποκωδικοοιούν την πληροφορία αυτή σε αυστηρά συγκεκριμένα κύτταρα, ώστε στον οργανισμό όλα να γίνονται στην ώρα τους και σωστά.

Τα πεπτίδια, βέβαια, έχουν συγκεκριμένη ειδίκευση και ο κάθε ιστός έχει δικά του πεπτίδια. Οι πνεύμονες έχουν τα πνευμονικά πεπτίδια, το ήπαρ έχει τα ηπατικά πεπτίδια, ο εγκέφαλος τα εγκεφαλικά πεπτίδια κ.ο.κ.

Η εφαρμογή των πεπτιδίων γίνεται για την αναζωογόνηση του οργανισμού και την πρόληψη του καρκίνου γιατί τα πεπτίδια ανανεώνουν τα κύτταρα και τους ιστούς, γιατί ρυθμίζουν και συγχρονίζουν όλες τις κυκλικές διεργασίες και αυξάνουν την ικανότητα διαίρεσης των κυττάρων χωρίς μεταλλάξεις.

Τα πεπτίδια μπορούν να τα λάβουν όχι μόνο όσοι πάσχουν από ασθένειες και καρκίνο αλλά και οι υγιείς για πρόληψη γήρανσης και ασθενειών. 

Η θεραπεία με πεπτίδια αυξάνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, τη διάρκεια ζωής κατά περίπου 30 χρόνια.

Τα πεπτίδια δεν έχουν παρενέργειες δεν υπάρχουν αντενδείξεις για χορήγηση σε ασθενείς εκτός από την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, δεν προκαλούν εξάρτηση, δεν έχουν αλλεργιογόνες ουσίες και είναι συμβατά με όλα τα φάρμακα και όλα τα συμπληρώματα διατροφής.

Ένα τριπεπτίδιο είναι ένα πεπτίδιο που αποτελείται από τρία αμινοξέα ενωμένα με πεπτιδικούς δεσμούς. Η ακριβής φύση και η λειτουργία των πρωτεϊνών καθορίζεται από τα αμινοξέα που υπάρχουν και με τη σειρά που εμφανίζονται. Απλά παραδείγματα είναι τα τριπεπτίδια που παρασκευάζονται με συνδυασμό είτε από τρία μόρια γλυκίνης ή δύο γλυκίνες και μία αλανίνη. Το τριπεπτίδιο με τρία μόρια γλυκίνης μπορεί να έχει μόνο μία δομή: γλυκίνη-γλυκίνη-γλυκίνη. Τα άλλα τριπεπτίδια μπορούν να έχουν διαφορετικές σειρές: γλυκίνη-αλανίνη-γλυκίνη, γλυκίνη-γλυκίνη-αλανίνη, και αλανίνη-γλυκίνη-γλυκίνη. Κάθε ένα είναι ένα ξεχωριστό μόριο. 

Παραδείγματα τριπεπτιδίων

 • Eisenin (pGlu-Gln-Ala-OH) είναι ένα πεπτίδιο με ανοσολογική δραστηριότητα που απομονώνεται από το ιαπωνικό θαλάσσιο φύκι, Eisenia bicyclis, γνωστό ως, Arame
 • GHK-Ου (γλυκυλο-L-ιστιδυλο-L-λυσίνη) είναι ένα πεπτίδιο για την επούλωση των τραυμάτων και την αναδιαμόρφωση του δέρματος, το οποίο χρησιμοποιείται σε καλλυντικά αντιγήρανσης  και πιο συχνά αναφέρεται σαν πεπτίδιο  δέσμευσης της ανθρώπινης δισμουτάσης  υπεροξειδίου χαλκού
 • Γλουταθειόνη (γ-L-γλουταμυλ-L-κυστεϊνογλυκίνη) είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό σε ζωικά κύτταρα
 • Ισολευκίνη-προλίνη-προλίνη  βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, δρα ως αναστολέας του ΜΕΑ (Μετατρεπτικού Ενζύμου Αγγειοτενσίνης)
 • Λευπεπτίνη (Ν-ακετυλο-L-λευκυλ-L-λευκυλ-L-αργινινάλη) είναι ένας αναστολέας πρωτεάσης, που επίσης δρα ως ένας αναστολέας της καλπαΐνης
 • Melanostatin (προλυλ-λευκυλ-γλυκιναμίδη) είναι μια πεπτιδική ορμόνη που παράγεται στον υποθάλαμο η οποία αναστέλλει την απελευθέρωση της ορμόνης διέγερσης μελανοκυττάρων (MSH)
 • Οφθαλμικό οξύ (L-γ-γλουταμυλο-L-α-αμινοβουτυρυλ-γλυκίνη) είναι ένα ανάλογο της γλουταθειόνης που απομονώνεται από τον κρυσταλλικό φακό
 • Νοροφθαλμικό οξύ (γ-γλουταμυλ-αλανυλ-γλυκίνη) είναι ένα ανάλογο της γλουταθειόνης (L-κυστεΐνη αντικαταστάθηκε από την L-αλανίνη) που απομονώνεται από τον κρυσταλλοειδή φακό
 • Ορμόνη απελευθερώσεως θυροτροπίνης (TRH, θυρολιβερίνη ή προτιρελίνη) (L-πυρογλουταμυλ-L-ιστιδινυλο-L-προλιναμίδιο) είναι μια πεπτιδική ορμόνη η οποία διεγείρει την απελευθέρωση της ορμόνης διέγερσης της θυρεοειδούς ορμόνης και της προλακτίνης από τον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης
 • ACV (δ- (L-α-αμινοαδιπυλ) -L-Cys-D-Val) αποτελεί βασικό πρόδρομο στη βιοσύνθεση πενικιλίνης και κεφαλοσπορίνης 

Που χορηγούνται τα πεπτίδια:

 • Για ομαλοποίηση του μεταβολισμού στα κύτταρα του νευρικού ιστού και του εγκεφάλου
 • Σε μυοκαρδιακή υπερτροφία, όπως στεφανιαία νόσο και υπέρταση
 • Για αντιστροφή της παθολογικής πορείας της εμμηνόπαυσης στις γυναίκες, ασθένειες του προστάτη  και της ουροδόχου κύστεως, όπως την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, το αδένωμα του προστάτη, τη χρόνια προστατίτιδα
 • Για αποτοξίνωση μετά από έκθεση σε ιονίζουσα ακτινοβολία και σε διάφορους τοξικούς παράγοντες
 • Ομαλοποίηση της διαδικασίας σύνθεσης της μελατονίνης και του έργου του νευροενδοκρινικού συστήματος
 • Για ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος
 • Για ρύθμιση και ομαλοποίηση του μεταβολισμού, για εξομάλυνση των μυϊκών κυττάρων και αύξηση της λειτουργικής τους δραστηριότητας
 • Για ρύθμιση της λειτουργίας των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης
 • Για παθήσεις του βλεννογόνου του στομάχου
 • Για παθήσεις του παγκρέατος
 • Για ομαλοποίηση του μεταβολισμού των κυττάτων και της λειτουργίας του ήπατος
 • Για παθήσεις των βρόγχων
 • Για παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα
 • Για παθήσεις των αιμοφόρων αγγείων
 • Για παθήσεις των κυττάρων του αμφιβληστροειδή, του ακτινωτού σώματος και του επιπεφυκότα
 • Για παθήσεις των ωοθηκών, για διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και για τη γυναικεία υπογονιμότητα
 • Για τον καρκίνο

Από το Επιστημονικό Παραγωγικό Κέντρο Αναζωογόνησης και υγείας NPCRIZ

Διαβάστε, επίσης,

Γιατί η γονιδιακή θεραπεία είναι η απόλυτη θεραπεία του καρκίνου

Σταματήστε να κάνετε χημειοθεραπεία

Βιολογική θεραπεία του καρκίνου

Σε ποιες ασθένειες χρησιμοποιούνται τα πεπτίδια

Υγρά πεπτίδια

Τα πεπτίδια στη θεραπεία του καρκίνου

Θεραπεία του καρκίνου εξατομικευμένα

Μοριακό προφίλ του όγκου

Θεραπεία με εκχύλισμα θύμου αδένα

Η πικρή αλήθεια για τις χημειοθεραπείες

Η νέα θεραπεία

Οι ασθενείς που έχουν καρκίνο δεν έχουν όλοι καρκίνο

Η ασθένεια δεν υπάρχει

H θεραπεία του καρκίνου με αντινεοπλαστόνια

www.emedi.gr

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 5696 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 19:42
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.