Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 13:39

Θεραπεία για την δύσκολη επιληψία

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Για την δύσκολη στον έλεγχο επιληψία και την φαρμακοανθεκτική επιληψία

Οι περισσότεροι ασθενείς που πάσχουν από επιληψία μπορούν να θεραπευτούν με επιτυχία ακολουθώντας θεραπευτική αγωγή με ένα ή περισσότερα φάρμακα Μολαταύτα το ένα τρίτο των ατόμων με επιληψία δεν μπορούν να θεραπευτούν αποτελεσματικά με αυτό τον τρόπο.  Λόγω του ότι τα φάρμακα είναι η πρώτη θεραπευτική αγωγή που δοκιμάζεται από τους ιατρούς, τα άτομα αυτά θεωρείται ότι πάσχουν από επιληψία που δεν ελέγχεται με τα φάρμακα ή «δύσκολη στον έλεγχο επιληψία» ή «φαρμακοανθεκτική επιληψία».

Όταν έχουν δοκιμασθεί με σωστό τρόπο τουλάχιστον δύο ή τρία από τα σημαντικότερα αντιεπιληπτικά φάρμακα, ο ιατρός καταφεύγει σε άλλες θεραπευτικές λύσεις, όπως ο πνευμονογαστρικός ερεθιστής, η χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο ή η κετογενής δίαιτα.

Η θεραπεία με τον ερεθιστή του πνευμονογαστρικού νεύρου (VNS Therapy) που εφαρμόζεται και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, παρέχει αποτελεσματικό έλεγχο των κρίσεων σε πολλούς ασθενείς με ελάχιστες παρενέργειες σε όλες τις περιπτώσεις.

Πώς λειτουργεί:

Στην θεραπεία με ερεθιστή του πνευμονογαστρικού νεύρου χρησιμοποιείται μια μικρή συσκευή η οποία στέλνει ηλεκτρικούς παλμούς στο αριστερό πνευμονογαστρικό νεύρο.  Όντας το πνευμονογαστρικό νεύρο ένας σημαντικότατος σύνδεσμος επικοινωνίας του εγκεφάλου με το σώμα, το VNS λειτουργεί βοηθώντας στην πρόληψη των ηλεκτρικών ανωμαλιών στο εγκέφαλο  που προκαλούν τις κρίσεις.

Πώς τοποθετείται

Συνήθως γίνεται με γενική αναισθησία και γι αυτό χρειάζεται μια σύντομη παραμονή στο νοσοκομείο.

Επιληψία του κροταφικού λοβού

Κροταφική επιληψία

Επιληπτικές κρίσεις στον ύπνο

Εμφυτεύματα εγκεφάλου για την θεραπεία της επιληψίας

Πηγή

iatrikodiavalkaniko.gr

 

 

Διαβάστηκε 2686 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 14:11
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.