Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 15:59

Θερμική νευρόλυση

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Θερμική νευρόλυση για όσους δεν θέλουν να χειρουργηθούν και υποφέρουν από πόνους στη σπονδυλική στήλη

Ολοένα και περισσότεροι ασθενείς με παθήσεις στη σπονδυλική στήλη, στον αυχένα, στη ράχη, στον ώμο και στη μέση, δεν θέλουν να χειρουργηθούν, επειδή φοβούνται κι επειδή το ανοιχτό χειρουργείο συνδυάζεται με πολλές επιπλοκές.

Πολλές φορές βοηθά η συντηρητική θεραπεία με φάρμακα, φυσικοθεραπεία, βότανα, χειροπρακτική, ομοιοπαθητική και απομακρύνονται τα συμπτώματα, για άλλοτε άλλο χρονικό διάστημα.

Η συντηρητική θερπεία αποδίδει άριστα όταν θεραπεύει την αιτία των συμπτωμάτων.

Όταν, όμως  δεν μπορεί να θεραπεύσει την αιτία όταν πρόκειται για ανατομικές ανωμαλίες...

Η μικροεπεμβατική χειρουργική αντί της ανοιχτής χειρουργικής έρχεται τότε να δώσει την λύση στο πρόβλημα.

Μια μικροεπεμβατική χειρουργική στη σπονδυλική στήλη είναι και η θερμική νευρόλυση που πραγματοποιείται με μακριές και λεπτές βελόνες- ηλεκτρόδια με τις οποίες εντοπίζονται συγκεκριμένα μικρά αισθητικά νεύρα που μεταφέρουν την αίσθηση του πόνου, κυρίως, από τις οπίσθιες σπονδυλικές αρθρώσεις.

Τα συγκεκριμένα νεύρα αδρανοποιούνται μόνιμα ή για μεγάλο χρονικό διάστημα στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η μόνιμη επιδιόρθωση των βλαβών που υπάρχουν στις οπίσθιες σπονδυλικές αρθρώσεις με άλλο τρόπο.

Η μέθοδος γίνεται αποκλειστικά με τοπική αναισθησία μόνο στο δέρμα και προϋποθέτει και τη συνεργασία του ασθενή για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων νεύρων.

Η κλειστή μικροεπεμβατική θερμική νευρόλυση των οπίσθιων σπονδυλικών αρθρώσεων χρησιμοποείται σε περιπτώσεις επίμονης ραχιαλγίας ή οσφυαλγίας οι οποίες οφείλονται κυρίως σε σύνδρομα αστάθειας που δεν ανταποκρίνονται σε συντηρητική θεραπεία ή σε άτομα που δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική θεραπεία.

Η μικροεπεμβατική θερμική νευρόλυση γίνεται με ημερήσια νοσηλεία στη βραχεία νοσηλεία και έξοδο αυθημερόν.

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 2667 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες Αραχνοειδείς κύστεις »