Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 17:03

Θέλετε να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας;

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επαναστατική μέθοδος αλλάζει χρώμα στα μάτια

Ο D.r Gregg Homer, γιατρός- βιοχημικός της εταιρίας Stroma Medical στην California δημιούργησε τη Stroma, μια συσκευή λέιζερ με συγκεκριμένη συχνότητα, η οποία μπορεί να αλλάζει το καφέ χρώμα των ματιών σε μπλέ. Σύμφωνα με τον Dr. Gregg, το ειδικά σχεδιασμένο λέιζερ αλλάζει το χρώμα καταστρέφοντας την μελανίνη που καλύπτει την ίριδα. Καθώς η μελανίνη αποβάλλεται, μια διαδικασία που ολοκληρώνεται σε 2-3 εβδομάδες, αποκαλύπτεται η βάση του ματιού που είναι μπλέ. Η διαδικασία είναι γρήγορη και ανώδυνη, αφού χρειάζεται μόλις 20’’ στο κάθε μάτι για να ολοκληρωθεί.

Όπως φαίνεται όμως, πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν στη νέα αυτή αισθητική επέμβαση. Ο Dr. Mark Korolkiewicz, οφθαλμίατρος και κλινικός υπεύθυνος της Ultralase, της μεγαλύτερης εταιρίας που ειδικεύεται στη διόρθωση οφθαλμικών προβλημάτων με λέιζερ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ της διαδικασίας λέιζερ Stroma και του λέιζερ για διορθωτική χειρουργική επέμβαση ματιών.  Η βασική διαφορά είναι ότι εάν το λέιζερ εισχωρήσει στο εσωτερικό του ματιού, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Χρησιμοποιούμε το λέιζερ μόνο στον κερατοειδή, στην επιφάνεια του ματιού. Αυτή η νέα τεχνική έχει να κάνει με τη χρήση λέιζερ μέσα, στο εσωτερικό του ματιού.

Ο Dr. Gregg Homer, δημιουργός της συσκευής λέιζερ που αλλάζει το χρώμα των ματιών, επιμένει, ωστόσο, ότι η συσκευή Stroma, στοχεύει μόνο το λεπτότερο στρώμα μελανίνης που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της ίριδας. Η τεχνική αυτή έχει εφαρμοστεί σε αρκετά άτομα με επιτυχία και κανείς δεν είχε παρενέργειες.

Η νέα συσκευή, δεν έχει ακόμα έτοιμη να κυκλοφορήσει στην αγορά. Πρόκειται για μία ιατρική ευρεσιτεχνία που ανήκει στον Dr.Gregg Homer και αναμένεται να πάρει έγκριση και να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τα επόμενα 2-3 χρόνια. Θα είναι όμως διαθέσιμη στην αγορά της Νοτίου Αμερικής, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ευρώπης τον επόμενο χρόνο.

Όποιος θελήσει φυσικά απαρνηθεί τα καφέ του μάτια για να αποκτήσει μπλέ, θα πρέπει να ξέρει ότι θα του κοστίσει λίγο ακριβά, αφού η επέμβαση κοστολογείται περίπου στα 5.000 δολάρια!

Διαβάστε, επίσης,

Λεύκη και χρώμα ματιών

www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 1315 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μυωπία Τελευταία δεδομένα για τον καταρράκτη »