Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2013 12:17

Hand Tutor

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Λειτουργική και κινητική αποκατάσταση του χεριού
Το σύστημα Hand Tutor έχει αναπτυχθεί για να επιτρέπει τη λειτουργική και κινητική αποκατάσταση του χεριού.
Το σύστημα αποτελείται από ένα εργονομικό, φορετό γάντι και ένα ειδικό λογισμικό αποκατάστασης. Το σύστημα Hand Tutor λαμβάνει υπόψη μια σειρά από μηχανικές αξιολογήσεις, συμπεριλαμβανομένων της ταχύτητας, του παθητικού και ενεργητικού εύρους κίνησης και την ανάλυση της κίνησης του καρπού και των δακτύλων.
Ποσοτικά εκβιομηχανικά δεδομένα επιτρέπουν την αντικειμενική παρακολούθηση, αξιολόγηση και θεραπεία αποκατάστασης. Οι αρχές αποκατάστασης του Hand Tutor βασίζονται στις αποδεκτές αρχές της αφομοίωσης κατευθυνόμενης εξάσκησης (IOT) και στην ελεγχόμενη πρακτική άσκηση αποκατάστασης του ασθενούς μέσω προσαρμοσμένων επιπέδων δυσκολίας μέσα σε πραγματικό χρόνο με ακριβή ανατροφοδότηση. 
Οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί με τη μορφή παιχνιδιών πρόκλησης που είναι κατάλληλα για μια ευρεία ποικιλία νευρολογικών ασθενειών και ορθοπεδικών τραυματισμών και παθήσεων. Τα παιχνίδια προκαλούν τον ασθενή να πετύχει το στόχο της άσκησης μέσω της καλύτερης δυνατής του προσπάθειας και εξάσκησης.
Το Hand Tutor προσφέρει τόσο τη μεμονωμένη όσο και τη συνδυαστική άσκηση καρπού – δακτύλων. Το σύστημα παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για την αξιολόγηση των ασκήσεων και ακριβή ανατροφοδότηση (Biofeedback) σχετικά με τις επιδόσεις του ασθενούς στις ασκήσεις.
Η ελεγχόμενη άσκηση των χεριών μέσα σε φυσιολογικά και λειτουργικά πλαίσια κίνησης, εμποδίζει την καλύτερη απόδοση στις λειτουργικές κινήσεις.
Το σύστημα χρησιμοποιείται από πολλά κορυφαία παγκόσμια κέντρα αποκατάστασης, κατέχοντας όλες τις κατάλληλες πιστοποιήσεις (FDA και CE).
Ενδείξεις για τη λειτουργική αποκατάσταση με Hand Tutor, περιλαμβάνουν:
- Εγκεφαλικές κακώσεις
- Σκλήρυνση κατά πλάκας
- Εγκεφαλική παράλυση
- Μετεγχειρητική αποκατάσταση άνω άκρου
- Τραυματισμός βραχιόνιου πλέγματος
- Τραυματισμοί κερκιδικού και ωλένιου νεύρου
- Εγκαύματα
- Μυϊκή αδυναμία
- Διαχείριση πόνου άνω άκρου

emedi.gr

Διαβάστηκε 1488 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2013 12:27
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Homo Antalacticus Δια χειρός θεραπεία »