Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 08:59

Σύγχρονη αντιμετώπιση του διαβήτη

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Όλα τα σύγχρονα μέσα για την αντιμετώπιση του διαβήτη

Ο διαβήτης τύπου 2 οφείλεται στην μερική αδυναμία παραγωγής ινσουλίνης από τα ινσουλινοπαραγωγά β κύτταρα του παγκρέατος, ενώ ο διαβήτης τύπου 1 στην πλήρη αδυναμία παραγωγής ινσουλίνης από τα ινσουλινοπαραγωγά β κύτταρα του παγκρέατος.

Ένας διαβητικός πρέπει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, αν θέλει να ζήσει...

Πρέπει να αποφεύγει τις υπερθερμιδικές τροφές και τα ποτά, να ασκείται και σε περίπτωση παχυσαρκίας να χάσει οπωσδήποτε βάρος.

Μεγάλη σημασία έχουν τα προγράμματα πρόληψης του διαβήτη με καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και με τη μεσογειακή διατροφή.

Τα έξυπνα τηλέφωνα είναι κατάλληλα για παρακολούθηση των διαβητικών σχετικά με τα γεύματα, την άσκηση, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, αλλά και για την πρόληψη της υπεργλυκαιμίας και υπογλυκαιμίας. Επίσης, τα κινητά τηλέφωνα σε περίπτωση συνυπάρχουσας αρρυθμίας σε διαβητικούς παρακολουθούν ηλεκτροκαρδιογραφικά τους ασθενείς.

Τα νέα φάρμακα για τον διαβήτη είναι πολλά. Αντιδιαβητικά δισκία, ινσουλίνη σε σπρέι και έξυπνη ινσουλίνη που γίνεται αυτόματα μόνο όταν το σάκχαρο αίματος είναι υψηλό είναι μερικά παραδείγματα.

Το βιονικό πάγκρεας που δεν απαιτεί μεταμόσχευση είναι συσκευή μικρού όγκου με λογισμικό και σε συνεργασία με το κινητό τηλέφωνο αντικαθιστά το αυθεντικό όργανο.

Αλλά και σε περίπτωση αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, σε διαβητικό πόδι και σε καρδιακές παθήσεις η αναγεννητική ιατρική δίνει ελπίδα ζωής στους διαβητικούς. Τα βλαστοκύτταρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για δημιουργία αγγείων, συνδετικού ή οστίτη ιστού, αλλά και δερματικών κρημνών.

Τα βλαστοκύτταρα είναι τα αρχέγονα κύτταρα του μυελού των οστών και ωριμάζουν και διαφοροποιούνται σε όλες τις μορφές κυττάρων (αιματικά, οστικά ή μυϊκά κύτταρα). Τα βλαστοκύτταρα όταν καλλιεργηθούν μπορεί να δώσουν γένεση σε νευρώνες ή μικροαγγεία για να αντικαταστήσουν τα κατεστραμμένα. Έτσι ο διαβητικός μπορεί να ελπίζει ότι δεν θα χάσει τις ανώτερες λειτουργίες, την αισθητικότητά του και την κινητικότητά του. Αλλά τα αρχέγονα βλαστοκύτταρα μπορούν να οδηγηθούν στη μεταμόρφωσή τους σε β κύτταρα του παγκρέατος, χωρίς να απαιτείται μεταμόσχευση παγκρέατος και ανοσοκατασταλτική αγωγή.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα συμπληρώματα διατροφής που πρέπει να παίρνουν οι διαβητικοί και την διατροφή που πρέπει να ακολουθούν για τη λήψη των απαραίτητων αντιοξειδωτικών ουσιών και βιταμινών και την θεραπευτική χρήση και ενίσχυση των μικροβίων που σαπροφυτούν στο σώμα μας, προς όφελός μας.

Διαβάστε, επίσης,

Η διαβητική νευροπάθεια

Οι απαραίτητες βιταμίνες για τους διαβητικούς

Σύμπλεγμα βιταμινών Β

Νευροπαθητικός πόνος

Η Β12 για τη διαβητική νευροπάθεια

Οι βιταμίνες για τα έλκη

Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης

Σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Συμπληρώματα διατροφής για διαβητικούς

Γιατί όσοι έχουν διαβήτη δεν πρέπει να καπνίζουν

Διαβητικό πόδι

Διαιτολόγιο για διαβητικούς

Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια

Πώς επηρεάζεται η ψυχολογία στον διαβήτη;

Άγχος επίδοσης και στύση

α2- μακροσφαιρίνη

Η σεξουαλική ζωή σε χρόνιες ασθένειες

Μέθοδος βελτίωσης της σεξουαλικής υγείας στους άνδρες

Ακράτεια ούρων

Προθέσεις πέους και πεοπλαστική

Ασκήσεις Κέγκελ για σεξουαλική υγεία

Κόλπα για το χρόνιο πόνο

Μετρήστε τον πόνο σας

Το Actos αυξάνει την πιθανότητα για καρκίνο ουροδόχου κύστεως

Μεταβολικό σύνδρομο

Τα βλαστοκύτταρα στην πλαστική χειρουργική

Μεταυπογλυκαιμική υπεργλυκαιμία

Πρόληψη υπογλυκαιμίας

Αναλώσιμα Διαβήτη

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 3859 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 19:25
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.