Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 10:53

Ο πόνος που μοιάζει με αυτόν του εμφράγματος

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η πλευροχονδρίτιδα είναι το σύνδρομο Tietze's

 

Η πλευροχονδρίτιδα, ICD-10 M94.0 είναι πιο συχνή στις γυναίκες, αλλά και σε όσους είναι πάνω από 40 χρόνων, ενώ μπορεί να εμφανιστεί και στα παιδιά.

Eίναι άγνωστης αιτιολογίας, αν και αποδίδεται σε γενετικούς παράγοντες, προδιάθεση, ιογενείς λοιμώξεις και κακώσεις ή ιδιοπαθή φλεγμονή. Μπορεί να είναι μεμονωμένη ή συνδυάζεται με άλλα συστηματικά νοσήματα, όπως ινομυαλγία, ψωριασική αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, αντιδραστική αρθρίτιδα και φλεγμονώδεις εντεροπάθειες (ελκώδης κολίτιδα, νόσος Crohn).

Συμπτώματα

Ο πόνος στα θωρακικά τοιχώματα ή αλλιώς πλευροχονδρίτιδα, δεν έχει καμία σχέση με την καρδιά. Ακόμη και ο πόνος που μπορεί να έρθει ξαφνικά ή βαθμιαία, μπορεί να φανεί παρόμοιος με τον πόνο που συνδέεται με το έμφραγμα.

Προκαλεί πόνο σε συγκεκριμένο σημείο στο στέρνο και ο πόνος είναι δυνατός. Επιπλέον ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί με βαθιές εισπνοές, αλλά και με το βήχα.

Διάγνωση-Θεραπεία

Γενικά η πλευροχονδρίτιδα δεν μπορεί να φανεί σε ακτινογραφία, ενώ έρχεται και φεύγει μόνη της. Η θεραπεία επικεντρώνεται στη διαχείριση του πόνου. Σε μερικούς ασθενείς ο πόνος καθυστερεί για αρκετούς μήνες. Για τα ήπια συμπτώματα, υπάρχουν παυσίπονα που προσφέρουν επαρκή ανακούφιση. Για παρατεταμένα συμπτώματα, οι γιατροί συνήθως χορηγούν στους ασθενείς αντικαταθλιπτικά χάπια εκτός από παυσίπονα.

Διαβάστε για τον πόνο στο θώρακα ιογενούς αιτιολογίας

www.emedi.gr

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 3163 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 11:28
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.