Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΣυνέντευξη με τη Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Συνέντευξη με τη Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη με την Yποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με τον συνδυασμό ”Αυτοδιοίκηση για τον άνθρωπο” Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Διαβάζοντας το βιογραφικό σας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει να κάνει με μία γιατρό που έχει παραχωρήσει μεγάλο μέρος του χρόνου της στην επιστήμη. Τι σας κάνει, εν έτει 2014, να μπείτε στο στίβο της πολιτικής;

Σάββη Μάλλιου Κριαρά: Δεν θεωρώ ότι μπαίνω στο στίβο της πολιτικής, αλλά ότι προτίθεμαι να ασχοληθώ με τα κοινά. Θεωρώ ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο βίο και ότι πρέπει να σηκωθεί καθένας από τον καναπέ του, αν επιθυμούμε να δούμε την πατρίδα μας να ευημερεί και να προκόβει.  Σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, οι πολίτες πρέπει να αποφασίζουν και να δρουν χωρίς κομματικά χρίσματα. Εγώ από τη μεριά μου έχω την διάθεση και τα προσόντα να προσφέρω στις κοινωνικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες υγείας.

– Ποια είναι η θέση σας για τα προβλήματα που βιώνει η σημερινή νεολαία και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Σάββη Μάλλιου Κριαρά: Ανεργία, υποαπασχόληση και μετανάστευση μαστίζουν την ελληνική νεολαία Είναι κυρίαρχο το αίσθημα απογοήτευσης και απαισιοδοξίας. Η νέα γενιά πρέπει να πιστέψει στις δυνάμεις της. Είναι η καλύτερα προετοιμασμένη γενιά στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, με υψηλό βαθμό μόρφωσης και εκπαίδευσης και σύγχρονη αντίληψη. Είναι η καλύτερα προετοιμασμένη για να βγάλει το δημιουργικό δαιμόνιο που χαρακτηρίζει τους Έλληνες. Πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια της. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο τόσο στο να δώσει κατευθύνσεις και ερεθίσματα, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, όσο και στο να εντάξει τους νέους σε συλλογικές κοινωνικές δράσεις.

-Γιατί οι Γαλατσιώτες και οι Γαλατσιώτισσες πρέπει να ψηφίσουν Γιώργο Μαρκόπουλο;

Σάββη Μάλλιου Κριαρά: Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι αξιόλογοι. Προσωπικά, θεωρώ ότι ο Γιώργος Μαρκόπουλος είναι ο πιο κατάλληλος. Ξέρει τα προβλήματα του Γαλατσίου, έχει εμπειρία στο Δήμο, είναι μορφωμένος, τίμιος και άξιος επιστήμονας και είναι νέος κι έχει δύναμη, όρεξη και κουράγιο να τρέξει και να ασχοληθεί με όλα τα προβλήματα του Δήμου.

Τι μήνυμα θα στείλετε στους κατοίκους του Γαλατσίου;

Σάββη Μάλλιου Κριαρά: Αγάπη, αδελφοσύνη και όρεξη για δουλειά. Όλα αυτά είναι απαραίτητα.

Ο εθελοντισμός και η με διάφορες δράσεις υποστήριξη των συμπολιτών μας που έχουν κοινωνικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, βρίσκονται σε υποτυπώδη επίπεδα και υπάρχει μεγάλο περιθώριο για δράση.

Το Γαλάτσι έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του, πράγμα για το οποίο δεσμευόμαστε ως ”Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο” να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Ζητούμε από τους πολίτες του Γαλατσίου να μας εμπιστευτούν κι εμείς δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την ψήφο τους.


Σύντομο βιογραφικό της Σάββης Μάλλιου Κριαρά

Η Σάββη (Σαββούλα) Μάλλιου Κριαρά είναι Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, M.D. PhD,

τ. Στρατιωτικός ιατρός της Πολεμικής Αεροπορίας,

τ. Γ.Γ. της Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρείας και

Επιστημονικός Σύμβουλος του emedi.gr

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα.

Είναι παντρεμένη με τον Πνευμονολόγο-Εντατικολόγο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Ιωάννη Κριαρά με τον οποίο έχει 3 παιδιά.

Είναι Διδάκτωρ Του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Διαβάστε, επίσης,

Συνέντευξη με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο

Αυτοδιοίκηση για τον άνθρωπο

Κοινωνική πολιτική και πολιτική υγείας στους Δήμους

www.emedi.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός δακρυϊκός πόρος

Στους ενήλικες ένας κλειστός δακρυϊκός πόρος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, μόλυνση ή πιο σπάνια σε όγκο. Όταν έχετε κλειστό δακρυϊκό πόρο, τα δάκρυά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ