Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άτεκνο

Το άτεκνο ή βασιλομύκητας ή στειροβότανο ή στέρφο είναι ένα σπάνιο και δυσεύρετο βότανο που βρίσκει κανείς στην ελληνική ύπαιθρο.

Είναι κι αυτό ένα βότανο για τον καρκίνο.

Το άτεκνο ή βασιλομύκητας ή στειροβότανο ή στέρφο είναι ένα σπάνιο και δυσεύρετο βότανο που βρίσκει κανείς στην ελληνική ύπαιθρο.

Μαζεύεται από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο, βρίσκεται σε δυτικό ή ανήλιαγο μέρος και ευδοκιμεί σε ζερβό παραποτάμιο ή παραθαλάσσιο έδαφος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο αντισύλληψης. Όποια γυναίκα το μυρίζει δεν κάνει παιδιά για περίπου 7 χρόνια. Αν το φάει γίνεται στείρα για πάντα. Το ίδιο και οι άντρες. Αν το φάνε ζώα σε περίοδο εγκυμοσύνης είναι σίγουρο ότι αποβάλουν, αμέσως. Είναι φυσικός τρόπος στείρωσης.

Επίσης, χρησιμοποιείται για ασθένειες, όπως ο καρκίνος.

Θεωρείται άριστο φάρμακο για ορισμένες μορφές όγκων, ενώ έχει ακουστεί ότι συμβάλει στη σταθεροποίηση του καρκίνου και στη διακοπή των μεταστάσεων.  

Ένας τρόπος χρήσης του είναι ο ασθενής να εισπνεύσει ατμό κατά τη διάρκεια του βρασίματός του. Τα μικρά παιδιά και όσοι επιθυμούν να τεκνοποιήσουν στο μέλλον δεν θα πρέπει να είναι παρόντες στην όλη διαδικασία.

Το άτεκνο λέγεται ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται προληπτικά και όταν ο ασθενής έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και μειωμένα λευκά αιμοσφαίρια. Κάποιοι, επίσης, λένε ότι θέλει πολύ προσοχή, αφού είναι ιδιαίτερα τοξικό και έχει σοβαρές ηπατικές παρενέργειες, όταν συγχορηγείται με άλλα φάρμακα. Όσοι το έχουν πάρει ισχυρίζονται ότι δεν έχει τέτοιες παρενέργειες…

Αρκετοί το συντηρούν στην κατάψυξη ή μέσα σε αγνό ελαιόλαδο. Προτιμάται η μέθοδος της κατάψυξης από πολλούς…

Η ιατρική συνταγή με το άτεκνο

Βράζετε ένα κομμάτι 30 γραμμάρια σε 350 ml για 10 λεπτά και μένουν τα 300 ml. Το βάζετε σε αδιαφανές γυάλινο δοχείο και πίνετε 1 κουταλιά της σούπας καθημερινά νηστικοί και τρώτε συγχρόνως 1 μικρό κομματάκι από το άτεκνο.

Τα κατάλληλα βότανα για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βότανα για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Τα πιο συχνά βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Τα βότανα για το έκζεμα

Κρίταμο

Πλύσεις για τη φαρυγγίτιδα

Τεκόμα κίτρινη

Αμαμελίδα

Μπράχμι ή Μπακόπα του Μονιέ

Σπερκουλάρια η παράλια

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΑτελοφοβία
Επόμενο άρθροΑυνανισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ