Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΚάντε συχνά σεξ

Κάντε συχνά σεξ

Το συχνό σεξ έχει πολλά οφέλη στην υγεία

Το σεξ δεν σας κάνει μόνο να αισθάνεστε καλά, αλλά έχει και πολλά οφέλη για την υγεία.

Τα οφέλη του συχνού σεξ στην υγεία

  • Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Οι άνθρωποι που κάνουν συχνότερα σεξ έχουν καλύτερη άμυνα ενάντια στα μικρόβια, στους ιούς και στον καρκίνο. Όσοι κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα έχουν περισσότερα αντισώματα.

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα αυξάνεται, επίσης:

Αν τρώτε σωστά

Αν είσαστε δραστήριοι

Αν κοιμάστε αρκετά

  • Ενισχύει τη λίμπιντο. Όσο περισσότερο σεξ κάνετε τόσο αυξάνεται και η ερωτική σας διάθεση. Επίσης, στις γυναίκες αυξάνεται η κολπική λίπανση, η ροή του αίματος και η ελαστικότητα του κόλπου.
  • Βελτιώνει την υγεία της ουροδόχου κύστεως. Το ισχυρό πυελικό έδαφος είναι σημαντικό για την αποφυγή της ακράτειας, κάτι που θα επηρεάσει περίπου το 30% των γυναικών σε κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το καλό και συχνό σεξ είναι σαν μια άσκηση για τους μύες του πυελικού εδάφους. Μάλιστα με τον οργασμό, προκαλούνται συσπάσεις αυτών των μυών και τους ενδυναμώνει.
  • Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση. Το συχνό σεξ χαμηλώνει την υψηλή πίεση. Συγκεκριμένα η συχνή σεξουαλική επαφή μειώνει τη συστολική αρτηριακή πίεση.
  • Το συχνό σεξ αδυνατίζει. Δεν θα αντικαταστήσει το διάδρομο, αλλά καταναλώνονται θερμίδες, ανάλογα με τη διάρκεια. Στο σεξ καταναλώνονται περίπου πέντε θερμίδες ανά λεπτό…
  • Το συχνό σεξ κάνει καλό στην καρδιά. Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό σας και βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης. Όταν αυτά είναι χαμηλά, αρχίζουν πολλά προβλήματα, όπως η οστεοπόρωση και η καρδιακή νόσος. Συγκεκριμένα οι άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα έχουν τις μισές πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο, από τους άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή σπάνια. Ο οργασμός είναι καλύτερος ακόμη και από την ασπιρίνη.
  • Το συχνό σεξ μπλοκάρει τον πόνο. Ο οργασμός απελευθερώνει μια ορμόνη που βοηθά στην αύξηση στο κατώφλι του πόνου. Η συχνή κολπική διέγερση μπορεί να μειώσει τις κράμπες της περιόδου, τους αρθριτικούς πόνους, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τον πονοκέφαλο.
  • Το συχνό σεξ είναι η καλύτερη πρόληψη για τον καρκίνο του προστάτη.  Οι άνδρες που εκσπερματώνουν συχνά (τουλάχιστον 21 φορές το μήνα), είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη. Η σεξουαλική επαφή και ο αυνανισμός βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.
  • Το συχνό σεξ βοηθά στην αϋπνία. Μετά τον οργασμό, η ορμόνη προλακτίνη απελευθερώνεται, η οποία είναι υπεύθυνη για τα αίσθημα της χαλάρωσης και την υπνηλία μετά το σεξ.
  • Το συχνό σεξ απαλύνει το στρες και το άγχος. Η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μια χημική ουσία που είναι υπεύθυνη για την ευχαρίστηση και την ανταμοιβή.

Το συχνό σεξ φέρνει την ευτυχία και χαρίζει υγεία

Διαβάστε, επίσης,

Τα είδη του σεξ

Γιατί όσοι έχουν ψηλή πίεση πρέπει να κάνουν πολύ σεξ

Πώς να απολαύσετε το σεξ;

Καρκίνος προστάτη

Αυτό είναι το καλύτερο σεξ

Το σεξ γυμνάζει την καρδιά

Ασκήσεις Κέγκελ για σεξουαλική υγεία

More sex please

Πώς μπορείτε να αδυνατίσετε κάνοντας σεξ

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ