Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Τροπική ηωσινοφιλία

Τροπική πνευμονική ηωσινοφιλία

Η τροπική ηωσινοφιλία είναι υποξεία ή χρόνια μορφή φιλαρίασης και χαρακτηρίζεται από επεισοδιακό νυχτερινό συριγμό και βήχα, σημαντικά μεγάλη ηωσινοφιλία και πνευμονικές διηθήσεις.

Η συνήθης πορεία είναι χρόνια προϊούσα.

Η ηωσινοφιλία με πνευμονική εμπλοκή ή η τροπική πνευμονική ηωσινοφιλία προκαλείται από μια ανοσολογική αντίδραση στη μικροφιλάρια W. bancrofti και τη Brugia malagi. Ωστόσο, μόνο ένα μικρό ποσοστό (<0,5%) των ατόμων, παγκοσμίως, που έχουν μολυνθεί με φιλαρίαση αναπτύσσουν αυτή την αντίδραση. Η μικροφιλάρια στην κυκλοφορία του αίματος οδηγεί σε μια ανοσολογική διεργασία και ανώμαλη πρόσληψη ηωσινόφιλων, όπως αντικατοπτρίζεται από τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα IgE πάνω από 1000 kU / L.

Ο τυπικός ασθενής είναι ένας νέος ενήλικος άνδρας από την Ινδία.

Εμφανίζεται πιο συχνά στην Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Αίτια της τροπικής ηωσινοφιλίας:

Οι ενήλικες σκώληκες Wuchereria bancrofti και οι ενήλικες σκώληκες Brugia malagi. Η τροπική ηωσινοφιλία θεωρείται μια ασθένεια από τη microfilaria.

Η τροπική πνευμονική ηωσινοφιλία χαρακτηρίζεται από βήχα, ασθματικές προσβολές, και διεύρυνση του σπλήνα, και προκαλείται από τη Wuchereria bancrofti που προκαλεί φιλαρίαση.

Αυτή η ασθένεια μπορεί να συγχέεται με τη φυματίωση, το άσθμα, ή το βήχα από ασκαρίδες. 

Η τροπική πνευμονική ηωσινοφιλία είναι ένα σπάνιο, αλλά καλά αναγνωρισμένο, σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από πνευμονικές διάμεσες διηθήσεις και περιφερική ηωσινοφιλία.

Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται και διαγιγνώσκεται εύκολα σε ενδημικές περιοχές για τη φιλαρίαση.

Σε μη ενδημικές χώρες, οι ασθενείς, συνήθως, πιστεύεται ότι έχουν βρογχικό άσθμα ή καρκίνο πνεύμονα και η διάγνωση μπορεί να καθυστερήσει έως και πέντε έτη.

Η έγκαιρη αναγνώριση και θεραπεία με το φάρμακο διαιθυλοκαρβαμαζίνη, θα καθυστερήσει την προοδευτική διάμεση ίνωση και θα εμποδίσει τη μη αναστρέψιμη δυσλειτουργία.

 

Διάγνωση της τροπικής ηωσινοφιλίας

Τα διαγνωστικά κριτήρια για την τροπική πνευμονική ηωσινοφιλία περιλαμβάνουν:

Ιστορικό έκθεσης στη λεμφική φιλαρίαση.

Περιφερειακή ηωσινοφιλία μεγαλύτερη από 3 × 109 / L.

Επίπεδα αυξημένα στον ορό IgE (> 1000 kU / L).

Αυξημένοι τίτλοι αντισωμάτων κατά της μικροφιλάριας.

Αρνητικά αποτελέσματα περιφερικού αίματος για την microfilariae και

Κλινική ανταπόκριση στη διαιθυλοκαρβαμαζίνη.

Οι υψηλοί αντιφιλαριακοί τίτλοι IgG για την microfilariae συχνά οδηγεί σε διασταυρούμενη αντιδραστικότητα με άλλα αντιγόνα παρασίτων (Strongyloides και Schistosoma). Είναι σημαντικό να αποκλειστούν άλλες παρασιτικές λοιμώξεις πριν διαγνωστεί η τροπική πνευμονική ηωσινοφιλία, με ορολογικές εξετάσεις, εξέταση δειγμάτων κοπράνων σε ένα εργαστήριο με εμπειρία στις παρασιτικές λοιμώξεις, ή με μια δοκιμή με αντιπαρασιτική φαρμακευτική αγωγή. Άλλες παρασιτικές λοιμώξεις πρέπει να αποκλειστούν και να γίνει διαφοροδιάγνωση  με την τροπική πνευμονική ηωσινοφιλία, λόγω των επικαλυπτόμενων κλινικών χαρακτηριστικών, του ορολογικού προφίλ και με την απόκριση στην διαιθυλοκαρβαμαζίνη.

Τα ακτινολογικά ευρήματα είναι μη ειδικά, με φυσιολογική εμφάνιση στην ακτινογραφία θώρακα σε έως και 20% των ασθενών. Οι υπόλοιποι έχουν πνευμονικές διηθήσεις.

Βιοψία πνεύμονα δεν γίνεται για την τροπική πνευμονική ηωσινοφιλία. 

Θεραπεία της τροπικής ηωσινοφιλίας

Η θεραπεία γίνεται με διαιθυλκαρβαμαζίνη

Η δραματική απόκριση σε ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συχνά για τη φιλάρια, στη διαιθυλοκαρβαμαζίνη επιβεβαιώνει σχεδόν τη διάγνωση.

Δίνεται διαιθυλοκαρβαμαζίνη (6 mg / kg / ημέρα σε τρεις διαιρεμένες δόσεις για 21 ημέρες) ​​και είναι γενικά καλά ανεκτή. Οι παρενέργειες είναι ο πονοκέφαλος, ο πυρετός, ο κνησμός και οι γαστρεντερικές ενοχλήσεις.

Ο αριθμός των ηωσινοφίλων πέφτει συχνά πολύ μέσα σε 7-10 ημέρες από την έναρξη της θεραπείας. 

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις και τα παράσιτα 

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις και τα παράσιτα 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Φιλαρίαση

Ασπεργίλλωση

Ψιττάκωση

Η σχιστοσωμίαση

Όταν κάποιος φτύνει αίμα

Λέμφωμα Hodgkin

Το σύνδρομο Υπερανοσοσφαιριναιμίας E

Τοξοπλάσμωση

Πνευμονική ίνωση από την μπλεομυκίνη

Ηωσινοφιλική γαστρεντερίτιδα

Tριχίνωση

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΤροπικό θήλωμα
Επόμενο άρθροΣύνδρομο βραχέος εντέρου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό. Διευκολύνετε και βοηθήστε τα άτομα με τα άτομα με Αυτισμό Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος είναι οι δυσκολίες σε άτομα τα οποία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ