Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠειράματα σε καρκινοπαθείς, σκοπιμότητες, οικονομικά κίνητρα και αποτελέσματα

Πειράματα σε καρκινοπαθείς, σκοπιμότητες, οικονομικά κίνητρα και αποτελέσματα

Ελληνική Ερευνητική ομάδα με δίκτυο απλωμένο σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, θερίζει θανάτους

Από το 2002 λειτουργεί στην Ελλάδα η ΕΟΕΟ, που εφαρμόζει πειραματικά πρωτόκολλα με αμοιβή ανά ασθενή και με επιβάρυνση των ασφαλιστικών φορέων, που καλούνται να καλύψουν τα κόστη πολλαπλών νοσηλειών, κατά τη διάρκεια των θεραπειών, αλλά και από τις επιπλοκές από τη χορήγηση των πειραματικών σκευασμάτων.

Τα πειράματα αυτά, οι πολυεθνικές εταιρείες τα εφαρμόζουν, συνήθως, σε τρίτες χώρες, με συνεργάτες γιατρούς τους οποίους χρηματοδοτούν και προωθούν, προκειμένου να δημιουργήσουν πυραμίδες, εμπλέκοντας, όσο το δυνατόν περισσότερους γιατρούς και άμεσα ή έμμεσα να επιβάλουν κατευθυντήριες γραμμές που επιφέρουν κέρδη με την τακτική ”αεροπλανάκι”.

Οι μελέτες αυτές δεν έχουν δώσει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Με πρόσχημα, γίνονται πιλοτικά, συνήθως, με το επιχείρημα ότι καταρχήν φαίνεται πιθανό να ευνοούν, στη συνέχεια νομιμοποιούν τους γιατρούς να το αποδέχονται, πειραματιζόμενοι με ούτως ή άλλως καταδικασμένους ασθενείς, που δεν έχουν όφελος. Οι θεραπείες αυτές, που στα προηγούμενα χρόνια ήταν υπερτιμημένες  πολλαπλάσια της πραγματικής τους αξίας, επέφεραν ιλιγγιώδη έσοδα σε γιατρούς και εταιρείες. Τα κόστη, φυσικά, χρεώνονται σε ασφαλιστικούς φορείς.

Με την κάλυψη  και των πολυεθνικών, οι εμπλεκόμενοι ιατροί φέρονται να λειτουργούν νόμιμα, αλλά όχι και ηθικά και αυτό χρήζει διερεύνησης.

Παρά τις μακροχρόνιες έρευνες δεν έχει βρεθεί για κανένα τύπο καρκίνου το κατάλληλο χημειοθεραπευτικό σχήμα που βοηθάει πραγματικά στην θεραπεία του.

Πατήστε, εδώ, για να δείτε την Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εφαρμόζει τις πειραματικές χημειοθεραπείες σε όλη την Ελλάδα

Πατήστε, εδώ, για να δείτε τα συμμετέχοντα κέντρα (Νοσοκομεία) και τους Διευθυντές των κλινικών, αλλά και τους διοριζόμενους ερευνητές από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Στη σελίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης EOEO έχουν αναρτηθεί επιλεκτικά πολύ λίγες δημοσιεύσεις από τις πειραματικές χημειοθεραπείες. Αν τις μελετήσετε, θα δείτε είτε ότι δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, είτε ότι δεν είχαν όφελος, είτε ότι δεν μπορούν να ερμηνευθούν τα αποτελέσματα, είτε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα… Αν γίνει έρευνα των αρχείων των διεξαγωγών μελετών στα συμμετέχοντα κέντρα θα αποδειχθεί ότι είναι πολύ περισσότερες οι πειραματικές χημειοθεραπείες που γίνονται από το 2002 και χωρίς να τηρούνται οι αρχικοί όροι σύμβασης διεξαγωγής τους.

Πατήστε, εδώ, για να εξετάσετε τις δημοσιεύσεις που έχουν γίνει από την Ελληνική Ερευνητική Ομάδα

Υπάρχει μεγάλη οργάνωση…

Η EMEDI αποκάλυψε και σε προηγούμενο άρθρο της Πειραματικές χημειοθεραπείες με αμοιβή ανά ασθενή

Πώς νομιμοποιούνται τα χρήματα που παίρνουν κάποιοι για πειραματικές χημειοθεραπείες;

1.500 ευρώ ή παραπάνω σε πολλές περιπτώσεις για κάθε ασθενή που ο διευθυντής της κλινικής βάζει σε πειραματικές χημειοθεραπείες, σε δημόσια, ιδιωτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία…

Τι είναι οι συμβάσεις διεξαγωγής κλινικών μελετών;

Είναι μελέτες με χημειοθεραπευτικά φάρμακα κατά προτίμηση τυχαιοποιημένες, στους οποίους, συνήθως αποτυγχάνει η πρώτης γραμμής θεραπεία.

Είναι ευρέως γνωστό ότι μετά την πρώτης γραμμής καμιά θερπεία δεν έχει όφελος στην επιβίωση. Γιατί τις κάνουν;

Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι η πρώτης γραμμής χημειοθεραπεία δεν έχει σημαντικό όφελος στην επιβίωση σε ασθενείς με μη μικροκυτταρικό πλακώδες καρκίνο του πνεύμονα. Δεν έχει ληφθεί, επίσης, υπόψη και η ποιότητα ζωής των ασθενών, οπότε το όφελος υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο. Με την χημειοθεραπεία για παράδειγμα 1ης γραμμής οι ασθενείς καταφέρνουν και ζουν 10 μήνες κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τις επίσημες μελέτες, ενώ για τουλάχιστον 6 μήνες καταναλώνονται φάρμακα, αυξητικοί παράγοντες και νοσηλεύονται για τις χημειοθεραπείες, αλλά και για τις παρενέργειές τους οι ασθενείς στα νοσοκομεία, ανεβάζοντας τις δαπάνες για την υγεία, σε πολλές περιπτώσεις στα 23.000 ευρώ ανά άτομο ανά 15 ημέρες. Υπολογίζεται ότι για 6 κύκλους χημειοθεραπείας,   με τις νοσηλείες για την αντιμετώπιση επιπλοκών και τη χορήγηση ακριβών φαρμάκων, όπως αυξητικών παραγόντων το κόστος ασθενούς, που σύμφωνα με τους ογκολόγους έχει προσδόκιμο επιβίωσης 10 μήνες ζωής, μπορεί να υπερβεί τις 300.000 ευρώ. 

Διαβάστε, πατώντας εδώ, τα οφέλη στην επιβίωση από τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα για τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Όσον αφορά τη δεύτερης γραμμής χημειοθεραπεία, εκεί δεν υπάρχει όφελος στην επιβίωση…

Διαβάστε, εδώ, για την δεύτερης γραμμής χημειοθεραπεία σε μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

Για να γίνουν νόμιμες οι πειραματικές θεραπείες δημιουργείται μια πλατφόρμα… που είναι η χορηγός εταιρεία, για παράδειγμα η EUROPEAN THORACIC PLATFORM (ETOP)

Στην Ελλάδα η εταιρεία που εκπροσωπεί τον παραπάνω χορηγό-πλατφόρμα, που είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι η Ελληνική Ερευνητική Ομάδα (ΕΟΕΟ). Σε αυτή τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία, οι ιατροί που συμμετέχουν κερδίζουν, όπως και οι εταιρείες.

Τα προϊόντα υπό έρευνα είναι φάρμακα ή ιατροτεχνολογικά προϊόντα μελέτης. Η ΕΟΕΟ ασχολείται με αντικαρκινικά φάρμακα, κυρίως χημειοθεραπευτικά, αλλά και με βιολογικά φάρμακα και εμβόλια.

Δημιουργούνται για τα υπό έρευνα φάρμακα ειδικά πρωτόκολλα, με ειδικούς αριθμούς.

Στη συνέχεια επιλέγονται τα ερευνητικά κέντρα διεξαγωγής των μελετών…

Και μετά υπογράφουν τα συμβαλλόμενα μέλη: η εταιρεία που εκπροσωπεί τον χορηγό στην Ελλάδα, ο κύριος ερευνητής ή/και ο επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης, ο εκπρόσωπος διοικητής του Νοσοκομείου, που έχει οριστεί ως ερευνητικό κέντρο και ο φορέας διαχείρισης Ε.Λ.Κ.Ε της ανάλογης Περιφέρειας με τον εκπρόσωπό της, για παράδειγμα της Αττικής 1ης Υ.ΠΕ Αττικής & Πρόεδρό του ΕΛΚΕΑ, καλούμενος Ε.Λ.Κ.Ε.Α..

Η όλη Σύμβαση πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες Ορθής Κλινικής Πρακτικής-ICH-Good Clinical Practices!!!

Ο χορηγός ζητάει από τον Κύριο Ερευνητή να διεξάγει τη Μελέτη και από το Νοσοκομείο  να αποδεχθεί τη διεξαγωγή αυτής, στις εγκαταστάσεις του, με εμπλοκή και του προσωπικού, χωρίς αυτό να ερωτάται, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρωτόκολλο.

Το Νοσοκομείο έχει την αρμοδιότητα να εγκρίνει και να αποδεχθεί τη διεξαγωγή της Μελέτης, στις εγκαταστάσεις του και να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και ο Κύριος Ερευνητής δηλώνει ότι έχει συμφωνήσει να αναλάβει την ευθύνη, για παράδειγμα, σε συγκεκριμένη Κλινική Ογκολογική. Το νοσοκομείο υπάγεται στην ανάλογη Υγειονομική Περιφέρεια και αυτή συμμετέχει με την υπογραφή της.

Τα μέλη δηλώνουν ότι η διεξαγωγή της μελέτης θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί κλινικών δοκιμών και φαρμάκων προοριζόμενων για τον άνθρωπο, την σχετική έγκριση  από την Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΕΔ και από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων Ε.Ο.Φ., τους όρους που καθορίζονται στο Πρωτόκολλο, στις τροποποιήσεις και στις προσθήκες του, τις Κατευθυντήριες Οδηγίες Ορθής Κλινικής Πρακτικής, τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται στην εκάστοτε Σύμβαση.

Η οικονομική διαχείριση του έργου δηλώνεται ότι γίνεται μέσω του Ε.Λ.Κ.ΕΑ, της αρμόδιας ΥΠΕ, σε Ειδικό Λογαριασμό που δημιουργείται… για την διάθεση και διαχείριση κονδυλίων που προέρχονται από οποιαδήποτε πηγή και προορίζονται για την κάλυψη δαπανών οποιουδήποτε είδους και είναι απαραίτητες για τις ανάγκες ερευνητικών, εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, αναπτυξιακών, καθώς και έργων συνεχιζόμενης κατάρτισης και έργων για την παροχή επιστημονικών, τεχνολογικών και καλλιτεχνικών υπηρεσιών, την εκπόνηση ειδικών μελετών, την εκτέλεση δοκιμών, μετρήσεων, εργαστηριακών εξετάσεων και αναλύσεων, την παροχή γνωμοδοτήσεων, τη σύνταξη προδιαγραφών για λογαριασμό τρίτων, ως και άλλων σχετικών υπηρεσιών ή δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στη σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την παραγωγή και εκτελούνται ή παρέχονται από επιστημονικό προσωπικό και με τη συνεργασία άλλων ειδικών επιστημόνων σύμφωνα με το άρθρο 1, ΠΑΡ. 2 (ΦΕΚ 826τ.Β).

Μετά την υπογραφή της Σύμβασης και τις τυχόν τροποποιήσεις του πρωτοκόλλου,  ο κύριος ερευνητής μπορεί αν κρίνει απαραίτητο να ορίσει τρίτα πρόσωπα ως συνεργαζόμενους ερευνητές και ενημερώνεται από ειδικό φυλλάδιο που παρέχει ο χορηγός (Investigetor’s Brochure) για όλους τους δυνητικούς κινδύνους και τις παρενέργειες του ή των φαρμάκων της μελέτης. Ποιος ενημερώνεται από το ειδικό φυλλάδιο; Κάνουν μια πιλοτική μελέτη, με κάλυψη δαπανών από τον σπόνσορα και στη συνέχεια νομιμοποιούνται να την κάνουν καθημερινή πρακτική, χρεώνοντας τα ταμεία και παρακάμπτοντας τους όρους του πρωτοκόλλου.

Ο χορηγός παρέχει όλα τα Προϊόντα υπό Έρευνα, όλα τα σχετικά με την Μελέτη έγγραφα (case report forms) και κατά περίπτωση παραχωρεί τη χρήση εξοπλισμού (χρησιδάνειο).

Οι ασθενείς πρέπει να υπογράφουν Ειδικό Έντυπο Ενημέρωσης και Συγκατάθεσης για τις αμοιβές, δηλαδή τον προϋπολογισμό και για όλα τα έγγραφα της μελέτης από το Επιστημονικό Συμβούλιο ή/και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, πριν την έναρξη  της μελέτης και σε αλλαγές στο Πρωτόκολλο ή στο Έντυπο Ενημέρωσης και Συγκατάθεσης του ασθενούς ο Χορηγός πρέπει να ενημερώνεται και να δίνεται έγγραφη έγκριση. Ο ερευνητής είναι υπεύθυνος για τα ενυπόγραφα έγγραφα.

Ο χορηγός εποπτεύει και παρακολουθεί την Μελέτη

Προϋπολογισμός -Αμοιβές των ”ερευνητών…” γιατρών

Πλήρως καταγεγραμμένη επίσκεψη εγγραφής ασθενούς 700 ευρώ, για παράδειγμα

Πλήρως καταγεγραμμένη επίσκεψη μετά την πρώτη, από την τυχαιοποίηση 500 ευρώ, για παράδειγμα

Μετά τη δημοσίευση της τελικής αναφοράς της μελέτης, 300 ευρώ, για παράδειγμα, άσχετα αν ζουν οι ασθενείς ή όχι

Συμπεριλαμβάνεται 5% του Ε.Λ.Κ.Ε.Α., της αρμόδιας ΥΠΕ, 15% προμήθεια του Νοσοκομείου και ΦΠΑ.

Άρα ο χορηγός καταβάλλει 1500 ευρώ ανά ασθενή που ολοκληρώνει την Μελέτη, για παράδειγμα.

Οι πληρωμές καταβάλλονται στους ανάλογους τραπεζικούς λογαριασμούς, των ενδιαφερομένων.

Ο κύριος ερευνητής εντάσσει τον αριθμό των ασθενών που έχει συμφωνηθεί ή και περισσότερους, αφού γίνει η κατάλληλη συμφωνία…

Ασφαλώς ο χορηγός εξασφαλίζει στους ερευνητές αστική ευθύνη προϊόντος και γενική αστική ευθύνη.

Τέλος, υπογράφουν όλοι οι αρμόδιοι και βγαίνει η αμοιβή το Δημοσίου Υπαλλήλου ιατρού + ΦΠΑ.

Όλη η Ελλάδα, φυσικά, έχει μετατραπεί σε κέντρο στο οποίο εφαρμόζονται πειραματικές χημειοθεραπείες.

ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ…

Έχουν οι πειραματικές χημειοθεραπείες που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται όφελος για τον ασθενή;

Συνεχίζονται και μετά την πιλοτική εφαρμογή, χωρίς τους περιορισμούς του αρχικού πρωτοκόλλου;

Βελτιώνουν την επιβίωση;

Βελτιώνουν την ποιότητα ζωής;

Είναι μελέτες, που τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών;

Γίνεται σωστή ενημέρωση των ασθενών για το προβλεπόμενο όφελος και τους κινδύνους που αναμένονται από τις πειραματικές χημειοθεραπείες;

Τα κόστη των φαρμάκων που συγχορηγούνται με τις πειραματικές χημειοθεραπείες και των νοσηλειών και έκτακτων νοσηλειών χρεώνονται στον χορηγό ή στα ασφαλιστικά ταμεία; 

Ποιοι ωφελούνται από τις πειραματικές χημειοθεραπείες;

Ποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εμπλέκονται;

Έχει διερευνηθεί το ποσοστό των ατυχών συμβαμάτων από τις πειραματικές χημειοθεραπείες;

Εκμεταλλεύονται την άγνοια των ασθενών και την ελπίδα να κρατηθούν στη ζωή;

Υπάρχουν REGISTRIES στην χώρα μας για την επίπτωση του καρκίνου και στατιστικά στοιχεία για την κατανάλωση των ογκολογικών φαρμάκων (χημειοθεραπευτικά, στοχευμένα φάρμακα, αυξητικοί παράγοντες, αντιεμετικά κ.ά);

Έχουν καταστραφεί και χαθεί αρχεία μεγάλων ογκολογικών νοσοκομείων;

Γίνεται υπερδιάγνωση καρκίνου στ χώρα μας;

Η επιστολή μαζί με τα αρμόδια υπογεγραμμένα έγγραφα εστάλη στην εταιρεία EMEDI GR ΜΕΠΕ ΠΡΟΛΗΨΗ ΥΓΕΙΑΣ, επώνυμα!!!

Το κείμενο:

ΑΓΑΠΗΤΗ EMEDI …

ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Ο ………. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ…….. ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ 1.500 ΕΥΡΩ ΤΟ ”ΚΕΦΑΛΙ” ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ).

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ, ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ…

Ήρθε συστημένο… RE293676321GR με ΕΛΤΑ-HELLENIC POST… και η σύμβαση υπογράφηκε από τον εκπρόσωπο φορέα χρηματοδότησης……. και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο…….. του ………. Νοσοκομείου στις 18/09/13.


Η Ελληνική Ερευνητική Ογκολογική Ομάδα

Η Ελληνική Ερευνητική Ογκολογική Ομάδα αποτελεί ένα δίκτυο από Παθολογικές-Ογκολογικές και άλλες Κλινικές που λειτουργούν στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας και οι οποίες χρησιμοποιούν προσυμφωνημένα πρωτόκολλα θεραπείας…. για διάφορους τύπους καρκίνου, με στόχο την συλλογή και ανάλυση των κλινικών στοιχείων και την παραγωγή νέας… γνώσης και προώθησης της θεραπείας κατά του καρκίνου. 

Γιατί, τότε χρησιμοποιούνται, συνεχώς, τα ίδια φάρμακα και γιατί δεν έχει γίνει καμιά προώθηση της θεραπείας κατά του καρκίνου από το 2002;

Οι καταγγελίες είναι πολλές…

Παιχνίδι θανάτου με «καρκινοφάρμακα»

Χορός εκατομμυρίων στα γκρίζα πειράματα

Έρευνα της Κομισιόν για τις κλινικές δοκιμές στην Ελλάδα

Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  – Παράνομα πειράματα σε ασθενείς στην Ελλάδα

ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Συνεχής Ανανέωση)

Στην EMEDI έχουν σταλεί οι ανακοινώσεις της Ε.Ο.Ε.Ο από το 2008-2010. Από την έρευνα που έκανε η EMEDI  οι περισσότερες μελέτες έγιναν και έκλεισαν!!!

Τα έγγραφα είναι διαθέσιμα για όποιον ενδιαφερόμενο… να τα μελετήσει!


Το μεγάλο σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα στην Υγεία

Στον τομέα της Υγείας έχουν συμβεί πολλά σκάνδαλα, γιατί τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα.

Το 2002 δημιουργήθηκε στην Ελλάδα μια ερευνητική ογκολογική ομάδα που ξεχωρίζει σκανδαλωδώς από πλευράς οικονομικών μεγεθών  και εμπλεκομένων ιατρών!!!

Τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία που σταδιακά ενεπλάκησαν είναι πολλά.

Οι κλινικές που μετέχουν είναι ογκολογικές και μη, σε δημόσια και στρατιωτικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές.

Πολλοί εμπλεκόμενοι γιατροί για χρόνια δουλεύουν και μετέχουν σε  2 κέντρα ταυτόχρονα και μερικές φορές και σε διαφορετικές πόλεις. Συνεργαζόμενα νοσοκομεία υπάρχουν και στην Κύπρο.

Ένα καλοστημένο δίκτυο με μεγάλα συμφέροντα για τους γιατρούς που τα εφαρμόζουν, για τις φαρμακευτικές εταιρείες που βλέπουν τις πωλήσεις του να εκτοξεύονται και των ενδιαμέσων εμπλεκόμενων (διοικητικών, πολιτικών και δημοσιογράφων).

Τον Ιανουάριο του 2010 ο εισαγγελέας Νίκος Μαρκάκης άρχισε έρευνα για όσα συμβαίνουν στον χώρο της Υγείας και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ. Στη συνέχεια η Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης άρχισε να διερευνά τις εργασιακές σχέσεις πανεπιστημιακών καθηγητών με ιδιωτικά κέντρα, ενώ ο πρόεδρος του τμήματος Οδυσσέας Ζώρας έστειλε επιστολές σε 3 καθηγητές ζητώντας τους ενημέρωση και στοιχεία για το είδος της συνεργασίας τους με ιατρικά κέντρα των Αθηνών. Ο βουλευτής Μανώλης Στρατάκης κατέθεσε προς τον τότε Υπουργείο Υγείας για το μείζον θέμα της διπλής απασχόλησης των Πανεπιστημιακών γιατρών στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και για το κλίμα υποβάθμισης του συστήματος υγείας και της εμπορευματοποίησης της Ιατρικής. Οι παθολογοανατομικές διαγνώσεις από το νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ αναθέτονταν σε ιδιώτες παθολογοανατόμους για να προκύψουν τα επιθυμητά για τα συμφέροντα αποτελέσματα, αλλά το ίδιο γίνεται και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Τους παθολογοανατόμους τους πλήρωναν φαρμακευτικές εταιρείες… (Υπάρχουν μαρτυρίες).

Τον Ιανουάριο του 2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει να διεξάγει έρευνα για θέματα τήρησης των διατάξεων του νόμου και της δεοντολογίας στις κλινικές δοκιμές που διεξάγονται στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος Υγείας Κος Dali. Συγκεκριμένα υπήρξαν καταγγελίες για κλινικές δοκιμές στα ελληνικά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Σε όλα αυτά τα νοσοκομεία δεν λειτουργούσαν ή ακόμα και δεν λειτουργούν ακόμη και σήμερα επιτροπές δεοντολογίας που ελέγχουν τα πειραματικά πρωτόκολλα και οι ασθενείς υποβάλλονται σε κλινικές δοκιμές, χωρίς τις περισσότερες φορές να έχουν δώσει συγκατάθεση και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Η οδηγία 2001/20/ΕΚ ”Οδηγία για κλινικές δοκιμές” της ΕΕ που τέθηκε σε ισχύ το 2004 για να προστατευθούν τα δικαιώματα, η ασφάλεια και η ακεραιότητα των συμμετεχόντων καθόρισε αυστηρά μέτρα που προβλέπουν υποχρεωτική έγκριση μιας κλινικής δοκιμής από την αρμόδια εθνική υπηρεσία, καθώς και από την επιτροπή δεοντολογίας του κράτους μέλους ή των κρατών που πραγματοποιείται η δοκιμή.

Η ΕΟΕΟ τηρούσε της διατάξεις της Οδηγίας και το ελληνικό κράτος το επέβαλλε ποτέ αυτό στην ΕΟΕΟ;

Αλήθεια ποια τα αποτελέσματα από τις έρευνες από τον Ιανουάριο το 2010;

Αδιαμφισβήτητα και με αποδείξεις τα χρήματα των πρωτοκόλλων εγκεκριμένων και μη από τον ΕΟΦ έχουν χρεωθεί στο Ελληνικό Δημόσιο με ή χωρίς την συγκατάθεση των ασθενών. Οι ασθενείς παραπλανούνται και σε πολλές περιπτώσεις οι συγκαταθέσεις είναι πλαστογραφημένες (Υπάρχουν μαρτυρίες).

Έγινε ποτέ το άνοιγμα των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίων που κατατίθενται από τις φαρμακευτικές εταιρίες για την διεξαγωγή πειραματικών πρωτοκόλλων εκατομμυρίων ευρώ για να εξετασθεί αν τα περισσότερα φάρμακα των κλινικών δοκιμών χρεώνονταν στο ταμείο των ασθενών;

Μήπως, όλες οι μελέτες είναι μαϊμού με απώτερο σκοπό την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση πανάκριβων φαρμάκων η κάθε δόση των οποίων ξεπερνά τα 3.000 ευρώ, χωρίς τα φάρμακα προετοιμασίας και τα φάρμακα υποστήριξης για τις παρενέργειες και τη μακρά νοσηλεία των ασθενών από αυτές τις παρενέργειες, λόγω υψηλών δόσεων ή λόγω μη ανοχής του ανοσοποιητικού συστήματος τους οργανισμού; Για την ολοκλήρωση της κλινικής δοκιμής σε κάθε ασθενή ξεχωριστά και για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που απαιτούνταν, δισεκατομμύρια ευρώ χρεώθηκε το ελληνικό δημόσιο.

Όπως, διαβάσατε παραπάνω με νομιμοφανείς τρόπους γίνεται κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.

Αν μελετήσει κανείς τις ανακοινώσεις της ΕΟΕΟ κατανοεί τα εξής: Σχήματα χιλιάδων ευρώ, μελέτες φάσεως Ι & ΙΙ, θεραπείες πρώτης γραμμής σε ηλικιωμένους ασθενείς με πολλά συνοδά νοσήματα, με συνδυασμό πολλών φαρμάκων, ενδεχομένως, σε υψηλές δόσεις και χωρίς να έχουν εφαρμοσθεί οι κατευθυντήριες οδηγίες, αλλά και το χειρότερο: η εφαρμογή πειραματικών δοκιμών σε ιάσιμους καρκίνους.

Και όμως, τα κριτήρια ένταξης των κλινικών μελετών δεν εφαρμόζονται. Οι ταχείες εναλλαγές των σχημάτων από την μια κλινική δοκιμή στην άλλη, χωρίς καν να έχει τεκμηριωθεί η νόσος, για πρόληψη…, ώστε να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα φάρμακα για να ικανοποιηθούν περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες που δίνουν περισσότερα χρήματα. Κατά κανόνα οι περισσότερες από αυτές τις κλινικές δοκιμές κλείνουν, χωρίς να  έχουν όφελος.
Οι γιατροί που δεν μετέχουν στην ερευνητική ομάδα διώκονται και αφανίζονται… και διαγράφονται από την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας ΕΟΠΕ.
 
EMEDI: Με με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

www.emedi.gr

Διαβάστε, επίσης,

Οι οφθαλμικές ανεπιθύμητες ενέργειες από την χημειοθεραπεία

Η χημειοθεραπεία έχει μεγάλη καρδιοτοξικότητα

Αν οι καρκινοπαθείς δεν κάνουν χημειοθεραπεία αυξάνεται η επιβίωση

Η τοξικότητα των κυτταροστατικών φαρμάκων

Τι να κάνετε σε εξαγγείωση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων

Μην κάνετε προεγχειρητική χημειοθεραπεία για τις ηπατικές μεταστάσεις

Ανορεξία και καχεξία στον καρκίνο

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Αρχές χημειοθεραπείας του καρκίνου

Δερματικές αντιδράσεις σε στοχευμένες θεραπείες

Διαταραχές γεύσης στη θεραπεία του καρκίνου

Διατροφή σε στοματίτιδα

Επανένταξη ενός καρκινοπαθούς στην κοινωνία

Εξατομικευμένες θεραπείες για τους καρκινοπαθείς

Πνευμονική ίνωση από την μπλεομυκίνη

Ανταπόκριση στη χημειοθεραπεία

Το πέρασμα στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου

Οι καρκινοπαθείς πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Παράγοντες που καθορίζουν τη θεραπευτική απόφαση στην ογκολογία

Νεφροτοξικότητα από τη χημειοθεραπεία

Οι παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου του μαστού

Πότε είναι επιζήμια η αντικαρκινική θεραπεία;

Προσοχή το Revlimid έχει πολλές παρενέργειες

Φαρμακογενομική

Θεραπεία του καρκίνου εξατομικευμένα

Αλωπεκία από τη χημειοθεραπεία

Που μπορεί να εφαρμοστεί το μοριακό προφίλ

Γιατί οι χημειοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές

Τι είναι ο καρκίνος;

Φαρμακοκινητική στην ογκολογία

 Οδηγός χορήγησης κυτταροστατικών φαρμάκων

Η πικρή αλήθεια για τις χημειοθεραπείες

Ηπατοτοξικότητα από τη χημειοθεραπεία

Σταματήστε να κάνετε χημειοθεραπεία

Εξατομικευμένη φαρμακευτική θεραπεία

Πνευμονική τοξικότητα από την αντικαρκινική θεραπεία

Μεταβολομική

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία. Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος με βότανα που εξασφαλίζουν και υγεία και ευεξία. Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία Να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ