Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΑγγειοχειρουργικήΕυρυαγγείες προσώπου και κάτω άκρων

Ευρυαγγείες προσώπου και κάτω άκρων

Ευρυαγγείες προσώπου και κάτω άκρων. Μικροσκληροθεραπεία αφρού με υπερηχογραφική καθοδήγηση, αναίμακτα, χωρίς χειρουργικές τομές.

Αναίμακτη αντιμετώπιση ευρυαγγειών

Γράφει ο

Δρ Χαράλαμπος Ηλίας 

Αγγειοχειρουργός 

Αναίμακτα, χωρίς αναισθησία και χειρουργικές τομές και με την καθοδήγηση υπερήχων Triplex αντιμετωπίζεται πλέον το αντιαισθητικό πρόβλημα της επιφανειακής φλεβικής ανεπάρκειας (ευρυαγγείες) προσώπου και κάτω άκρων.

Τα θεαματικά αποτελέσματα της νέας τεχνικής, η οποία εφαρμόζεται και στην αντιμετώπιση  των κιρσοειδών διατάσεων των κάτω άκρων, παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του  AMERICAN  COLLEGE OF PHLEBOLOGY- 26 TH   ANNUAL CONGRESS  2012. 

Η μικροσκληροθεραπεία αφρού με υπερηχογραφική καθοδήγηση, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της νέας τεχνικής,  είναι ακριβής, λεπτομερής και εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία και στη χώρα μας.

Σύμφωνα, με τον αγγειοχειρουργό Δρ Ηλία το πρόβλημα της επιφανειακής φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσοειδών διατάσεων των κάτω άκρων, δεν είναι μόνο αισθητικό. Είναι πρώτα απ’ όλα θέμα υγείας, γιατί συχνά εκεί όπου παρουσιάζεται προκαλούνται, συχνά, αιμορραγίες, κυρίως, το καλοκαίρι, αλλά και δερματικές βλάβες, όπως έκζεμα, δερματίτιδες, ερυσίπελας.

Η αντιμετώπιση της επιφανειακής φλεβικής ανεπάρκειας, αλλά και των κιρσοειδών διατάσεων των κάτω άκρων με τη νέα τεχνική δεν απαιτεί εισαγωγή του ασθενή σε νοσοκομείο. Γίνεται εξωνοσοκομειακά χωρίς χειρουργική επέμβαση, από εξειδικευμένο αγγειοχειρουργό σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο.

Γίνεται χωρίς αναισθησία, χωρίς χειρουργικές τομές, διαμέσου μικροσκοπικών βελόνων, μικρότερες ακόμη κι από τις βελόνες ινσουλίνης και πάντα με την καθοδήγηση υπέρηχων Triplex.

Με τον τρόπο αυτό ο εξειδικευμένος αγγειοχειρουργός εξαφανίζει μικρούς κιρσούς διαμέτρου (<4Χιλ), φλεβικά αιμαγγειώματα, εκτεταμένες  «αραχνοειδείς φλεβεκτασίες»  και ευρυαγγείες.

Η πάθηση αυτή, όταν ο ασθενής δεν την αντιμετωπίσει άμεσα και χρονίσει, προκαλεί πόνο, οίδημα, κόπωση στην ορθοστασία, καυσαλγίες, παραισθησίες και σπανιότερα, δυσκολία στην βάδιση.

Δυστυχώς, πολλές φορές η πάθηση αυτή υποεκτιμάται, ακόμη και από επαγγελματίες της Υγείας,  για το λόγο ότι το εν τω βάθει δίκτυο και  οι κεντρικές φλέβες δεν παρουσιάζουν πρόβλημα.

Εκτός από την αισθητική βελτίωση, κυρίως, στο πρόσωπο, αλλά και στα πόδια, η οποία ανεβάζει κατακόρυφα την ψυχολογία, οι ασθενείς ανακουφίζονται  άμεσα στην ορθοστασία και την βάδιση. Οι πόνοι υποχωρούν, τα πόδια γίνονται πιο ανάλαφρα, καθώς, βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία.

Για την οριστική εξάλειψη  του προβλήματος, ανάλογα και με την έκταση του, μπορεί να απαιτηθούν  3-5  συνεδρίες, οι οποίες γίνονται σε εβδομαδιαία βάση. Επίσης, για «συντήρηση» ο ασθενής μπορεί κάθε  3 με 4 χρόνια να επισκέπτεται τον γιατρό του προκειμένου αυτός να αποφασίζει αν είναι αναγκαίο για κάποια νέα συνεδρία για την διατήρηση του καλού αποτελέσματος.

Η νέα μορφή θεραπείας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν, δεν έχει παρενέργειες, ούτε επιπλοκές εφόσον ο αγγειοχειρουργός είναι εξειδικευμένος και άριστος γνώστη της μεθόδου.

Η πάθηση μπορεί να εμφανιστεί  σε όλες τις ηλικίες, πιο συχνά στις γυναίκες και έχει άμεση σχέση  με την επίδραση των ορμονών, ειδικά της τεστοστερόνης. Επίσης, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, οι μικροτραυματισμοί, η κακή διατροφή, η κληρονομικότητα, η εγκυμοσύνη, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και η μακροχρόνια ορθοστασία συμβάλλουν στην εμφάνιση και επιδείνωση του προβλήματος. Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες είναι πιο ευάλωτες και επιρρεπείς στην δημιουργία ευρυαγγειών και φλεβεκτασιών. Ειδικά, οι άνθρωποι που εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο (αγρότες, οικοδόμοι) υποφέρουν από την πάθηση.

Γράφει ο

Δρ Χαράλαμπος Ηλίας 

Αγγειοχειρουργός 

εξειδικευμένος στις αναίμακτες ενδοαγγειακές τεχνικές

Πατήστε, εδώ, για να διαβάσετε περισσότερα για τον Δρ Χαράλαμπο Ηλία

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής και οι τοπικές κρέμες για τις ευρυαγγείες

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής και τις τοπικές κρέμες για τις ευρυαγγείες

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Μήπως πονάνε οι γάμπες σας;

Μήπως πονάνε τα πόδια σας το καλοκαίρι;

Τα οφέλη από τα φύκια στην υγεία

Μάσκα καθαρισμού προσώπου με άργιλο

Να προτιμάτε τις ενδοαγγειακές επεμβάσεις για τις αγγειακές παθήσεις

Διάγνωση ασθενειών από τα πόδια

Συμβουλές για να καλύψετε τις μελανιές

Σκληροθεραπεία για τις ευρυαγγείες

Οι επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στην υγεία

Μάσκα για τις ευρυαγγείες

Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια

Κόκκινη Άμπελος

Tα φυτά για την καλή κυκλοφορία του αίματος

www.emedi.gr

 

 
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θαλασσοθεραπεία πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για την ψωρίαση

Θαλασσοθεραπεία, πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για την ψωρίαση. Η ψωρίαση θεραπεύεται με φυσικούς τρόπους που είναι πιο αποτελεσματικοί Θαλασσοθεραπεία, πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για τη θεραπεία της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ