Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςAntistress ΘεραπείεςΑντιστρές εναλλακτικές θεραπείες

Αντιστρές εναλλακτικές θεραπείες

Οι εναλλακτικές θεραπείες βοηθούν αποτελεσματικά

 

 

Το άγχος και η νευρικότητα μας κυριεύει καθημερινά λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχουμε, αλλά και λόγω του νέου τρόπου ζωής. Οι εναλλακτικές θεραπείες βοηθούν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του άγχους, της αϋπνίας και των προβλημάτων του νευρικού συστήματος.

  • Αντιστρές θεραπεία με αιθέρια έλαια

Η αρωματοθεραπεία αναμφισβήτητα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος.

Τα πιο αποτελεσματικά έλαια είναι το ιλάνγκ-ιλάνγκ, το νέρολι και η λεβάντα.

Το κόλπο για να αντιμετωπίζετε το στρες είναι πολύ καλό. Αναμιγνύετε τα 3 έλαια δηλαδή ιλάνγκ-ιλάνγκ, το νέρολι και η λεβάντα και βάζετε 10 σταγόνες από το μείγμα σε ένα μαντήλι που βάζετε στην τσέπη ή την τσάντα και κάθε φορά που σας στρεσάρουν το μυρίζετε.

  • Αντιστρές θεραπεία με βότανα

Υπάρχουν αρκετά βότανα που έχουν ευεργετικές ιδιότητες στο νευρικό σύστημα και ανακουφίζουν από το άγχος. Η πασιφλόρα, η βαλεριάνα και το μελισσόχορτο είναι τα πιο διαδεδομένα. Βάζετε 10 γραμμάρια πασιφλόρα ή μελισσόχορτο ή βαλεριάνα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το αφήνετε για 15 λεπτά και μετά το σουρώνετε. Πίνετε ένα ποτήρι το πρωί κι ένα το βράδυ και καταπολεμάτε το άγχος και τη νευρικότητα.

  • Αντιστρές θεραπεία με ομοιοπαθητική

Σε οξείες καταστάσεις άγχους η ομοιοπαθητική μπορεί να γίνει πολύ ωφέλιμη. Μερικά ομοιοπαθητικά φάρμακα που βοηθούν είναι το argentums nitricum, το aconite, το arsenicum album, το ignatia και το starhysagria.

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ