Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΓυναικολογίαΒλάπτει πάντα η αντιβίωση στην εγκυμοσύνη;

Βλάπτει πάντα η αντιβίωση στην εγκυμοσύνη;

Βλάπτει πάντα η αντιβίωση στην εγκυμοσύνη; Μια νέα μελέτη για τη χορήγηση της αντιβίωσης στην εγκυμοσύνη. Αντιβίωση στην εγκυμοσύνη.

Μια νέα μελέτη για τη χορήγηση της αντιβίωσης στην εγκυμοσύνη…

Δίνοντας αντιβιοτικά σε έγκυες γυναίκες που διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης από στρεπτόκοκκο Β μειώνoνται σημαντικά τα ποσοστά λοίμωξης στα νεογνά.

Η πιο κοινή λοίμωξη από στρεπτόκοκκο Β σε όλες τις περιοχές ήταν ορότυπου III (49 τοις εκατό), ακολουθούμενη από τους ορότυπους  Ia (23 τοις εκατό), Ιβ (7 τοις εκατό), ΙΙ (6 τοις εκατό), και V (9 τοις εκατό).

Η χρήση των αντιβιοτικών για την πρόληψη της λοίμωξης από στρεπτόκοκκο της ομάδας Β είναι συχνή στις δυτικές ανεπτυγμένες χώρες και θα πρέπει, επίσης, να εφαρμόζεται και στις αναπτυσσόμενες χώρες, τουλάχιστον μέχρι ένα εμβόλιο να βρεθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανομή των στελεχών του στρεπτόκοκκου Β παρουσιάζεται παρόμοια σε όλο τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι τα εμβόλια που είναι υπό εξέλιξη θα μπορούσε να έχει σχεδόν καθολική εφαρμογή.

Ο εμβολιασμός των εγκύων γυναικών έχει τη δυνατότητα για μείωση των πρόωρων τοκετών, της θνησιγένειας και της επιλόχειας σηψαιμίας που προκαλείται από στρεπτόκοκκο της ομάδας Β.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεκάδες προηγούμενες μελέτες και διαπίστωσαν ότι η μέση παγκόσμια επίπτωση της λοίμωξης από στρεπτόκοκκο ομάδας Β  σε βρέφη μέχρι 3 μηνών ήταν 0,53 ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων νεογνών και το μέσο ποσοστό θνησιμότητας ήταν 10 τοις εκατό. Η Αφρική, είχε την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης (1,21 περιπτώσεις ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων νεογνών) και ποσοστό θνησιμότητας (22 τοις εκατό). Η επίπτωση στην Αμερική ήταν [0,67 ανά 1.000 γεννήσεις] και στην Ευρώπη [0,57 ανά 1.000 γεννήσεις]. Το ποσοστό θανάτου ήταν 11 τοις εκατό στην Αμερική και 7 τοις εκατό στην Ευρώπη.

Παγκοσμίως, το ποσοστό θανάτων από λοίμωξη από στρεπτόκοκκο Β που συμβαίνουν την πρώτη εβδομάδα της ζωής, ήταν 12 τοις εκατό, διπλάσιο από αυτό της  μετέπειτα έναρξης της νόσου. Εξήντα εννέα τοις εκατό ανέφερε χρήση οποιασδήποτε προληπτικής θεραπείας με αντιβιοτικά κατά το χρονικό διάστημα της εγκυμοσύνης. Η πρόωρη έναρξη της νόσου ήταν τρεις φορές μικρότερη σε μελέτες που ανέφεραν την προληπτική χρήση των αντιβιοτικών από εκείνες που δεν έχουν αναφέρει τέτοια χρήση.

Μην παίρνετε χημικά φάρμακα κατά την εγκυμοσύνη!!!

Μην κάνετε εμβόλια κατά την εγκυμοσύνη!!!

Έχουν πολλές παρενέργειες και για τη μητέρα και για το έμβρυο!!!

Να χρησιμοποιείτε μόνο Φυσικά Αντιβιοτικά!!!

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την εγκυμοσύνη

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την εγκυμοσύνη

Διαβάστε, επίσης,

Λοίμωξη από χλαμύδια

Έκτοπη κύηση

Πότε απαγορεύεται το σεξ στην εγκυμοσύνη

Λιστερίωση

Πολύποδες μήτρας

Εμβρυϊκό αλκοολικό σύνδρομο

Πρέπει να κάνουν οι έγκυες το εμβόλιο γρίπης;

Σύνδρομο των καθ’ έξιν αποβολών

Οι στάσεις στο σεξ που επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη

Η τροφοβλαστική νόσος της κύησης

Aντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο

Ενδομήτριες συμφύσεις

Υπερθυρεοειδισμός στην εγκυμοσύνη

Πολυκυστική νόσος ωοθηκών

Χρήσιμες πληροφορίες για τον καρκίνο τραχήλου μήτρας

Τα προειδοποιητικά σημεία αποβολής στην εγκυμοσύνη

Η φύση ωφελεί στην εγκυμοσύνη

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ