Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕξαρτήσειςΓενετικός μαρασμός

Γενετικός μαρασμός

Γενετικός μαρασμός. Η φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά είναι αυτή που είναι ωφέλιμη για την κοινότητα, άσχετα αν είναι βλαβερή για το άτομο.

Ένα από τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα του πολιτισμού μας

Η φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά είναι αυτή που είναι ωφέλιμη για την κοινότητα, άσχετα αν είναι βλαβερή για το άτομο.

Η αλτρουιστική συμπεριφορά οδηγεί σε ένα υγιές κοινωνικό σύστημα. Όπως, για παράδειγμα, όταν ένα πουλί δέχεται επίθεση από ένα αρπαχτικό, αν τα υπόλοιπα πουλιά της ομάδας το υπερασπιστούν, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, τότε και το πουλί που κινδύνεψε, αλλά και τα υπόλοιπα πουλιά που το υπερασπίστηκαν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Δυστυχώς, έχουν συμβεί μεταλλάξεις με την πάροδο του χρόνου και πολλά άτομα σε αυτή την ομάδα δε διαθέτουν αλληλεγγύη. Μέσα στην ομάδα της κοινωνίας έχουν διεισδύσει αντικοινωνικά στοιχεία, τα λεγόμενα κακοήθη κοινωνικά κύτταρα ή τα κοινωνικά παράσιτα κατά άλλους.

Και τι έγιναν τα αντισώματα που εξολοθρεύουν τα παράσιτα και τα κακοήθη κύτταρα; Σε μια ανθρώπινη κοινωνία, υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις-αντισώματα που αντιμετωπίζουν την αντικοινωνική συμπεριφορά.

Βέβαια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εγκληματική συμπεριφορά μπορεί και να προκληθεί από γενετικές ανεπάρκειες που εξαφανίζουν την έμφυτη κοινωνική συμπεριφορά και τις αναστολές, αλλά αυτές πια μπορούν να διορθωθούν. Όλα σήμερα είναι δυνατά…

Κάθε πολιτισμένη κοινωνική ζωή προϋποθέτει ότι ο άνθρωπος πρέπει να κυριαρχεί στα ένστικτά του. Αυτή είναι και η διαφορά ανάμεσα σε έναν ψυχοπαθή και έναν ψυχικά υγιή.

Σήμερα υπάρχουν, όμως, πολλοί παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στην ζυγοστάθμιση του ελέγχου των ενστικτωδών παρορμήσεων. Τέτοια είναι η έλλειψη μητρικής επαφής, οι εξαρτήσεις, οι φοβίες, η μεγαλοποίηση των γεγονότων της κοινής γνώμης, η παραπαίουσα πολιτική, ο οίκτος για τα αντικοινωνικά άτομα, η αναζήτηση του αποδιοπομπαίου τράγου και πολλές άλλες καταστάσεις εντός της κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Και το ελαττωματικό άτομο, το κακόηθες κύτταρο ή το παράσιτο, αυτός που βίαζε το γιο του, αυτός που σκότωσε 20 παιδιά, αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του είναι αξιολύπητος τελικά ή ένα διαβολικό πλάσμα;

Σε τι κινδύνους θέτουν την ανθρωπότητα τα ελαττωματικά άτομα;

Και τι χρειάζεται τελικά η κοινωνία μας για να σωθεί η ανθρωπότητα;

Η παρακάτω ιστορία δείχνει καλά την απαραίτητη αξία της ηθικότητας….

Ήταν ένας πάμπλουτος και ζητάει από έναν προξενητή να του βρει νύφη…

Ο προξενητής αρχίζει αμέσως να πλέκει το εγκώμιο μιας πολύ ωραίας κοπέλας που έχει εκλεγεί Μις Υφήλιος…

Αλλά ο πλούσιος γαμπρός τον διακόπτει…

-”Ομορφιά έχω κι εγώ αρκετή…”

Ο προξενητής με επαγγελματική ευστροφία, αρχίζει να εξυμνεί μια άλλη ενδεχόμενη νύφη, με προίκα πολλών εκατομμυρίων ευρώ…

-”Χρήματα δε χρειάζομαι, έχω αρκετά”, απαντά ο άλλος.

Αλλάζοντας τόνο ο προξενητής του μιλά για μια τρίτη υποψήφια κοπέλα-διάνοια, που στα 30 της χρόνια ήταν υφηγήτρια και επίτιμος καθηγήτρια.

-”Εξυπνάδα δε χρειάζομαι”, απαντά περιφρονητικά ο δισεκατομμυριούχος, ”Έχω αρκετή…”.

-”Μα για όνομα του Θεού τι θέλετε;” ρωτά ο προξενητής!

Και ο υποψήφιος απαντά:

-”Απλά θέλω μια καλή κοπέλα…”

Αυτό χρειάζεται και η κοινωνία μας καλούς ανθρώπους.

Ανθρώπους που στην παιδική τους ηλικία θα παίζουν και θα αγαπούν τους γονείς τους και στην ενήλικη ζωή θα αγαπούν το κοινωνικό καθεστώς τους, θα έχουν συναισθηματική νοημοσύνη, θα εργάζονται υπομονετικά για ένα μακρινό σκοπό, θα είναι ικανοί να αναλάβουν ευθύνες και θα σέβονται τους άλλους.

Κι έτσι στην κοινωνία θα πολλαπλασιαστούν τα φυσιολογικά κύτταρα και όχι τα κακοήθη τα οποία από τον ταχύ πολλαπλασιασμό τους θα φέρουν το θάνατο.

Για να αποφευχθεί η γενετική παρακμή και η πτώση της ανθρωπότητας φτάνει να ακολουθήσουμε την συμβουλή της παραπάνω ιστορίας και τη στιγμή της εκλογής ”συζύγου” να παντρευτούμε μια καλή κοπέλα ή ένα καλό παιδί και να αποβληθεί ότι σάπιο υπάρχει μέσα στην κοινωνία.

Βιβλιογραφία

Τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα του πολιτισμού μας, Κόνραντ Λόρεντς, Εκδ. Θυμάρι

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Αληθινά όμορφοι άνθρωποι

Αλήθεια γιατί παντρεύονται οι άνθρωποι;

Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά…

Οι πιο σεξουαλικοί άνθρωποι είναι αυτοί

Όλοι οι άνθρωποι είναι σημαντικοί στην ζωή μας

Όλοι οι άνθρωποι είναι σημαντικοί στην ζωή μας

Αν ακούτε μουσική μαζί με τα παιδιά σας ενισχύετε τις σχέσεις σας

Πώς να επιλέγετε τις σχέσεις σας

Ενισχύστε τις σχέσεις σας και βελτιώστε την υγεία σας

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με ποικιλία μούρων

Smoothie με ποικιλία μούρων. Αυτό το smoothie με μούρα είναι μια τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση. Είναι δροσιστικό, υγιεινό και γευστικό Smoothie με ποικιλία μούρων ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 3 φλιτζάνια βιολογικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ