Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Γιόγκα γέλιου

Γιόγκα γέλιου. Η διαδικασία της Γιόγκας του Γέλιου θα σας κάνει να βρίσκεστε αποκλειστικά στο παρόν. Δε σκέφτεστε το πριν ή το μετά.

Η Γιόγκα Γέλιου είναι μια μοναδικά απλή ιδέα που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Είναι η νέα τάση της γιόγκα που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί ένα πλήρες πρόγραμμα για καλύτερη ποιότητα ζωής σε φυσικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Συνδυάζει ειδικές ασκήσεις γέλιου με ασκήσεις αναπνοής γιόγκα-γιογκική πρακτική της αναπνοής (Πραναγιάμα), οι οποίες φέρνουν περισσότερο οξυγόνο στο σώμα και τον εγκέφαλό μας, τονώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μειώνουν τις στρεσογόνες ορμόνες, ελαττώνουν τον πόνο, χαλαρώνουν τους μύες και προλαμβάνουν καρδιακά νοσήματα. 

Εμπνευστής της Γιόγκα Γέλιου, είναι ο Ινδός γιατρός Μαντάν Κατάρια, που πίστεψε στη θεραπευτική ιδιότητα του γέλιου και αναζήτησε τρόπο για να το φέρει πιο κοντά στο σύγχρονο άνθρωπο.

Ο ρόλος του συντονιστή μιας συνάντησης Γιόγκας του Γέλιου είναι να επιδεικνύει τις ασκήσεις, τις αναπνοές και να φροντίζει να υπάρχει μια ροή στη διαδικασία. Φυσικά, η δική του εγρήγορση και θετική ενέργεια μεταβιβάζεται στην ομάδα, αλλά έχουμε παρατηρήσει ότι η δυναμική της ομάδας είναι, τελικά, εκείνη που οδηγεί σε εγκάρδιο γέλιο και ό,τι θετικό αυτό επιφέρει στους συμμετέχοντες και σε εμάς. Αυτό που συμβαίνει είναι αποτέλεσμα συλλογικής ξεκαρδιστικής διάθεσης!

Όσο πιο πολύ γελάει κάποιος σαν άσκηση, τόσο περισσότερο έρχεται σε επαφή με αυτό που λέμε «Πνεύμα του Γέλιου». Είναι μια ποιότητα που όλοι έχουμε μέσα μας: ανιδιοτελές, αστείρευτο γέλιο.

Η διαδικασία της Γιόγκας του Γέλιου θα σας κάνει να βρίσκεστε αποκλειστικά στο παρόν. Δε σκέφτεστε το πριν ή το μετά, είστε απλά εκεί και γελάτε χωρίς λόγο.

Για την ακρίβεια, όταν όλοι έχουμε τις μαύρες μας τότε είναι που έχουμε ανάγκη να γελάσουμε περισσότερο, για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να λειτουργήσει με περισσότερη αισιοδοξία και να αντιμετωπίσει το εκάστοτε θέμα.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Γιόγκα και Ρέικι για την υγεία σας

Γιόγκα και υγεία

Γιόγκα και απώλεια βάρους

Τα οφέλη της γιόγκα στις ψυχιατρικές παθήσεις

Γιόγκα γέλιου για όλους

Κάντε γιόγκα για να διατηρήσετε την υγεία της καρδιάς σας

Η γιόγκα στη θεραπεία του καρκίνου

Οργασμός με γιόγκα

Σαχάτζα γιόγκα

Θεραπευτική γιόγκα για την κατάθλιψη

Γιόγκα νίντρα

Οι ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου στην υγεία

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ