Γλυκόξινη καυτερή σάλτσα. Ταιριάζει με χοιρινό βρασμένο ή ψητό, με χοιρινές μπριζόλες, καθώς και με κοτόπουλο ψητό στο φούρνο ή στη σχάρα.
Γλυκόξινη σάλτσα με ανανά και καυτερές πιπεριές
ΠΙΠΕΡΙΕΣ: Οι πιπεριές έχουν αξιοσημείωτες ευεργετικές ιδιότητες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις καταναλώνουμε συχνά. Η κατανάλωση της πιπεριάς μπορεί να μας βοηθήσει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων, καρδιαγγειακών νοσημάτων, παθήσεων των αρθρώσεων, οφθαλμολογικών παθήσεων και γενικότερα, βελτιώνει την υγεία και διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι πιπεριές έχουν σημαντική θρεπτική αξία, γι’ αυτό αξίζει να τις καταναλώνουμε συχνά, καθώς, εξασφαλίζουν στον οργανισμό υγεία και ευεξία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πιπεριές έχουν αντιοξειδωτική δράση. Υπάρχουν πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές. Η πιπεριά μπορεί να είναι γλυκιά ή καυτερή. Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς, αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και γενικότερα, των λοιμώξεων. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, κάλιο, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή. Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών και της όρασης.
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσια σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου κ.ά.

Σας περίσσεψε γουρουνόπουλο για την επόμενη μέρα;
Δεν πειράζει…
Η αλήθεια είναι ότι ήρθε η ώρα να το ευχαριστηθείτε περισσότερο
Γλυκόξινη καυτερή σάλτσα
* 2 βιολογικές πράσινες καυτερές πιπεριές (μπορείτε να προσθέσετε και χρωματιστές πιπεριές, αλλά και αποξηραμένες)
* 1 ξερό βιολογικό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
* 1 σκελίδα τριμμένο βιολογικό σκόρδο
* ½ φλιτζ. χυμός βιολογικού ανανά
* 5 φέτες βιολογικό ανανά κομμένες σε μικρά κομμάτια
* 2 κουτ. σούπας βιολογική σόγια σος
* 2 κουτ. σούπας βιολογική κέτσαπ
* 2 κουτ. σούπας βιολογική μαύρη ζάχαρη
* 1 φλιτζ. φρέσκος βιολογικός ζωμός κοτόπουλου
* 1 κουτ. σούπας βιολογικό κορν φλάουρ
* ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
* 3 κουτ. σούπας βιολογικό βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι, με το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές, σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα κομμάτια και το χυμό ανανά, τη σόγια σος, την κέτσαπ, τη ζάχαρη και το ζωμό. Αλατίστε και βράστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές κρύο νερό, ρίξτε το στη σάλτσα, βράστε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά ακόμη και κατεβάστε την από τη φωτιά.
- Ταιριάζει με χοιρινό βρασμένο ή ψητό, με χοιρινές μπριζόλες, με ψαρονέφρι (σχάρας ή σοταρισμένο), καθώς και με κοτόπουλο ψητό στο φούρνο ή στη σχάρα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,
Σημαντικές πληροφορίες για τα μαγειρικά έλαια
Οι ντομάτες καταπολεμούν τον καρκίνο και μειώνουν τη φλεγμονή
Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά τρόφιμα με υγιεινά
Onion rings με σάλτσα μουστάρδας
Η πιο νόστιμη σάλτσα καυτερής πιπεριάς
Φτιάξτε γρήγορα φρέσκια κόκκινη σάλτσα
Καυτερές πιπεριές και καψαϊκίνη
Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα μπάρμπεκιου