Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνικά θέματαΚοινωνίαΕυτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο

Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο

Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο. Αυτή τη στιγμή το Κράτος θεσπίζει νόμους οι οποίοι σε περίοδο πολέμου θα ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία καταδίκης του.

Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο, έτσι μας έμαθαν να λέμε.

Αυτό που δε μας λένε, όμως, είναι ότι στις συνθήκες ειρήνης ο κατάλογος των θυμάτων και των καταστροφών ενός λαού είναι ανάλογες προς τις απώλειες με αυτές ενός πολέμου, αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που να τα υπερασπιστεί.

Τα θύματα της ειρήνης δεν έχουν δικαιώματα μόνο υποχρεώσεις. Τα θύματα της ειρήνης δε μπορούν να απειλήσουν κανέναν με Δικαστήριο, διότι τους δόθηκε το δικαίωμα να επιλέξουν Δημοκρατικά την Ειρήνη που τους σκοτώνει.

Αυτή τη στιγμή το Κράτος θεσπίζει νόμους οι οποίοι σε περίοδο πολέμου θα ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία καταδίκης του.

Η βία που δεν έρχεται με όπλο, αλλά με δημοκρατικές υπογραφές και δε στήνεται σε κανένα εδώλιο κατηγορουμένου.

Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο, έτσι μας έμαθαν να λέμε, διότι εσείς που ζείτε σε καιρό ειρήνης δε σας έχει στερήσει κανένας την ελευθερία σας, διότι εσείς ανεβάσατε με τις επιλογές σας την εξουσία στο βάθρο της, δεν επιβλήθηκε από μόνη της.

Έτσι, δε μπορείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ως άτομο που η ελευθερία του υπέστη περιορισμό.

Διότι, αν ήσασταν από τους άτυχους που θα βρίσκονταν σε πόλεμο θα είχατε υπερασπιστή σας το Άρθρο 5 παρ. 1, που θα υποχρέωνε τους κατακτητές σας να σου παρέχουν τροφή, πόσιμο νερό, προστασία απέναντι στις κλιματικές αντιξοότητες, καθώς και το πλεονέκτημα ιατρικών εξετάσεων.

Τώρα είστε πολίτες εν καιρώ ειρήνης:

Θα πεινάτε εσείς, το παιδί και η μάνα σας, θα σας κόβει η εταιρεία ύδρευσης το νερό για ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, θα κρυώνετε μέχρι θανάτου και βέβαια οι ιατρικές σας εξετάσεις θα είναι άπιαστη πολυτέλεια.

Ο εξαναγκασμός σε λιμοκτονία ως μέθοδος μάχης είναι έγκλημα πολέμου με το Άρθρο 14, αλλά, εσείς δε δέχεστε καμία επίθεση, μόνο επιβολή νόμων μιας δημοκρατικά ψηφισμένης κυβέρνησης.

Όταν τελειώσει και αυτή η μεταβατική περίοδος του νέου οικονομικοπολιτικού μοντέλου που μας πλάσαραν τεχνηέντως με τον όρο «κρίση», δε θα θυμόμαστε τίποτε από τα μεταβατικά χρόνια που διανύουμε.

Θα αφομοιωθούμε από ένα νέο σύστημα, όπως έγινε και στην αλλαγή του κάθε συστήματος που μας έφθασε μέχρι εδώ. Δε θα έχουμε την τιμή να καταθέτουμε στεφάνια στο Μνημείο του Αγνώστου Έλληνα που απλά δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα στην μετάβαση αυτή. Δε θα υπάρχει Νεκροταφείο Θυμάτων Ειρήνης να επισκεπτόμαστε και να λέμε ότι αυτό δε θα αφήσουμε να ξανασυμβεί. Δε θα έχουμε να διηγούμαστε τίποτε το ανθρωπίνως ηρωικό στις επόμενες γενιές, διότι εμείς ζήσαμε την ειρήνη και όχι τον πόλεμο. Και βέβαια κανένα Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου δε θα μας δικαιώσει βάσει του Άρθρου 91 το οποίο επιβάλλει στο εμπόλεμο μέρος το οποίο παραβιάζει τις διατάξεις των Συμβάσεων στην καταβολή αποζημιώσεων.

Αλλά, δεν είναι η αποζημίωση αυτή που θα μας δικαίωνε, αλλά το ότι θα θεωρούνταν υπεύθυνο το εμπόλεμο μέρος για όλες τις αναξιοπρεπείς πράξεις που διαπράχθηκαν από πρόσωπα που αποτελούν μέρος των ενόπλων δυνάμεών του. Δε θα έχουμε τουλάχιστον την ικανοποίηση να δούμε όλα αυτά τα πρόσωπα που ευθαρσώς μας λοιδορούν καθημερινώς πατώντας με τη δημοκρατική τους μπότα τα εκ γενετής και εξ αγώνων αιματηρών δικαιώματά μας, τους φονιάδες χιλιάδων Ελλήνων να κάθονται στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

Κι εμείς εκεί πίσω στην γαλαρία του ακροατηρίου της αίθουσας δικαστηρίου να νιώθουμε έστω και στο ελάχιστο δικαιωμένα θύματα ενός πολέμου που επέλεξαν άλλοι για μας και όχι μιας ειρήνης που επιλέξαμε εμείς για τον εαυτό μας…

Εστάλη με email…

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Πρωταθλητές οι Έλληνες στα iGadgets

Είμαστε Έλληνες δεν είμαστε αριστεροί και δεξιοί

Όλοι οι Έλληνες έχουν ψυχικές διαταραχές

Έλληνες κουράγιο

Πόσο πίνουν οι Έλληνες

Γιατί βρίζουν οι Έλληνες

Οι Έλληνες είναι τσαντισμένοι

Γιατί όλοι οι Έλληνες παίρνουν αγχολυτικά

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΣεξ στο κρύο
Επόμενο άρθροΔιάγνωση του αυτισμού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ